ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκωτία: Προς πάγωμα ενοικίων και εξώσεων τον χειμώνα

Το πάγωμα των ενοικίων  και των εξώσεων για δημόσια και ιδιωτικά ενοικιαζόμενα ακίνητα, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, στο πλαίσιο των προσπαθειών να βοηθήσει τους πολίτες που δίνουν αγώνα για την πληρωμή των αυξημένων λογαριασμών ενεργειας.  

Η κ. Στέρτζον  είπε ότι η κρίση κόστους ζωής  θα μπορούσε να κοστίσει ζωές.

Σύμφωνα με τον νόμο που προωθείται θα απαγορεύονται οι εξώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα ενώ παγώνουν τα ενοίκια μέχρι την άνοιξη.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για πάγωμα των σιδηροδρομικών εισητηρίων και για αύξηση του επιδόματος για τα παιδιάς σε 25 £ την εβδομάδα από τον Νοέμβριο.

Η κ. Sturgeon έστειλε επίσης επιστολή στη νέα πρωθυπουργό Liz Truss, ζητώντας της να συγκαλέσει μια συνάντηση τεσσάρων εθνών πολιτικών αρχηγών για να επικεντρωθεί στη βοήθεια των νοικοκυριών.

Η Σκωτσέζικη Ένωση Ιδιοκτητών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιτίθεται στους ιδιοκτήτες για πολιτικούς λόγους».

Ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Μπλάκγουντ είπε ότι οι προτάσεις "θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την προσφορά κατοικιών, θέτοντας περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο. Αυτή δεν είναι λύση, θα προκαλέσει μόνο περισσότερες δυσκολίες."

Είπε επίσης ότι εκατοντάδες  ιδιοκτήτες λένε ότι θα βγάλουν τις κενές ιδιοκτησίες τους από την αγορά ενοικίων.

 

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μη χαρακτηρίσουν τη Ρωσία χώρα που υποστηρίζει την τρομοκρατίαΚόσμος

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να εντάξει τη Ρωσία στον κατάλογο των κρατών που θεωρεί ότι στηρίζουν την τρομοκρατία, επιβεβαιωσε χθες Τρίτη ο Τζον Κέρμπι, επικεφαλής στρατηγικώ...

Έρευνα: 9.800 βήματα τη μέρα είναι τα ιδανικά για σημαντική μείωση του κινδύνου άνοιαςΚόσμος

Οι άνθρωποι που κάνουν περίπου 9.800 βήματα καθημερινά, ιδίως αν μερικά από αυτά γίνονται δυναμικά και με γρήγορο ρυθμό, μειώνουν σημαντικά κατά περίπου 50%, τον κίνδυνο εμφάνισης ...

Καρκίνος: Διαθέσιμα στα επόμενα 2 χρόνια τα εμβόλια mRNA - Ξεχωριστά για κάθε ασθενήΚόσμος

Διαθέσιμα στα επόμενα 2 χρόνια θα είναι τα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου, τα οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα είναι προσωποποιημένα και θα αντιμετωπίζουν όχι απλά τον τύπο του...