ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φινλανδία και Σουηδία «θα ανακοινώσουν μαζί τον Μάιο ότι θα ζητήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ»

Η Φινλανδία και η Σουηδία θα ανακοινώσουν μαζί τον Μάιο την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, γράφουν σήμερα η φινλανδική εφημερίδα Iltalehti και η σουηδική Expressen, επικαλούμενες καλά πληροφορημένες πηγές.

Μολονότι έχουν εντείνει τη συνεργασία τους με το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο αφότου η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας, οι δύο σκανδιναβικές χώρες επέλεξαν να μην ενταχθούν σε αυτό. Ωστόσο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έκαναν και οι δύο στροφή 180 μοιρών.

Σύμφωνα με την Iltalehti, οι ηγέτες των δύο χωρών σχεδιάζουν να συναντηθούν την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Μαΐου και αμέσως μετά θα ανακοινώσουν δημοσίως ότι σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Νέα εποχή twitter μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισ. ευρώ – Πώς φθάσαμε στο mega dealΚόσμος

Το μεγαλύτερο «deal» για την εξαγορά μιας ιδιωτικής επιχείρησης εδώ και δύο δεκαετίες επισφράγισε απόψε ο Έλον Μασκ, καθώς αποκτά το Twitter έναντι ποσού που ανέρχεται σχεδόν σε 44...

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η Γιαπωνέζα Κάνε ΤανάκαΚόσμος

Μια Γιαπωνέζα, που είχε αναγνωριστεί επισήμως ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 119 ετών, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Η Κάνε Τανάκα ...