ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουκρανία: 19η ημέρα του πολέμου – Βομβαρδισμοί σε Κίεβο κι άλλες πόλεις, πολλοί νεκροί και τραυματίες

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για 19η ημέρα, με τους νεκρούς πολίτες να αυξάνονται, ενώ συγκλονίζουν οι εικόνες από το χτύπημα της πολυκατοικίας εννιά ορόφων στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα γίνεται ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διαπραγματευτές.

Το γράφημα του in για την 19η ημέρα του πολέμου

Βομβαρδισμοί και μάχες σε πολλές περιοχές

Σφοδρές μάχες έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής θαλάσσιας πόλης Μικολάιβ. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στα περίχωρά της τη Δευτέρα, σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media.

Δείτε βίντεο από επιθέσεις

 

 

 

Απελπιστική η κατάσταση στη Μαριούπολη

Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια πόλη – λιμάνι της Μαριούπολης από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο αριθμός επιβεβαιώθηκε από τον προεδρικό σύμβουλο της Ουκρανίας Ολεκσίι Αρεστόβιτς σήμερα το πρωί.

Ο Ορεστόβιτς τόνισε ότι τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τη διοίκηση της πόλης της Μαριούπολης. Την είδηση μεταδίδουν και ουκρανικά ΜΜΕ.

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμπόδισε την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στην περικυκλωμένη πόλη και πάλι την Κυριακή.

Να σημειώσουμε ότι εκφράζονται φόβοι ότι τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, με τον Ερυθρό Σταυρό να λέει τις τελευταίες ώρες ότι «ο χρόνος τελειώνει» για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη.

Πολλές προσπάθειες εκκένωσης αμάχων από την πόλη απέτυχαν τις τελευταίες μέρες.

Χτύπημα με πυραύλους στο Ντονέτσκ

Εικόνες και βίντεο που ανέβηκαν από το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία τη Δευτέρα δείχνουν πολλά θύματα μετά από μια επίθεση με πυραύλους στην πόλη, η οποία ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές δυνάμεις και είναι η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Νέο μήνυμα μετά τις σημερινές επιθέσεις της Ρωσίας έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα ξαναφτιάξουμε κάθε δρόμο σε κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον νικήσουμε όπως μπορούμε.

Να προστατεύσουμε τις πόλεις, να προστατεύσουμε τα χωριά, να προστατεύσουμε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Ουκρανική ψυχή. Βοηθήστε ο ένας τον άλλο! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Στηρίξτε την άμυνα! Και προστατέψτε το κράτος! Μαζί θα κερδίσουμε. Δόξα στην Ουκρανία!».

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις – “Τεχνική ανάπαυλα” λέει το Κίεβο – Συνεχίζονται αύριοΚόσμος

Διακόπηκαν γύρω στις 4 το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας που ξεκίνησαν μέσω τηλεδιάσκεψης , όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ στο Twitter...

ΕΣΗΕΑ: Η ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη ΜόσχαΚόσμος

Εξηγήσεις ζητεί η ΕΣΗΕΑ από την ΕΡΤ  για την υπόθεση «των ανταποκρίσεων από τη Μόσχα», οι οποίες ωστόσο γίνονταν από την Αθήνα, όπως κατήγγειλε ο  ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχ...

Κορωνοϊός: Οι τρεις λόγοι που παρατηρείται νέα έξαρση κρουσμάτων στην ΕυρώπηΚόσμος

Αύξηση κρουσμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης παρατηρεί ο Αμερικανός καθηγητής Ιατρικής Ερίκ Τόπολ. Ο καθηγητής αναφέρει τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους υπάρχει αυτή η αύξησ...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακτιβιστές έκαναν κατάληψη στην έπαυλη Ρώσου ολιγάρχηΚόσμος

Σε κατάληψη στην έπαυλη του Ρώσουολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην πλατεία Μπελγκρέιβ προχώρησαν ακτιβιστές. Στην πρόσοψη έβαλαν ένα πανό που αναφέρει «αυ...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραγικές εικόνες από την ισοπεδωμένη ΜαριούποληΚόσμος

Θλίψη προκααλούν οι εικόνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την Μαριούπολη,  την πόλη λιμάνι που τελεί υπό πολιορκία στη νοτιοανατολική Ουκρανία, και έχει σχεδόν ισοπε...

Τσερνόμπιλ: Νέος τρόμος – «Χτυπήθηκε γραμμή ηλεκτροδότησης του πυρηνικού εργοστασίου»Κόσμος

Μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης προς τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας υπέστη ζημιά από τις ρωσικές δυνάμεις λίγο μετά την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτ...