Το συγκεκριμένο κανάλι, που περιγράφει τη ρωσική εισβολή ως “ειδική επιχείρηση” για την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας ανέφερε ότι έκανε εσωτερικές έρευνες για το περιστατικό, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Με τη διαμαρτυρία της, κατάφερε να ακουστεί για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι το κανάλι να γυρίσει σε μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα.

Λίγο αργότερα, η ανθρωπιστική οργάνωση OVD-Info εξέδωσε ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο της Οβσγιαννίκοβα, στο οποίο ανέφερε:

«Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, εργάστηκα στο Channel One και δούλευα στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου, ντρέπομαι πολύ για αυτό αυτή τη στιγμή. Ντρέπομαι που έλεγα ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης. Ντρέπομαι που επέτρεψα τη μετατροπή του ρωσικού λαού σε ζόμπι. Ήμασταν σιωπηλοί το 2014 όταν αυτό μόλις ξεκινούσε. Δεν βγήκαμε να διαδηλώσουμε όταν το Κρεμλίνο δηλητηρίασε τον Αλεξέι Ναβάλνι».

«Απλώς παρακολουθούμε σιωπηλά αυτό το απάνθρωπο καθεστώς. Και τώρα όλος ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από εμάς και οι επόμενες 10 γενιές δεν θα μπορέσουν να καθαρίσουν τη ντροπή αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου».

Η Οφσγιαννίκοβα ανέφερε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός και η μητέρα της Ρωσίδα. «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα και η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος», είπε. «Η ευθύνη αυτής της επιθετικότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ατόμου: του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Προέτρεψε τους συμπατριώτες της Ρώσους να συμμετάσχουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση. «Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε όλη αυτή την τρέλα. Πηγαίνετε στις διαμαρτυρίες. Μη φοβάσαι τίποτα. Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρίνα Οφσγιανικόβα κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας. Με βάση το νόμο που πέρασε προ ημερών από τη ρωσική Δούμα, αντιμετωπίζει φυλάκιση μέχρι και 15 ετών.

Ευγνωμοσύνη Ζελένσκυ στους ρώσους αντιπολεμικούς διαδηλωτές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκυ, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, τις πρώτες πρωινές ώρες, με βίντεο που δημοσιοποίησε στο τέλεγκραμ, την ευγνωμοσύνη του στους ρώσους πολίτες που «δεν φοβούνται να διαμαρτυρηθούν» και «να πουν την αλήθεια» για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Απευθύνθηκε ειδικά στη Μαρίνα Οφσγιανικόβα και κατέληξε λέγοντας πως οι ρώσοι οφείλουν να αγωνιστούν «και για να μη γίνει η χώρα τους μια τεράστια Βόρεια Κορέα».