ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντάουνιγκ Νο10: Τα παιδία...παίζει ή «οδηγούνται» στην ντουλάπα

Η Κάρολ Θάτσερ αναγκάστηκε από την μητέρα της Μάργαρετ να κρυφτεί σε ένα ντουλάπι όταν υψηλοί καλεσμένοι επισκέφτηκαν  επειδή φορούσε τζιν.

Η Φλόρενς Κάμερον όταν ήρθε η στιγμή να φύγει το 2016, γραπώθηκε από τα κάγκελα. «Δεν θέλω να φύγω», φώναζε το εξάχρονο, τότε, κοριτσάκι.

Η Αμάνθα Κάμερον, σύζυγος του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε κάποτε ότι ήταν χαρούμενη που τα παιδιά της έφυγαν από την Ντάουνινγκ Στριτ πριν γίνουν έφηβοι. Καθώς περνούσαν τα εφηβικά τους χρόνια, η ζωή τους αναπόφευκτα θα είχε γίνει πιο δύσκολη.

«Ζούσες σε ένα φρούριο. Δεν είναι φυσιολογικό» είπε.

Οι Βρετανοί πρωθυπουργοί έχουν υιοθετήσει πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις ώστε να μπορέσουν να συνδυάσουν την προσωπική και την επαγγελματική ζωή στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Φίλοι της οικογένειας λένε ότι οι δύο κόρες της Λιζ Τρας η 16χρονη  Φλοράνς και η 13χρονη Λίμπερτι  είναι «πολύ ενθουσιασμένες» με την προοπτική να ζήσουν σε μια από τις πιο διάσημες διευθύνσεις του κόσμου, όπου η πίσω πόρτα οδηγεί κατευθείαν στο St James's Park, σχεδιάζοντας ήδη να κοιμηθούν με τους φίλους τους, στα πρωθυπουργικά διαμερίσματα.

Η νέα Βρετανή πρωθυπουργός, για όσο είναι σε αυτήν την θέση, έχει την επιλογή είτε να μετακομίσει στο No 10 ή, το πιο πιθανό, στο 11 της Ντάουνινγκ– όπου κάθε πρωθυπουργός από το 1997 και μετά διάλεξε να ζήσει επειδή οι χώροι του είναι μεγαλύτεροι, και με ανοιχτή κουζίνα από μοντέρνο ανοξείδωτο χάλυβα.

Όσοι γνωρίζουν, λένε πως στην Βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στο Νο10 η ατμόσφαιρα στον αχανή χώρο των 100 δωματίων είναι  ζοφερή  τα Σαββατοκύριακα  

Αλλά για τα παιδιά του Ντέιβιντ Κάμερον, που ανέβαιναν στα γόνατα των επίσημων προσκεκλημένων «ήταν ένας τεράστιος λαβύρινθος για εξερεύνηση».

«Μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον μία φορά όταν ήταν κλειστός και η Φλωρεντία έπρεπε να συμμετάσχει στη συνάντησή μας στις 8.30 το πρωί. Ήρθε να κάτσει στην αγκαλιά μου.», είπε η Κέιτ Φολ, νονά της Φλόρενς και αναπληρώτρια επικεφαλής του προσωπικού του Κάμερον όταν ήταν πρωθυπουργός .

Ο γιος του Μπλερ, ο Λίο, έμεινε στο σπίτι στο Νο 10, με την απόλυτη αταξία να βασιλεύει στα δωμάτια, σύμφωνα με τον πρώην συντάκτη των Times Peter Stothard στο βιβλίο του 30 Days, ένα ημερολόγιο της εποχής του που παρακολουθούσε τον τότε πρωθυπουργό πριν από τον πόλεμο στο Ιράκ, βασίλευε αταξία.

Ανακαλώντας μια συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου στην οποία παρευρέθηκε, ο Stothard έγραψε ότι «Όλα έμοιαζαν σα να ειχε μόλις τελειώσει ένα παιδικό παρτι»

Άλλοι πρωθυπουργικοί σύζυγοι πάντως,ήταν «αόρατοι». Η Mary Wilson, για παράδειγμα, εγκατέστησε ένα κουδούνι στα δωμάτιά της στον δεύτερο όροφο για να βεβαιωθεί ότι δεν θα παρεισφρήσει κάποιος δημόσιος υπάλληλος. Η Norma Majo έζησε χωριστά με τα μικρά παιδιά τη για κάποιο διάστημα που ο σύζυγός της, Τζον, ήταν πρωθυπουργός.

Οι φίλοι της Τρας θεωρούν πως η Λιζ: «δεν θα μπορέσει να αντισταθεί» στο να μετακινηθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ αντί να μείνει στο Γκρίνουιτς»

Αλλά, πρόσθεσαν, ο σύζυγος της Τρας, ο Χιου Ο' Λίρι, λογιστής, θα είναι εκεί μόνο «νοητά». Πιο ήσυχος και πιο στοχαστικός από τη σύζυγό του, ο O' Λίρι προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ, συνεχίζοντας την οικογενειακή ζωή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ η γυναίκα του είναι απασχολημένη στο Γουεστ . «Δεν πρόκειται να είναι ο Ντένις [Θάτσερ]», είπε κάποιος που γνωρίζει την Τρας από τις μέρες της στο Γκρίνουιτς.

 Αλλά η Φλωρεντία και η Ελευθερία μάλλον προσβλέπουν σε κάτι περισσότερο από έναν ύπνο.  

Και αν η θητεία της Τρας  είναι σύντομη, τα κορίτσια μπορούν πάντα να μιμηθούν την Φλορενς Κάμερον και να «δεθούν» στα κάγκελα για να μην φύγουν.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Αρνητικός ο Μπάιντεν να ανακηρυχθεί η Ρωσία «κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία»Κόσμος

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο που καταρτίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τα κράτη που λέει πως υποστηρίζουν την...

Κριμαία: «Ετοιμάστε καταφύγια» το μήνυμα του Κιέβου στους κατοίκουςΚόσμος

Κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους της Κριμαίας να ετοιμάσουν καταφύγια για βομβαρδισμούς και να εφοδιαστούν με προμήθειες, καθώς το...

ΗΠΑ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο στην διακοπή του αγωγού Nord Stream 1Κόσμος

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο αφότου σταμάτησε τη ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 και είπε ότι οι ...

Ενεργειακή κρίση: Μακρόν και Σολτς συμφώνησαν -"Σας δίνουμε γαλλικό αέριο, μας δίνετε γερμανικό ρεύμα"Κόσμος

Στην περίπτωση ελλείψεων στον ενεργειακό τομέα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία αυτόν τον χειμώνα, η Γερμανία και η Γαλλία θα αλληλοστηριχθούν.   Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόε...

Ρωσία: Κυρώσεις σε 25 Αμερικανούς, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Σον Πεν και Μπεν ΣτίλερΚόσμος

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε άλλους 25 Αμερικανούς, στους οποίους περιλαμβάνονται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σον Πεν και ο ηθοποιός Μπεν...

ΟΠΕΚ+: Μειώνει την παραγωγή κατά 100.000 βαρέλια, σε μια αιφνιδιαστική κίνησηΚόσμος

Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να προβεί σε συμβολική περικοπή της προσφοράς πετρελαίου για τον Οκτώβριο, μια κίνηση έκπληξη που δείχνει ότι η συμμαχία επιδιώκει να σταθεροποιήσει τις παγκόσμιε...

Μήνυμα Κομισιόν σε Ερντογάν: ”Η κυριαρχία και η ακεραιότητα ενός κράτους-μέλους της ΕΕ οφείλουν να γίνονται σεβαστές”Κόσμος

Με αφορμή τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Κομισιόν, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.   Στην συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν, ο εκ...