ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ η συμμαχία θα συζητήσει τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ οι ηγέτες αναμένεται να λάβουν ιστορικές αποφάσεις για την ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και ασφάλειας της συμμαχίας.

Νωρίτερα σήμερα, οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία.Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Μπάιντεν απόψε ή αύριο, ενώ απέκλεισε το το ενδεχόμενο ενός τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιτιθέμενος κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού.

Πρόοδος στις συνομιλίες Τουρκίας - Φινλανδίας - Σουηδίας
Η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού και του Τούρκου προέδρου αναμένεται να έχει ως κύριο αντικείμενο το βέτο της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, οι δύο υποψήφιες προς ένταξη χώρες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έχουν σημειώσει πρόοδο.

Είμαστε έτοιμοι για την πιθανότητα κάτι καλό να συμβεί σήμερα, αλλά ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Σε αυτή την περίπτωση, θα δείξουμε υπομονή και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις ακόμα και μετά τη σύνοδο, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε.

Και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σαούλι Νινίστο, δήλωσε ότι υπάρχει καλύτερη κατανόηση μεταξύ της χώρας του και της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος σχετικά με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης

Απίστευτο και όμως αληθινό: Προσπάθησαν να περάσουν 109 ζώα από το αεροδρόμιο της ΜπανγκόκΚόσμος

  Δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ κατηγορούμενες για την παράνομη μεταφορά 109 ζωντανών ζώων οι οποίες εντοπίστηκαν στις βαλίτσες τους. Όπως ανακ...

Βρετανός αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ζούμε στιγμές 1937, η Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη απειλή όταν λήξει ο πόλεμος στην ΟυκρανίαΚόσμος

"Μολονότι οι συμβατικές δυνατότητες της Ρωσίας θα είναι σημαντικά μειωμένες, έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα, λόγω των απωλειών στην Ουκρανία, η διακηρυγμένη πρόθεση του Πούτιν...

Ουκρανικοί πύραυλοι καταστρέφουν ρωσικούς κόμβους ανεφοδιασμού – ακόμη και εντός ΡωσίαςΚόσμος

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ρωσικές στρατιωτικές αποθήκες, χώρους στάθμευσης οχημάτων και πλοία μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού στα εδάφη που ελέγχει η Μόσχ...

Ο Μπάιντεν θα παρατείνει την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων των ΗΠΑ στην ΠολωνίαΚόσμος

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει παράταση της ανάπτυξης μέρους τουλάχιστον των επιπλέον στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Πολωνία και τροποποιήσεις στη διάταξη σχηματισμών...