ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουκρανία: Ναυτικός αποκλεισμός της Οδησσού από τους Ρώσους – Έκρηξη στην παραλία

Αντίστροφη μέτρηση φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει για την επίθεση των Ρώσων στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA στην Οδησσό, Λεωνίδας Καπερναράκος, οι πολίτες θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων.

Χτες έγινε βομβαρδισμός τεσσάρων χωριών και πόλεων περίπου 60 χλμ. από την Οδησσό στα δυτικά, ενώ υπήρξε και παράκτιος βομβαρδισμός για να αχρηστευθούν οι νάρκες.

Σε αναρτήσεις του ο περιφερειακός στρατιωτικός διοικητής της Οδησσού ανέφερε ότι χτυπήθηκαν δύο MiG που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πόλη.

Περισσότεροι από 150.000 στρατιώτες βρίσκονται στα χαρακώματα στην πόλη και περιμετρικά αυτής, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της αεράμυνας βρισκόταν στην πόλη Τούζλα όπου έγινε και η κατάρριψη των δύο MiG.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τούζλα έχει χτυπηθεί, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει καταστραφεί η ουκρανική αεράμυνα.

Τα ρωσικά πλοία είναι πλέον ορατά και πλησιάζουν τις ακτές της Οδησσού, με τους κατοίκους και τις αρχές να αναμένουν τους βομβαρδισμούς.

Σημειώνεται ότι στην Οδησσό παραμένουν περίπου 750.000 πολίτες.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ουκρανικά ΜΜΕ και λογαριασμοί στα social media τονίζουν ότι συνεχώς ενισχύεται ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός, ενώ σε βίντεο φαίνεται να έγινε έκρηξη στην παραλία.

Δείτε σχετικά βίντεο

 

 

Διαβάστε επίσης

Σμιτ: Να ενσωματώσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία στην αγορά εργασίαςΚόσμος

Ο στόχος είναι να ενσωματώσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία στην αγορά εργασίας και είναι κάτι που ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη να κάνουν, ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Α...

Ουκρανία: Οι ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τρεις Αμερικανούς μισθοφόρους στο ΝτονμπάςΚόσμος

Οι ρωσόφωνοι μαχητές του Ντονέτσκ «εξουδετέρωσαν» τρεις Αμερικανούς μισθοφόρους, πιθανότατα στρατιωτικοί σύμβουλοι των Ουκρανών, σε μάχη στην πόλη Μαρίνκα, της ανατολικής Ουκρανίας...

Ουκρανία: «Καρφιά» του Ουκρανού διαπραγματευτή για τη Ρωσία και τις τακτικές τηςΚόσμος

Νέα ανάρτηση για τις τακτικές των Ρώσων έκανε ο Ουκρανός διαπραγματευτής και σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ. Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τη Μόσχα, οι διαπραγματ...

Μαριούπολη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης μετά τον βομβαρδισμό του θεάτρου – Απελπιστική η κατάσταση στην πόληΚόσμος

Ένα πολεμικό καταφύγιο στο υπόγειο ενός θεάτρου της πολιορκημένης Μαριούπολης άντεξε έπειτα από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα που καταγγέλλει η Ουκρανία και πιστεύεται ότι υπάρχουν επιζ...