ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόρεια Κορέα: Μυστήριο με έξαρση «άγνωστης» εντερικής ασθένειας

Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η Βόρεια Κορέα έχει να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση, καθώς βρίσκεται ενώπιον έξαρσης μιας άγνωστης γαστρεντερικής νόσου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέστειλε φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στην παραθαλάσσια πόλη Χαετζού και στην κομητεία Καγνκριόνγκ για να βοηθήσει περίπου 800 οικογένειες που πάσχουν από την οξεία εντερική πανδημία.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τι ακριβώς ασθένεια είναι αυτή και πόσα ακριβώς άτομα έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο από τη Νότια Κορέα, υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για επιδημία χολέρας ή τύφου.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας υπογράμμισε την ανάγκη να περιοριστεί η επιδημία αυτή άμεσα και να εφαρμοστούν μέτρα, όπως η καραντίνα των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση τους μέσω επιστημονικών τεστ και επιδημιολογικής εξέτασης.

Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τις αρχές να κάνουν το καθήκον τους και να απαλλάξουν τον πόνο των ασθενών όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Σημειώνεται ότι η κομητεία Κανγκριόνγκ, όπου εντοπίστηκαν ύποπτα κρούσματα της άγνωστης ασθένειας, βρίσκεται σε μια από τις κύριες γεωργικές περιοχές της Βόρειας Κορέας, δημιουργώντας έτσι φόβους για προβλήματα με ελλείψεις τροφίμων.

Την ίδια ώρα, το σύστημα υγείας της απομονωμένης από τον πλανήτη χώρα δέχεται πίεση και από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Βόρεια Κορέα δεν ανακοινώνει επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, αλλά τον αριθμό των ασθενών με συμπτώματα πυρετού. Την Παρασκευή, το KCNA μετέδωσε ότι 23.160 άτομα με συμπτώματα πυρετού εντοπίστηκαν στη χώρα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης

Το παράξενο μπλε σπιράλ στον νυχτερινό ουρανό που αναστάτωσε τους ΝεοζηλανδούςΚόσμος

Σαστισμένους και εντυπωσιασμένους άφησε τους παρατηρητές των αστεριών στη Νέα Ζηλανδία ένας παράξενος, σπειροειδής σχηματισμός φωτός στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Κυριακής. Γύ...

Γαλλικές Εκλογές: Πικρή “ήττα” για Μακρόν σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ – Χάνει την απόλυτη πλειοψηφία Κόσμος

Η παράταξη του Εμάνουελ Μακρόν «Μαζί» (“Ensemble”) απέχει πολύ από την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με μια πρώτη δημοσκόπηση που επικαλείτ...

Ο Τραμπ πίεσε τον πρώην αντιπρόεδρό του να μην επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές του 2020Κόσμος

Εμπρηστικές αναρτήσεις στο Twitter, ένα απειλητικό τηλεφώνημα, εμπρηστικός λόγος: η επιτροπή έρευνας για την επίθεση στο Καπιτώλιο παρουσίασε χθες Πέμπτη τις πιέσεις που άσκησε ο π...