ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κριμαία: Ουκρανικό drone έπληξε το αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας

Επίθεση με drone είχε στόχο σήμερα το κτίριο του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο βρίσκεται στη Σεβαστούπολη, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ανακοίνωσε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

«Το drone καταρρίφθηκε ακριβώς πάνω από το γενικό επιτελείο του στόλου. Έπεσε στη στέγη και πήρε φωτιά», εξήγησε ο Ραζβοζάγεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Από το περιστατικό «δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές» ούτε τραυματίες, διευκρίνισε, αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση στις ουκρανικές δυνάμεις.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με drone εναντίον του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Στις 31 Ιουλίου drone έπεσε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του γενικού επιτελείου προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε εργαζομένων και την ακύρωση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνταν με αφορμή την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου που γιορταζόταν εκείνη την ημέρα.

Η Ουκρανία, την οποία η Ρωσία κατηγόρησε για την επίθεση αυτή, αρνήθηκε ότι εμπλέκεται και χαρακτήρισε τις κατηγορίες «πρόκληση».

Η σημερινή επίθεση εξαπολύθηκε την ώρα που αυξάνονται οι εκρήξεις και οι επιθέσεις εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στην Κριμαία.

Την Πέμπτη το βράδυ οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν drone κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σεβαστούπολη.

Την Τρίτη εκρήξεις σημειώθηκαν σε στρατιωτική βάση και αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για «δολιοφθορές».

Στις αρχές Αυγούστου η έκρηξη πυρομαχικών που προορίζονταν για την Πολεμική Αεροπορία κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σάκι στην Κριμαία προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Εξάλλου το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκε σήμερα στην Εφπατόρια, στο δυτικό τμήμα της Κριμαίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της χερσονήσου, τον Σεργκέι Αξιόνοφ.

Από το περιστατικό «δεν υπήρξαν ζημιές, ούτε τραυματίες», διαβεβαίωσε.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αλβανία: Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να εισέλθουν σε εργοστάσιο όπλωνΚόσμος

    Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός προσπάθησαν να εισέλθουν σε εργοστάσιο όπλων στην  Αλβανία , τραυματίζοντας τους δύο στρατιώτες που τους εμπόδισαν, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο το ...

Νότια Αφρική: Η μεγαλοπρεπής στέψη του νέου βασιλιά των Ζουλού [βίντεο]Κόσμος

Φορώντας μια παραδοσιακή στολή με μαύρα φτερά, ενθρονίστηκε χθες Σάββατο στη Νότια Αφρική ο νέος βασιλιάς των Ζουλού. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να επευφημήσει τον 47χρονο...

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητεί τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα να φθάσουν στις παγκόσμιες αγορές "ανεμπόδιστα"Κόσμος

Τα ρωσικά λιπάσματα και αγροτικά προϊόντα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές "ανεμπόδιστα", απέναντι στον κίνδυνο μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης ήδη α...

Άλλα δύο πλοία που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν από λιμάνι της ΟυκρανίαςΚόσμος

Δύο ακόμη πλοία με σιτηρά απέπλευσαν από το λιμάνι Χορνομόρσκ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ανεβάζοντας σε 27 τον συνολικό αριθμό των πλοίων πο...

Σάνα Μάριν για βίντεο με τραγουδιστή: «Δεν έκανα κάτι που δεν μπορώ να πω στον άνδρα μου»Κόσμος

    Η Σάνα Μάριν απάντησε για το βίντεο με τον χορό στην αγκαλιά τραγουδιστή σε κλαμπ στο Ελσίνκι. Τι είπε η Φινλανδή πρωθυπουργός για τον άνδρα της. Η Σάνα Μάριν  συνεχίζει να δέχ...