ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι λένε τώρα οι Ρώσοι για τους σκοπούς και την πορεία της εισβολής στην Ουκρανία

Γιατί επέλεξαν να επιτεθούν σε όλο το μέτωπο της Ουκρανίας, αντί να επικεντρωθούν στα ανατολικά. Πώς περιγράφουν τη σημερινή κατάσταση του ουκρανικού στρατού και τις δικές τους απώλειες. Γιατί δεν κατέλαβαν μεγάλες πόλεις.

 

Την δική τους οπτική έδωσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χθες παρουσιάζοντας την στόχευση που υποστηρίζουν ότι θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής στον πόλεμο της Ουκρανίας. Παράλληλα, επαναφέρουν την οπτική της Μόσχας ως προς τους λόγους που προχώρησε στην επιχείρηση: 

 

"Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Αρχηγού από τις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν "ειδική στρατιωτική επιχείρηση". Ο κύριος στόχος της είναι να παρασχεθεί βοήθεια στους λαούς των "λαϊκών δημοκρατιών" του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, οι οποίοι υφίστανται γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και 8 χρόνια.

Ήταν αδύνατο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος με πολιτικά μέσα. Το Κίεβο αρνήθηκε δημόσια να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ. Η ουκρανική ηγεσία δύο φορές το 2014 και το 2015 προσπάθησε να λύσει το λεγόμενο πρόβλημα του Ντονμπάς με στρατιωτικά μέσα, ηττήθηκε, αλλά δεν άλλαξε τα σχέδιά της για βίαια επίλυση της σύγκρουσης στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ολοκλήρωναν την προετοιμασία μιας στρατιωτικής επιχείρησης για τον έλεγχο του εδάφους των λαϊκών δημοκρατιών. Υπό αυτές τις συνθήκες, ήταν δυνατό να βοηθηθούν οι δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ μόνο παρέχοντάς τους στρατιωτική βοήθεια. 

Υπήρχαν δύο πιθανοί δρόμοι δράσης:

Ο πρώτος να περιοριστεί η επιχείρηση εντός των διοικητικών συνόρων των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, κάτι που κατοχυρώνεται στα Συντάγματα των "δημοκρατιών". Αλλά τότε θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με συνεχή ενίσχυση του Ουκρανικού Στρατού στην περιοχή (JFO) από το Κίεβο.

Ως εκ τούτου, επιλέχθηκε η δεύτερη επιλογή, η οποία προέβλεπε ενέργειες σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας με την εφαρμογή μέτρων για την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίησή της.


Η πορεία της επιχείρησης επιβεβαίωσε την ορθότητα αυτής της απόφασης. Διεξάγεται από το Γενικό Επιτελείο με αυστηρή τήρηση του εγκεκριμένου σχεδίου. Οι κινήσεις εκτελούνται λαμβάνοντας υπόψη την ελαχιστοποίηση των απωλειών μεταξύ του προσωπικού και την ελαχιστοποίηση των ζημιών σε πολίτες.

Με την έναρξη της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης", κατακτήθηκε η αεροπορική υπεροχή τις δύο πρώτες ημέρες. Επιθετικές ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκτελέστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις. Ως αποτέλεσμα, τα ρωσικά στρατεύματα απέκλεισαν το Κίεβο, το Χάρκοβο, το Τσέρνιγκοφ, το Σούμι και τον Μικολάεφ. Η Χερσώνα και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Ζαπορίζιε βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο.

Το κοινό και κάποιοι ειδικοί αναρωτιούνται τι κάνουμε στην περιοχή των αποκλεισμένων ουκρανικών πόλεων. Αυτές οι ενέργειες πραγματοποιούνται με στόχο να προκληθούν ζημιές σε στρατιωτικές υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες τις αναγκάζουν να δεσμεύουν τις δυνάμεις τους και να μην μπορούν να ενισχύσουν την περιοχή του Ντονμπάς έως ότου ο ρωσικός στρατός απελευθερώσει πλήρως τα εδάφη στα ανατολικά.

Αρχικά, δεν σχεδιάζαμε να εισβάλουμε στις πόλεις για να αποτρέψουμε την καταστροφή και να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες μεταξύ προσωπικού και πολιτών. Και παρόλο που δεν αποκλείουμε μια τέτοια πιθανότητα, ωστόσο, καθώς μεμονωμένες ομάδες ολοκληρώνουν τα καθήκοντά τους με επιτυχία, οι δυνάμεις και τα μέσα μας θα επικεντρωθούν στο κύριο στόχο- την πλήρη απελευθέρωση του Ντονμπάς.

Σημαντικά εδάφη των λαϊκών δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ έχουν επίσης απελευθερωθεί. Η λαϊκή πολιτοφυλακή έχει πάρει τον έλεγχο 276 οικισμών που προηγουμένως βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού και των εθνικών ταγμάτων.


Η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας επιτυγχάνεται τόσο με χτυπήματα υψηλής ακρίβειας σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, τοποθεσίες σχηματισμών και στρατιωτικών μονάδων, αεροδρόμια, σημεία ελέγχου, οπλοστάσια και αποθήκες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, όσο και με τις ενέργειες των στρατευμάτων για να νικήσουν αντίπαλους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

Επί του παρόντος, οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις και το σύστημα αεράμυνας έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας έπαψαν να υπάρχουν.

Καταστράφηκαν 16 κύρια στρατιωτικά αεροδρόμια, από τα οποία πραγματοποιήθηκαν πολεμικές έξοδοι της ουκρανικής αεροπορίας. Καταστράφηκαν 39 βάσεις αποθήκευσης οι οποίες περιείχαν έως και το 70% όλων των αποθεμάτων στρατιωτικού εξοπλισμού, υλικού και καυσίμων.

Και οι 24 σχηματισμοί των Χερσαίων Δυνάμεων που υπήρχαν πριν την έναρξη της επιχείρησης υπέστησαν σημαντικές απώλειες. Η Ουκρανία δεν έχει οργανωμένες εφεδρείες. Οι απώλειες αναπληρώνονται με εφέδρους που δεν διαθέτουν την απαραίτητη εκπαίδευση, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μεγάλων απωλειών.

Κατά την έναρξη της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης", οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μαζί με την Εθνική Φρουρά, αριθμούσαν 260 χιλιάδες άτομα. Κατά τη διάρκεια του μήνα των εχθροπραξιών, οι απώλειές τους ανήλθαν σε περίπου 30 χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 14 χιλιάδων νεκρών.

Από τα 2.416 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στις 24 Φεβρουαρίου, καταστράφηκαν 1.587 μονάδες. Χτυπήθηκαν 636 μονάδες από τα 1.509 πυροβόλα και όλμους και 163 από τα 535 MLRS. Καταστράφηκαν τα 112 από τα 152 αεροσκάφη, 75 από 149 ελικόπτερα και τα 35 από τα 36 UAV Bayraktar TB2.

Χτυπήθηκαν τα 148 από τα 180 συστήματα αεράμυνας S-300 και Buk M1.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν όπλα υψηλής ισχύος αδιακρίτως εναντίον πόλεων στο Ντονμπάς. Ένα παράδειγμα αυτού είναι τα χτυπήματα με το πυραυλικό σύστημα Tochka-U κατά του άμαχου πληθυσμού του Ντόνετσκ και του Μακεγιέφκα. Από αυτή την άποψη, είναι οι πρωταρχικοί στόχοι.

Μέχρι σήμερα, 7 εκτοξευτές Tochka-U έχουν καταστραφεί και το 85% των πυραύλων. Αυτό περιόρισε σημαντικά τις δυνατότητες της Ουκρανίας.

Από την αρχή των εχθροπραξιών, οι δυτικές χώρες προμήθευσαν το καθεστώς του Κιέβου με 109 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου, 3.800 αντιαρματικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων Javelin, Milan, Konkurs, NLAW ATGM, M-72, Panzerfaust-3, 897 Stinger και Igla MANPADS.

Θεωρούμε τεράστιο λάθος για τις δυτικές χώρες να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο. Αυτό καθυστερεί τη σύγκρουση, αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων και δεν θα μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της επιχείρησης. Ο πραγματικός σκοπός τέτοιων προμηθειών δεν είναι να υποστηρίξουν την Ουκρανία, αλλά να την παρασύρουν σε μια μακροχρόνια στρατιωτική σύγκρουση «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

Παρακολουθούμε στενά τις δηλώσεις της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας μεμονωμένων χωρών σχετικά με την πρόθεσή τους να προμηθεύσουν αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Σε περίπτωση που αυτό γίνει δεν θα ξεφύγει της προσοχής μας.

Ακούμε επίσης διαβεβαιώσεις από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ για μη ανάμειξη στη σύγκρουση. Την ίδια ώρα, ορισμένα κράτη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προτείνουν το κλείσιμο του εναέριου χώρου πάνω από την Ουκρανία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αντιδράσουν άμεσα σε τέτοιες προσπάθειες.

Προκειμένου να αποφευχθεί η αποκατάσταση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανών που έχουν υποστεί ζημιά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν επιχειρήσεις επισκευής, οπλοστάσια, βάσεις αποθήκευσης, αποθήκες υλικοτεχνικής υποστήριξης με όπλα υψηλής ακρίβειας.

Αυτή τη στιγμή, 30 βασικές επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος έχουν πληγεί από πυραύλους κρούζ X-101, Kalibr, Iskander και το αεροπορικό συγκρότημα Kinzhal, το οποίο πραγματοποίησε επισκευές του 68% των όπλων και του εξοπλισμού απενεργοποιήθηκε.

Τα ρωσικά σύγχρονα όπλα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ακριβή, αξιόπιστα και ικανά για επιχειρησιακή χρήση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν χτυπούν σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής γεφυρών σε ποτάμια. Στην περιοχή των στρατιωτικών επιχειρήσεων καταστράφηκαν 127 γέφυρες. Ολες ανατινάχτηκαν από Ουκρανούς εθνικιστές για να αποτρέψουν την προέλαση των στρατευμάτων μας.

Ένα άλλο παράδειγμα απερισκεψίας είναι η τοποθέτηση ναρκών στα λιμάνια της Οδησσού, του Ochakov, του Chernomorsk και του Yuzhny, όπου έχουν ποντιστεί πάνω από 400 νάρκες αγκυροβολίας απαρχαιωμένων τύπων.

Τουλάχιστον σε 10 νάρκες έχουν σπάσει οι άγκυρες και παρασύρονται στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, γεγονός που αποτελεί πραγματική απειλή για πολεμικά πλοία και πολιτικά σκάφη.

Το αχαλίνωτο έγκλημα, οι λεηλασίες και οι θάνατοι αμάχων προκλήθηκαν από τη μαζική ανεξέλεγκτη διανομή δεκάδων χιλιάδων φορητών όπλων στον άμαχο πληθυσμό από το ουκρανικό καθεστώς, συμπεριλαμβανομένων των εγκληματιών που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο μέλλον.

Η πορεία των εχθροπραξιών, οι μαρτυρίες αμάχων που έφυγαν από τους αποκλεισμένους οικισμούς και οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες δείχνουν ότι σήμερα η ικανότητα των Ουκρανών να αντιστέκονται βασίζεται στον φόβο των αντιποίνων από τους νεοναζί. Οι εκπρόσωποί τους είναι ενσωματωμένοι σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες.

Το στήριγμα του καθεστώτος του Κιέβου είναι εθνικιστικοί σχηματισμοί όπως οι Azov, Aidar, Right Sector και άλλοι αναγνωρισμένοι από τη Ρωσία ως τρομοκρατικές οργανώσεις. Μόνο στη Μαριούπολη, περιλαμβάνουν περισσότερους από 7 χιλιάδες μαχητές που πολεμούν χρησιμοποιώντας αμάχους ως «ανθρώπινη ασπίδα».

Οι μαχητές του τάγματος Azov διώχνουν γυναίκες και παιδιά από τα υπόγεια, απειλώντας τους με όπλα, και τα στέλνουν προς τις προωθητικές μονάδες της DPR για να εμποδίσουν την προέλαση της λαϊκής πολιτοφυλακής. Αυτό έχει γίνει κοινή πρακτική για αυτούς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντίθετα, επιδιώκουν να αποφύγουν περιττές απώλειες. Πριν από την έναρξη της επίθεσης, καλούνται οι ουκρανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την περιοχή μάχης και να κινηθούν μαζί με εξοπλισμό και όπλα μέχρι το σημείο μόνιμης ανάπτυξης. Τους ζητείται να μην αντιστέκονται όταν αρχίζει η επίθεση και όσοι καταθέτουν τα όπλα έχουν εγγυημένη ασφάλεια.

Οι άμαχοι που βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη συμβουλεύονται πάντα να μένουν στα σπίτια τους. Σε όλες τις πόλεις οργανώνονται ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να απομακρυνθεί ο πληθυσμός από την περιοχή των εχθροπραξιών.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ουκρανικής ηγεσίας, η χώρα έχει γίνει πατρίδα 6.595 ξένων μισθοφόρων και τρομοκρατών από 62 κράτη. Δεν υπόκεινται στους κανόνες του πολέμου και θα καταστραφούν ανηλεώς.

Σήμερα ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων μειώνεται. Αυτό διευκολύνθηκε από χτυπήματα υψηλής ακρίβειας στις βάσεις και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τους. Στις 13 Μαρτίου, περισσότεροι από 200 μαχητές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν στο Starichi.

Ούτε ένας ξένος μισθοφόρος δεν έφτασε στην Ουκρανία τις τελευταίες επτά ημέρες. Αντιθέτως, υπήρξε εκροή. Μέσα σε μια εβδομάδα, 285 μαχητές διέφυγαν στην Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, ελπίζουμε χωρίς Stinger και Javelin.

Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι τα φορητά όπλα εξαπλώνονται αρκετά γρήγορα από μισθοφόρους που επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Σε γενικές γραμμές, οι κύριοι στόχοι της πρώτης φάσης της επιχείρησης έχουν επιτευχθεί. Οι μαχητικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν μειωθεί σημαντικά, γεγονός που μας επιτρέπει, για άλλη μια φορά, να επικεντρώσουμε τις κύριες προσπάθειές μας στην επίτευξη του κύριου στόχου - την απελευθέρωση του Ντονμπάς.

Οκτώ χρόνια στην περιοχή η Ουκρανική JFO έχει προετοιμαστεί μια αμυντική ζώνη βαθιά κλιμακούμενη και καλά οχυρωμένη. Από αυτή την άποψη, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των λαϊκών δημοκρατιών του Λούγκανσκ και του Ντόνετσκ, της διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων προηγείται σφοδρή επίθεση με πυρά στα οχυρά του εχθρού και τις εφεδρείες του.

Στην αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι λαϊκές πολιτοφυλακές του LPR και του DPR βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια ομάδα 59.300 ατόμων που αποτελούνταν από τις πιο μάχιμες μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Εθνικής Φρουράς και των εθνικιστικών σχηματισμών. Οι δυνάμεις αυτές έχασαν περίπου 16.000 άτομα, ή το 26% της συνολικής τους δύναμης από 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Οι 7.000 είναι νεκροί.

Η αντικατάσταση των απωλειών αποτρέπεται με την απομόνωση της ουκρανικής ομάδας, τον έλεγχο των σιδηροδρομικών σταθμών και των βασικών οδικών διαδρομών με δύναμη πυρός. Η προμήθεια πυραύλων και πυρομαχικών, καυσίμων και τροφίμων στις ουκρανικές δυνάμεις έχει σχεδόν ανασταλεί πλήρως. Πλήγονται οι επιτόπιες αποθήκες πυραύλων και πυροβολικών όπλων και πυρομαχικών, καθώς και καυσίμων που βρίσκονται στην περιοχή. Μέχρι σήμερα έχουν καταστραφεί 32 εγκαταστάσεις ή το 61% του συνόλου.

Όλα τα όπλα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων αυτών ξένης κατασκευής, που κατασχέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραδίδονται στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Έχουν ήδη παραδοθεί 113 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 138 Javelin και 67 εκτοξευτές χειροβομβίδων NLAW και άλλα όπλα.

Μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ απελευθέρωσαν το 93% του εδάφους της "Δημοκρατίας". Μάχες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στα περίχωρα του Severodonetsk και του Lysychansk.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ελέγχει το 54% της επικράτειας. Η απελευθέρωση της Μαριούπολης συνεχίζεται.

Μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ διεξάγουν επίθεση για την απελευθέρωση οικισμών στα δυτικά του Ντόνετσκ.

Δυστυχώς υπάρχουν θύματα μεταξύ των συμπολεμιστών μας κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Μέχρι σήμερα, 1.351 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 3.825 τραυματίστηκαν.

Λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό εκκλήσεων από Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από τον ναζισμό. Επιπλέον, περισσότεροι από 23.000 ξένοι από 37 χώρες έχουν εκφράσει την προθυμία τους να πολεμήσουν στο πλευρό των λαϊκών δημοκρατιών. Ζητήσαμε από την ηγεσία του LPR και του DPR να δεχτεί αυτή τη βοήθεια, αλλά είπαν ότι θα υπερασπιστούν οι ίδιοι τη γη τους.

Έχουν αρκετή δύναμη και πόρους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν να διεξάγουν προγραμματισμένη ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου ολοκληρωθούν οι στόχοι που έχει θέσει ο Ανώτατος Ανώτατος Διοικητής."

 

 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Εκατόν τριάντα έξι παιδιά έχουν σκοτωθεί αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολήΚόσμος

Εκατόν τριάντα έξι παιδιά έχουν σκοτωθεί αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από 31 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας σε ένα...

Η πήλινη στρατιά με την ελληνική υπογραφή, που αποκαλύφθηκε στην Κίνα πριν 48 χρόνιαΚόσμος

Της Τόνιας Α. Μανιατέα   Αυτός ο στρατός δεν δημιουργήθηκε για τα μάτια των ζωντανών. Ετούτοι οι στρατιώτες κατασκευάστηκαν για να συνοδεύσουν έναν αυτοκράτορα στη μετά θάνατο ζωή ...

Σάλος με άρθρο της La Stampa: Βάλτε κάποιον στη Μόσχα να δολοφονήσει τον Πούτιν- Μήνυση κατά της εφημερίδαςΚόσμος

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία υπέβαλε μήνυση κατά της εφημερίδας La Stampa μετά τη δημοσίευση ενός κύριου άρθρου που εξετάζει την υπόθεση της φυσικής εξόντωσης του Ρώσου προέδρου. Σε...

Αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, σε αντίποινα για τις επιθέσεις των ΧούθιΚόσμος

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Υεμένης, εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις κατά περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες Χο...

Η Ρωσία επικεντρώνεται στο Ντονμπάς- Ο Μπάιντεν συναντά πρόσφυγες στην ΠολωνίαΚόσμος

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα επικεντρώσει την επίθεσή του στο Ντονομπάς, στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχίζει το ταξίδι του στην...

Τεκτονικές αλλαγές φέρνει ο πόλεμος - Άρθρο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου Πέτρος Παπακωνσταντίνου

Φανταστείτε ότι το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, ο συνομιλητής σας υποστήριζε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος, με μία μοναδική του κίνηση, θα κατάφερνε:...

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ειδική άδεια σε Ισπανία και Πορτογαλία να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειαςΚόσμος

Οι ηγέτες της ΕΕ χορήγησαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία ειδική άδεια να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπ...

Τεράστια έκρηξη στη Σαουδική Αραβία κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής AramcoΚόσμος

Επίθεση πιθανόν από τους αντάρτες  Χούθι  - Φλόγες κοντά στις εγκαταστάσεις της Aramco - Φόβοι μήπως ακυρωθεί ο δεύτερος αγώνας της Formula 1 - Πριν από λίγες ημέρες είχε σημειωθεί...