ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τραμπ προτρέπει τον Πούτιν να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για τον Χάντερ Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες Τρίτη τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, να δώσει στη δημοσιότητα όποιες πληροφορίες έχει στη διάθεσή του σχετικά με τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του διαδόχου του στην προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επανήλθε σε κατηγορίες που είχε επαναλάβει άπειρες φορές, ειδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας του 2020, μολονότι έχουν διαψευστεί από τους ενδιαφερόμενους.

Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι από τους αγαπημένους στόχους του Ντόναλντ Τραμπ. Το στρατόπεδο του θυελλώδους μεγιστάνα στηλιτεύει συχνά το ότι ο γιος του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ουκρανία και στην Κίνα όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες στην εκπομπή «Just the News» του τηλεοπτικού δικτύου Real America’s Voice, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ξανά πως η σύζυγος του πρώην δημάρχου Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ έδωσε 3,5 εκατ. δολάρια στον Χάντερ Μπάιντεν και στην «οικογένεια».

«Αυτά είναι πολλά λεφτά. Του έδωσε 3,5 εκατ. δολάρια και νομίζω ότι ο (ρώσος πρόεδρος) Πούτιν έχει την απάντηση. Νομίζω ότι θα έπρεπε να τη δώσει στη δημοσιότητα», επέμεινε ο πρώην πρόεδρος.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να ξέρουμε την απάντηση» στο ερώτημα γιατί δόθηκε το ποσό, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το πολυτελές οίκημά του στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη ρωτήσει τον Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας τους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, «γιατί, έτσι από περιέργεια, η σύζυγος του δημάρχου της Μόσχας έδωσε 3,5 εκατομμύρια δολάρια στον γιο σου».

«Αυτό δεν είναι αλήθεια», είχε απαντήσει ο Δημοκρατικός.

Ο κ. Τραμπ είχε εξάλλου κατηγορήσει τον Τζο Μπάιντεν πως αξίωσε την απομάκρυνση ουκρανού εισαγγελέα για να προστατεύσει από δίωξη για διαφθορά την ουκρανική εταιρεία αερίου Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας διατηρούσε θέση ο γιος του.

Η «ουκρανική υπόθεση» αυτή είχε οδηγήσει στη δεύτερη, ιστορική, δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία: η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών τον κατηγόρησε για κατάχρηση του αξιώματός του, ότι πίεζε την κυβέρνηση της Ουκρανίας προκειμένου να διενεργήσει ποινική έρευνα σε βάρος του γιου του πολιτικού του αντιπάλου και του ίδιου του Τζο Μπάιντεν.

Απαλλάχθηκε στη Γερουσία.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Οι χρήστες κινητού τηλεφώνου δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στον εγκέφαλοΚόσμος

Οι χρόνιοι φόβοι ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού όγκου αναζωπυρώθηκαν τα τελευταία χρόνια μετά την εμφάνιση των ασύρματων δικτύων πέμπτης γε...

Βομβαρδίζονται από βαρύ πυροβολικό της Ρωσίας συνοικίες της ΛουσιτσάνσκΚόσμος

Συνοικίες της πόλης Λουσιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας βομβαρδίστηκαν από βαρύ πυροβολικό της Ρωσίας σήμερα το πρωί, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Γκαϊ...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυξημένα σημαντικός ρόλος της Αν. Μεσογείου στον νέο ενεργειακό χάρτη της ΕυρώπηςΚόσμος

Τη νέα βαρύτητα που αποκτά η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπό το φως της εισβολής στην Ουκρανία και της επίσπευσης του στόχου για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την ...

Επτασφράγιστο στρατιωτικό μυστικό οι απώλειες Ρώσων και Ουκρανών στο πεδίο της μάχηςΚόσμος

Οι Δυτικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν στις εκτιμήσεις τους ότι πολλές χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όμως σχεδόν κανένα στοιχείο ...

Πυρηνικός κίνδυνος στην Ουκρανία: Η Ρουμανία θα διανείμει χάπια ιωδίουΚόσμος

Η Ρουμανία, που συνορεύει με την Ουκρανία, θα διανείμει δωρεάν την επόμενη εβδομάδα χάπια ιωδίου στον πληθυσμό, προκειμένου να τον «προετοιμάσει» για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό συμβάν...

«Τι κάνει το ΝΑΤΟ;»: Η ανυπομονησία Ζελένσκι μεγαλώνει, με κίνδυνο να περιπλέξει την αλληλεγγύη της ΔύσηςΚόσμος

«Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Διοικείται από τη Ρωσία;»: Κάθε φορά που μιλά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίζεται ολοένα πιο ανυπόμονος με τους Δυτικούς, με κίνδυνο να θολώσει το μήνυμά τους για...