ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουκρανία - Ζελένσκι: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό

Ένα ρωσικό χτύπημα σε ουκρανικό σιδηροδρομικό σταθμό σκότωσε τουλάχιστον 15 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 50, όπως δηλώνει ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς η χώρα του συμπλήρωσε έξι μήνες πολέμου με τη Μόσχα.

«Μόλις έλαβα πληροφορίες για ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην (κεντρική) περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ… Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν» δήλωσε ο Ζελένσκι σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

Ο Ζελένσκι είπε ότι το χτύπημα ήταν «ακριβώς πάνω στα βαγόνια του σταθμού Τσάπλινο. Τέσσερα επιβατικά βαγόνια έχουν πάρει φωτιά». «Οι διασώστες εργάζονται επί τόπου, αλλά ο αριθμός των νεκρών μπορεί δυστυχώς να αυξηθεί. Αυτή είναι η καθημερινή μας ζωή» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Η επίθεση έρχεται καθώς η Ουκρανία γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας, ενώ σήμερα ο πόλεμος εισέρχεται στον έβδομο μήνα και οι φόβοι για ρωσικά χτυπήματα είχαν αυξηθεί μετά και τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν.

 

Δείτε εικόνες από το σημείο

 

«H Oυκρανία ξαναγεννήθηκε όταν εισέβαλε η Ρωσία – Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους»

Η Ουκρανία «ξαναγεννήθηκε» όταν εισέβαλε η Ρωσία και θα πολεμήσει «μέχρι τέλους» χωρίς «καμία παραχώρηση ούτε συμβιβασμό» με τη Μόσχα, τόνισε νωρίτερα ο ουκρανός πρόεδρος σε φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του για την 31η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας του.

Στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ο Ζελένσκι υπογράμμισε επίσης ότι η Ουκρανία θα ανακτήσει την προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία και τις κατεχόμενες περιοχές στο ανατολικό της τμήμα.

«Ένα νέο έθνος εμφανίστηκε στον κόσμο στις 24 Φεβρουαρίου στις 4 το πρωί. Δεν γεννήθηκε, αλλά ξαναγεννήθηκε. Ένα έθνος που δεν έκλαψε, δεν ούρλιαξε ούτε φοβήθηκε. Ένα (έθνος) που δεν τράπηκε σε φυγή. Δεν τα παράτησε. Και δεν ξέχασε» δήλωσε.

«Θα πολεμήσουμε για (το έδαφός μας) μέχρι τέλους», υπογράμμισε. «Κρατάμε καλά εδώ και έξι μήνες. Είναι σκληρό, αλλά σφίξαμε τις γροθιές και πολεμάμε για το πεπρωμένο μας», συνέχισε.

«Για μας η Ουκρανία είναι ολόκληρη η Ουκρανία. Και οι 25 περιφέρειες, χωρίς καμία παραχώρηση ούτε συμβιβασμό» τόνισε ο ουκρανός ηγέτης, ο οποίος εμφανίζεται όπως συνήθως με στρατιωτικά μπροστά από το κεντρικό μνημείο της ανεξαρτησίας στο Κίεβο.

«Ποιο είναι για μας το τέλος του πολέμου; Πριν λέγαμε: η ειρήνη. Τώρα λέμε: η νίκη. Δεν θα επιδιώξουμε να συννενοηθούμε με τους τρομοκράτες» κατέληξε ο 44χρονος πρόεδρος της χώρας, αναφερόμενος στους Ρώσους.

 

 

Πηγή: in.gr 

Διαβάστε επίσης

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ανακοινώσει "παράνομα δημοψηφίσματα" στις περιοχές που ελέγχει στην ΟυκρανίαΚόσμος

Η Μόσχα ενδέχεται να ανακοινώσει, ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ένα ή περισσότερα «παράνομα» δημοψηφίσματα στην κατεχόμενη Ουκρανία, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει...

Γκουτέρες: Έξι μήνες πολέμου στην Ουκρανία, ένα θλιβερό και τραγικό ορόσημοΚόσμος

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κατήγγειλε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας τον "παράλογο" πόλεμο στην Ουκρανία, ακριβώς έξι μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας, μία ημέρα που απ...

Γερμανία: Πλαφόν στην θέρμανση, μείωση της φωτεινής διαφήμισης...το Βερολίνο υιοθετεί μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειαςΚόσμος

Πλαφόν στους θερμοστάτες στην δημόσια διοίκηση και κατάργηση της παροχής ζεστού νερού στα δημόσια κτίρια: η Γερμανία, που ανησυχεί για τις ελλείψεις φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμε...

Facebook: Έδωσε εξηγήσεις για τη σημερινή δυσλειτουργία στις ροές των χρηστώνΚόσμος

  Αντιμέτωποι με μια «περίεργη»   δυσλειτουργία βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα χρήστες του Facebook  σε όλο τον κόσμο, καθώς είδαν τις ροές τους να κατακλύζονται από αναρτήσεις αγνώστων,...