ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Bρετανοί ερευνητές ανοίγουν τον φάκελο με τους θανάτους από το εμβόλιο κατά της Covid-19

«Οι πολύ σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο Covid-19 θα μπορούσαν να διερευνηθούν στην επικείμενη δημόσια έρευνα για την πανδημία. Μπορεί επίσης να εξεταστεί η αποζημίωση των ατόμων που επλήγησαν από αυτό».

Αυτά δήλωσε η πρόεδρος μίας έρευνας και μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου, Heather Hallett, η οποία έστειλε λεπτομερής ενημέρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον την περασμένη Πέμπτη περιγράφοντας τους βασικούς τομείς υπό εξέταση – συμπεριλαμβανομένης της ετοιμότητας για την πανδημία, τα lockdown, τις νέες έρευνες και την κατάσταση των ιδρυμάτων φροντίδας.

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, η πρόεδρος της νέας βρετανικής έρευνας ζήτησε να εξετάσει αν η έρευνά της μπορεί να καλύψει τους θανάτους και τις παρενέργειες που αλλάζουν τη ζωή από τα εμβόλια.

Ενώ πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια Covid είναι ασφαλή – με περισσότερους από 53 εκατομμύρια Βρετανούς να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και σχεδόν 40 εκατομμύρια να έχουν λάβει τρεις δόσεις – μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων υπέστησαν σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων θρόμβων του αίματος και φλεγμονών στην καρδιά.

 

900 αιτήσεις για αποζημίωση λόγω «βλάβης» από την AstraZeneca
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ιατρικές ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν 438 περιπτώσεις θρόμβων αίματος και 79 θανάτους που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Περισσότερες από 900 αιτήσεις έχουν πλέον υποβληθεί για αποζημίωση λόγω θανάτου ή τραυματισμού λόγω εμβολίων, με το σύνολο των απαιτήσεων να φτάνει τα 110 εκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, δεν έχει καταβληθεί ούτε μία πληρωμή.

Η Sarah Moore, δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Hausfeld που εκπροσωπεί 95 θύματα, δήλωσε στο podcast Medical Minefield της Mail on Sunday αυτή την εβδομάδα:

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και γνωρίζουμε ότι, για τη συντριπτική πλειοψηφία από εμάς, είναι επίσης ασφαλές».

Ο δικηγόρος αναφέρει ότι οι πληγέντες δεν έχουν πρόσβαση σε καμία μορφή πληρωμής, επειδή το σύστημα πληρωμής ζημιών από εμβόλια, το οποίο δημιουργήθηκε το 1979, είναι ξεπερασμένο.

«Το σύστημα υπάρχει για να λέει, κοιτάξτε, κάνατε το σωστό. Προχωρήσατε στον εμβολιασμό, ήσασταν πραγματικά άτυχοι και θα σας βοηθήσουμε να στηριχτείτε οικονομικά. Αλλά είναι ένα απαρχαιωμένο σύστημα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν υποβάλει αίτηση για αποζημίωση», είπε.

Το σύστημα επιτρέπει μέγιστη πληρωμή 120.000 λιρών, αλλά ο Moore δήλωσε: «Όταν λαμβάνετε υπόψη την απώλεια εισοδήματος, την απώλεια σύνταξης και τις συνεχιζόμενες ανάγκες φροντίδας, το ποσό αυτό αρχίζει να φαίνεται ανεπαρκές.

 

Πηγή: in.gr 

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Μακελειό με ρατσιστικά κίνητρα σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο – 10 νεκροί από πυρά ενόπλου (vid)Κόσμος

Δέκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλου μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, ενώ ο δράστης συνελήφθη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Buffalo News επικαλού...

ΝΑΤΟ για Eurovision 2022: Η νίκη της Ουκρανίας δείχνει την τεράστια υποστήριξη της ΕυρώπηςΚόσμος

Θέση για τη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision πήρε το NATO. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO Μίρτσεα Τζεοάνα δήλωσε πως η νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό ...

Αστειότητες Τσαβούσογλου: Επικαλείται το PKK ως “κόλλημα” για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, στο ΝΑΤΟΚόσμος

    O Δούρειος Ίππος του Βλαντιμίρ Πούτιν έδρασε ξανά: Ο αξιότιμος και αναξιόπιστος “σύμμαχος” της Δύσης, Ταγίπ Ερντογάν… «Εξωφρενικό και απαράδεκτο οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας να...

ΗΠΑ: 10 νεκροί από επίθεση ενόπλου στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης – Για «ρατσιστικά κίνητρα» μιλούν οι αρχέςΚόσμος

Ένας 18χρονος λευκός Αμερικανός π υροβόλησε και σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης , σε μια συνοικία όπου διαμένουν κυρίω...

Νέα εποχή για Φινλανδία και Σουηδία - Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟΚόσμος

  Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία ανάγκασε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να επιλέξουν πλευρά, αφού παρέμεναν εκτός του ΝΑΤΟ από την ίδρυση της Βορειοατλαντική...