ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουκρανία: Αναφορές για πυραυλική επίθεση στο Λβιβ - Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο για αεροπορική επιδρομή

Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. Το Λβιβ, το οποίο απέχει περίπου 70 χλμ. από τα πολωνικά σύνορα, επλήγη από ρουκέτες, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Λβιβ και τη Χερσώνα και υπάρχουν αναφορές ότι το Λβιβ δέχεται ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις», σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιντερνετική πόλη Kyiv Independent.

Οι εκρήξεις ακούγονταν στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο Πρζεμίσλ.

 

Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο για αεροπορική επιδρομή

Στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

«Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

 

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως μεταδίδει το Ukrinform επικαλούμενο ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram, η οποία συνοδεύεται από σχετικές εικόνες. «Οι εισβολείς έπληξαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ριμπάλκιν, επικεφαλής ΜΚΟ στην περιοχή, η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στις 11:05 το βράδυ του Σαββάτου. «Χτύπησαν τον γυναικωνίτη. Αυτήν την ώρα, νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια», δήλωσε ο Ριμπάλκιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν στον τόπο της επίθεσης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων.

Η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ είναι μοναστήρι του 13ου αιώνα που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη του Σβιατογίρσκ.

 

Ρωσικό πλήγμα εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης κοντά στα πολωνικά σύνορα

Αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, ανακοινώθηκε σήμερα από την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λβιβ.

«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας στρατιωτικής μονάδας στην εγκατάσταση, δήλωσε ο Αντόν Μιρόνοβιτς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Χερσαίων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά αποσαφηνίζονται πληροφορίες για τους τραυματίες», πρόσθεσε ο Μιρόνονοβιτς.

Η εν λόγω εγκατάσταση στρατιωτικής εκπαίδευσης, η μεγαλύτερη στο δυτικό τμήμα της χώρας και παραδοσιακά ο τόπος κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα και περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λβιβ.

Εξάλλου ο δήμαρχος μιας άλλης πόλης στη δυτική Ουκρανία, της Ιβάνο-Φρανκίβσκ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του Λβιβ, δήλωσε πως ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν σήμερα να πλήττουν το αεροδρόμιό της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα.

 

Είκοσι έξι ασθενοφόρα κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση κοντά στα πολωνικά σύνορα που δέχθηκε ρωσικό πλήγμα

Δεκαεννέα ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας, αφού τοπικοί αξιωματούχοι μετέδωσαν πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Άλλα επτά ασθενοφόρα εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την εν λόγω εγκατάσταση μετά την επίθεση. Πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου.

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Γερμανία: Ιδιωτική κλινική ανακοίνωσε ότι δεν θα περιθάλπει Ρώσους και Λευκορώσους ασθενείς  Κόσμος

Ιδιωτική κλινική στο Μόναχο της Γερμανίας, με υπερηφάνεια ανακοίνωσε, ότι στο πλαίσιο της υποστήριξής της στον αγώνα του ουκρανικού λαού ότι «από εδώ και στο εξής και μέχρι νεωτέρα...

Η Μόσχα διορίζει φιλορώσα δήμαρχο στη Μελιτόπολη - O πρόεδρος Ζελένσκι απειλεί τους υποστηρικτές των ΡώσωνΚόσμος

Η Ρωσία διόρισε μια φιλορώσα βουλευτή στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της Μελιτόπολης που απήχθη από τα ρωσικά στρατεύματα, την ώρα που ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δια...

Ο Ζελένσκι μιλά για μια "εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση" της Μόσχας στις συνομιλίες με το ΚίεβοΚόσμος

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο σήμερα για μια "εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση" της Μόσχας, η οποία προηγουμένως το μόνο που έκανε ηταν να "θέτει τελεσίγραφα...

Ο Πούτιν δεν επέδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου, στην τηλεφωνική συνδιάλεξη με Μακρόν και ΣολτςΚόσμος

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επέδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με τον πρόεδρο τη...

Μπορέλ: H Τουρκία να γίνει γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Πράσινο φως για την προσέγγιση Άγκυρας-Ε.ΕΚόσμος

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στο φόρουμ της Αττάλειας στην Τουρκία, σημείωσε ότι η αυτονομία της ΕΕ δεν έχει σχέση μόνο με το στρατό. «Αυτονομία σημαίνει όχι τ...

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία σε εξέλιξη μεταξύ Μακρόν, Σολτς και ΠούτινΚόσμος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχουν μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με επίκεντρο τον...

Μπένετ σε Ζελένσκι: «Στη θέση σου θα δεχόμουν την πρόταση Πούτιν» – Η απάντηση του Ουκρανού προέδρουΚόσμος

O Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συμβούλευσε τον Ουκρανό πρόεδρο να δεχθεί την πρόταση της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με την Jerusalem Post.   Σύμφωνα μ...

Ολεξάντρ Οκσανσένκο: Ο πιλότος-σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης που βρήκε τραγικό θάνατοΚόσμος

Για τον απόστρατο σμήναρχο της Ουκρανικής Αεροπορίας Ολεξάντρ Οκσανσένκο, που στα πενήντα τρία του χρόνια φόρεσε ξανά την φόρμα ιπταμένου και βρέθηκε στο κόκπιτ ενός ουκρανικού μαχ...