ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύμβουλος Ζελένσκι: Με βαρύ οπλισμό μπορούμε να νικήσουμε στο Ντονμπάς

Αρχικά επιβεβαίωσε και αυτός πως το ρωσικό πυροβολικό ξεκίνησε από τη Δευτέρα να σφυροκοπεί την ανατολική Ουκρανία και ότι αυτό αποτελεί μέρος του σχεδιασμού των Ρώσων για «επικεντρωμένη επίθεση» στην περιοχή.

 

 

Τη σημασία της χορήγησης βαρέος οπλισμού από τη Δύση στις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Ντονμπάς τόνισε ο σύμβουλος του Προέδρου Ζελένσκι Ιγκόρ Ζιόβκα μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

 

Αρχικά επιβεβαίωσε και αυτός πως το ρωσικό πυροβολικό ξεκίνησε από τη Δευτέρα να σφυροκοπεί την ανατολική Ουκρανία και ότι αυτό αποτελεί μέρος του σχεδιασμού των Ρώσων για «επικεντρωμένη επίθεση» στην περιοχή.

 

«Είναι πολύ σημαντικό για τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν βαρύ οπλισμό», συνέχισε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος, κάνοντας αναφορά σε συστήματα πυροβολικού, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

 

«Αν η Ουκρανία έχει αυτά τα όπλα, θα μπορεί να αντισταθεί στη ρωσική επίθεση και να σημειώσει νίκη στις ανατολικές επαρχίες», πρόσθεσε ο κ. Ζιόβκα.

 

Είπε επίσης ότι οι αποστολές οπλισμού από τη Δύση «γίνονται καλύτερες» και πως το νεότερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 800 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ περιλαμβάνει όπλα που οι Ουκρανοί πραγματικά χρειάζονται.

 

Ο κ. Ζιόβκα εκτίμησε επίσης ότι το Ντονμπάς είχε ιδιαίτερη συμβολική αξία για τη Μόσχα, καθώς εκεί ξεκίνησε η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας το 2014.

 

Ένα από τα πιο αξιόπιστα στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα του είδους του αποφάσισε στο μεταξύ να στείλει σε μια κρίσιμη καμπή για την Ουκρανία το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Sun.

 

Πρόκειται για τα οχήματα Stormer που φέρουν εκτοξευτήρες πυραύλων υψηλής ταχύτητας, όπως οι προηγμένοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Starstreak, τους οποίους έχει ήδη χορηγήσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις το Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντίστροφη μέτρηση για τη Μαριούπολη – Έντονος ο φόβος των πυρηνικώνΚόσμος

Για «απελευθέρωση» του Ντονμπάς κάνει λόγο η Ρωσία καθώς η επίθεσή της σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ έχει ισχυροποιηθεί τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας...

Τελεσίγραφο από τη Μόσχα στους μαχητές του Azovstal: Παραδοθείτε έως το μεσημέριΚόσμος

Νέο τελεσίγραφο απηύθυνε η Μόσχα στους υπερασπιστές της Μαριούπολης. Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβο...

Γαλλικές εκλογές: Νικητής στον δεύτερο γύρο με 56% ο Εμανουέλ Μακρόν, λέει νέα δημοσκόπησηΚόσμος

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinio...

Λαβρόφ: Ξεκινά η επόμενη φάση του πολέμου στην Ουκρανία - Δεν εξετάζουμε χρήση πυρηνικώνΚόσμος

Για τη πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας λέγοντας πως «σε αυτό το στάδιο εξετάζουμε την επιλογή των συμβατικών όπλων».   Πρόσθ...

ΟΗΕ: Συζητά την εγκατάσταση στην Τουρκία «ομάδας επαφής για ανθρωπιστικά ζητήματα»Κόσμος

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία συζητούν τη δημιουργία «ομάδας επαφής για ανθρωπιστικά ζητήματα», που θα συνεδριάζει στο τουρκικό έδαφος -υπό την αιγίδα του ΟΗΕ-, με τη συμμετοχή αξι...

Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται από Όμικρον δεν αναπτύσσουν αντισώματαΚόσμος

Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού και ιδίως από την υποπαραλλαγή Όμικρον 2 (ΒΑ.2), είναι απίθανο να αναπτύξουν αντισώματα που θα τους προστατε...