ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

«Σβήστηκαν τα sms»: Η Κομισιόν «έχασε» τα μηνύματα μεταξύ φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά για τα εμβόλια

«Σβήστηκαν τα sms», γιατί ήταν «σύντομα». Αυτό διατείνεται η Κομισιόν όσον αφορά τη διατήρηση των μηνυμάτων κειμένου των αξιωματούχων της, καθώς παραμένει σταθερή στην άρνησή της να κοινοποιήσει υποτιθέμενα κείμενα μεταξύ της προέδρου «Σβήστηκαν τα sms», γιατί ήταν «σύντομα». Αυτό διατείνεται η Κομισιόν όσον αφορά τη διατήρηση των μηνυμάτων κειμένου των αξιωματούχων της, καθώς παραμένει σταθερή στην άρνησή της να κοινοποιήσει υποτιθέμενα κείμενα μεταξύ της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer .

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βέρα Γιούροβαδιατήρησε την ίδια γραμμή.

Το ζήτημα είναι τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η φον ντερ Λάιεν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Το ζήτημα είναι τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η φον ντερ Λάιεν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer , Άλμπερτ Μπούρλα, στο πλαίσιο μιας προσωπικής διπλωματικής αποστολής για την εξασφάλιση δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού για την ήπειρο, τα οποία περιγράφονται ευρέως σε άρθρο των New York Times του Απριλίου 2021.

Αφού ο Αλεξάντερ Φάντα, δημοσιογράφος του netzpolitik.org, ζήτησε πρόσβαση στα κείμενα αλλά του το αρνήθηκαν, μια έρευνα της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας Έμιλι Ο' Ράιλιπου δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο διαπίστωσε ότι η Επιτροπή δεν είχε ζητήσει από το γραφείο της Αφού ο Αλεξάντερ Φάντα, δημοσιογράφος του netzpolitik.org, ζήτησε πρόσβαση στα κείμενα αλλά του το αρνήθηκαν, μια έρευνα της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας Έμιλι Ο' Ράιλιπου δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο διαπίστωσε ότι η Επιτροπή δεν είχε ζητήσει από το γραφείο της φον ντερ Λάιεν τα μηνύματα.

«Εάν τα μηνύματα κειμένου αφορούν πολιτικές και αποφάσεις της ΕΕ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έγγραφα της ΕΕ», έγραψε η Ο' Ράιλι, εκδίδοντας έναν προσδιορισμό «κακοδιαχείρισης» από την Επιτροπή σε σχέση με αυτό που οι επικριτές ονόμασαν "Delete-gate".

Την Τετάρτη, ηΓιούροβα επέμεινε ότι δεν υπήρχε πραγματική διαφωνία μεταξύ Κομισιόν και της Διαμεσολαβήτριαςχωρίς όμως να εξηγήσει το γιατί.

«Η Επιτροπή και ηΔιαμεσολαβήτριασυμφωνούν ότι αυτό που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο ενός εγγράφου», έγραψε στην επίσημη απάντηση της Επιτροπής στη γνωμοδότηση.

Τέτοια «μικρής διάρκειας, εφήμερα έγγραφα δεν διατηρούνται» είπε η Γιούροβα λόγω της «εφήμερης φύσης τους» και έτσι η Επιτροπή δεν τα έχει. «Η Επιτροπή μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η έρευνα που διενεργήθηκε από το γραφείο της Προέδρου για σχετικά μηνύματα κειμένου που αντιστοιχούν στο αίτημα για πρόσβαση σε έγγραφα δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα».

Μια εκπρόσωπος της Ο' Ράιλιχαρακτήρισε την απάντηση της Επιτροπής «προβληματική σε πολλά σημεία», πριν από την πλήρη ανάλυση που αναμένεται αργότερα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΚόσμος

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις του πραγματοποίησαν επιδρομές σε μια στρατιωτική βάση εκπαίδευσης για "ξένους μισθοφόρους" κοντά στην ...

image descriptionΚόσμος

Η επιβεβλημένη από τις ρωσικές κατοχικές αρχές στρατιωτικοπολιτική διοίκηση της ουκρανικής περιφέρειας της Χερσώνας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει δημοψήφισμα για την προσάρτηση της επαρ...

image descriptionΚόσμος

Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία της ιστορικής δίκης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, ολοκληρώνοντας έναν επώδυνο κύκλο για τους επιζώντες. Η μεγαλύτερη...

image descriptionΚόσμος

Πρέπει "να εξασφαλίζουμε καθημερινά τη μέγιστη δυνατή στήριξη" για την Ουκρανία, αποφεύγοντας ωστόσο τον κίνδυνο κλιμάκωσης, "η οποία θα μπορούσε να πλήξει όλον τον κόσμο", τόνισε ...