ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρείας κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - ΕΕ: Οι 27 θα συζητήσουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία σε έκτακτη σύνοδο κορυφής

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας από πολλές κατευθύνσεις και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση.

 

"Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις", έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Παράλληλα σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα είναι στόχος ενός δεύτερου κύματος πληγμάτων με πυραύλους. 

Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα, που εξαπολύθηκε λίγη ώρα αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Εξάλλου ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε σήμερα ότι έκρηξη ακούστηκε στο Κίεβο γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα.

 

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου από την Λευκορωσία για να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους Grad σε στρατιωτικούς στόχους, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική μεθοριακή φρουρά.

Χωρίς να διευκρινίσει τη φύση αυτής της χερσαίας διείσδυσης στην περιοχή του Κιέβου, η συνοριακή φρουρά πρόσθεσε ότι αυτή έγινε από το σημείο ελέγχου της Βίλτσα, το οποίο βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Δημοσιογράφος του AFP διαπίστωσε την παρουσία αρκετών ελικοπτέρων, χωρίς να αναγνωρίσει την ταυτότητά τους, να πετούν ομαδικά σε χαμηλό ύψος στα προάστια του Κιέβου.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αυτή η ομαδική πτήση είχε ξεκινήσει από τη γειτονική Λευκορωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, χώρας συμμάχου της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει το κλείσιμο από τις 11:00 ώρα Ελλάδος του λευκορωσικού εναέριου χώρου πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, στο νότιο τμήμα της Λευκορωσίας, σημειώνοντας ότι προβαίνει στην κίνηση αυτή για να "εγγυηθεί την ασφάλεια της χρήσης του εναέριου χώρου" της.

 

Ουκρανία: 18 νεκροί από επίθεση με πυραύλους στην Οδησσό - Κίεβο: Ακούγονται πολλές εκρήξεις

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με πυραύλους σε χωριό της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

"Οκτώ άνδρες και δέκα γυναίκες σκοτώθηκαν" στο χωριό Λιπέτσκε, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι περιφερειακές αρχές της Οδησσού.

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην πόλη Μπρόβαρι που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, ανακοίνωσαν παράλληλα οι αρχές αυτής της πόλης.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν παράλληλα ότι ρωσικά ελικόπτερα επιτέθηκαν στο Γκοστόμελ, ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τρία από αυτά, ενώ δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε ότι πολλές εκρήξεις ακούγονταν από το Κίεβο.

Μεθοριακοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας δήλωσαν ότι ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να διεισδύσει στην περιοχή του Κιέβου και στην περιοχή Ζιτόμιρ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Λευκορωσία και ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραυλικά συστήματα Grad.

Παράλληλα ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι φαίνεται μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στο κέντρο του Κιέβου.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα μέρος των κέντρων της στρατιωτικής της διοίκησης έχουν χτυπηθεί από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα μετά την στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της γειτονικής της χώρας.

Ωστόσο το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού δεν έχει υποστεί ζημιές και ο καπνός δείχνει να υψώνεται από μεγάλη φωτιά δίπλα στο κτίριο αυτό όπου ένστολοι πετούσαν σακούλες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ρόιτερς.

 

Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις σε εξέλιξη σε πολλά σημεία, λέει σύμβουλος του πρωθυπουργού

Η Ουκρανία πολεμάει σήμερα κατά ρωσικών δυνάμεων πρακτικά κατά μήκος σχεδόν όλων των συνόρων της με τη Ρωσία και υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις στις περιοχές Σούμι, Χάρκοβου, Χερσώνας και Οδησσού και σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος είπε πως υπάρχει φόβος ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να εισβάλουν στη χώρα από αέρος και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να διεισδύσουν στην περιοχή του Κιέβου.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες είχαν εγκαταλείψει όλες τις εγκαταστάσεις στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε σήμερα και πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στη μαζική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

 

Ουκρανία: Η Μαριούπολη, μια πόλη στρατηγικής σημασίας, ξύπνησε με τον ήχο εκρήξεων

Οι άνθρωποι στην Μαριούπολη, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στην νοτιοανατολική Ουκρανία, ξύπνησαν σήμερα με τον ήχο εκρήξεων και κάποιοι από αυτούς άρχισαν να μαζεύουν τα πράγματά τους για να φύγουν αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η Μαριούπολη, το κύριο λιμάνι της ανατολικής Ουκρανίας, δεν δέχθηκε επίθεση κατά την έναρξη της εισβολής. Ωστόσο οι κάτοικοι φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσει στόχο για τη Ρωσία λόγω της στρατηγικής της σημασίας και της μικρής απόστασής της, περίπου 10 χιλιόμετρα, από περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Παρά τις εκρήξεις που ακούγονταν από την πλευρά των ανατολικότερων προαστίων της, κάποιοι προσπάθησαν στην αρχή να συνεχίσουν την καθημερινή τους ρουτίνα. Η χαλυβουργία της Μαριούπολης --που είναι σημαντική για τις ουκρανικές εξαγωγές-- άνοιξε, ενώ ψαράδες πήραν θέση κατά μήκος του ποταμού Κάλμιους της πόλης αυτής με τους περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους.

Ωστόσο γρήγορα φάνηκε καθαρά ότι πολλά καταστήματα δεν θα ανοίξουν και κάποιοι φόρτωναν τα πράγματά τους σε αυτοκίνητα για να φύγουν από την πόλη.

"Θα κρυφτούμε", δήλωσε μια μεσήλικη γυναίκα.

"Έχουμε ένα καταφύγιο στο σπίτι μας, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά μεγάλο και αν είναι τόσο ασφαλές", έγραψε μια άλλη κάτοικος της πόλης, η 17χρονη Γιούλια, σε μήνυμά της στο Telegram.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές δεν επιτέθηκαν στην Μαριούπολη όταν κατέλαβαν ζώνες εδάφους στην ανατολική Ουκρανία κατά τη σύγκρουση που ξέσπασε το 2014.

Ενδεχόμενη κατάληψή της τώρα θα επέτρεπε στη Μόσχα να συνδέσει την Κριμαία, την οποία έχει προσαρτήσει, με τα εδάφη των θυλάκων των αυτονομιστών και να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, αυξάνοντας τις οικονομικές πιέσεις στην ουκρανική κυβέρνηση.

Μια 19χρονη στην Μαριούπολη που ζήτησε να κατονομαστεί μόνον ως Άιρα δήλωσε ότι, μετά τις πρωινές εκρήξεις, "επικρατεί ηρεμία προς το παρόν. Όλες οι επικοινωνίες (με ηλεκτρονικά μέσα) λειτουργούν".

Δυτικά της πόλης, αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είδε ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό από φωτιά σε στρατιωτική εγκατάσταση.

Μια φάλαγγα τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων προχωρούσε σε δρόμο έξω από την πόλη. Οι στρατιώτες στα άρματα μάχης σχημάτιζαν το σήμα της νίκης στα διερχόμενα αυτοκίνητα, τα οποία ανταποκρινόμενα χτυπούσαν τις κόρνες τους.

Πιο κάτω στον δρόμο, στις πόλεις Μανγκούς και Μπερντιάνσκ στην Αζοφική Θάλασσα, αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές σε πρατήρια καυσίμων και άνθρωποι στέκονταν σε ουρές σε μηχανήματα ανάληψης χρημάτων.

Παραπλεύρως δρόμων της περιοχής μπορούσε κανείς να δει εκτοξευτήρες πυραύλων των ουκρανικών δυνάμεων.

 

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αύριο - Γ. Στόλτενμπεργκ: Η ειρήνη στην ήπειρό μας έχει γίνει θρύψαλα

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή, τηλεδιάσκεψη κορυφής.

Παράλληλα ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η Συμμαχία θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στην ανατολική της πτέρυγα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι περισσότερα από 100 πολεμικά αεροσκάφη έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

«Συγκαλέσαμε αύριο τηλεδιάσκεψη κορυφής για να αναλύσουμε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε», σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να απαντήσουμε με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και ακόμη μεγαλύτερη ενότητα».

«Η ειρήνη στην ήπειρό μας έχει γίνει θρύψαλα», κατήγγειλε ο Στόλτενμπεργκ. «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βία για να προσπαθήσει να ξαναγράψει την Ιστορία και να στερήσει από την Ουκρανία τον ελεύθερο και ανεξάρτητο δρόμο της», υπογράμμισε.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας εξήγησε ότι δεν υπάρχουν νατοϊκά στρατεύματα στη χώρα.

«Δεν έχουμε σχέδια να στείλουμε στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ό,τι κάνουμε είναι αμυντικό», επεσήμανε.

Ωστόσο η Συμμαχία πρόκειται να ενισχύσει την ανατολική της πτέρυγα, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ: «Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έρθουν ακόμη περισσότεροι (στρατιώτες), οπότε θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας», τόνισε.

Παράλληλα το ΝΑΤΟ έχει ενεργοποιήσει τα αμυντικά του σχέδια προκειμένου να διευκολυθεί η μετακίνηση των στρατευμάτων, εξήγησε ο ίδιος.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίασή τους οι πρεσβευτές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ επεσήμαναν: «οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια και θα έχουν γεωστρατηγικές επιπτώσεις».

«Αποφασίσαμε (...) να λάβουμε επιπλέον μέτρα για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική ισχύ και την άμυνα όλης της Συμμαχίας. Τα μέτρα μας είναι και παραμένουν προληπτικά, αναλογικά και δεν οξύνουν την κατάσταση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Κρεμλίνο: Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί ανάλογα με τα αποτέλέσματά της, ενώ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποκοπεί πίσω από ένα σιδηρούν παραπέτασμα και υποστήριξε πως η Ουκρανία πρέπει να γίνει μια ουδέτερη χώρα όπου δεν αναπτύσσονται επιθετικά όπλα.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς αξιολογεί τον κίνδυνο η Ρωσία να τεθεί πίσω από ένα σιδηρούν παραπέτασμα λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Είναι απλώς αδύνατο να αποκοπεί μια χώρα όπως η Ρωσία με ένα σιδηρούν παραπέτασμα».

Ο Πεσκόφ είπε πως η διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει και από τα αποτελέσματά της και πως η επίθεση ιδανικά θα εκκαθαρίσει τη χώρα από τους «ναζί» και θα «εξουδετερώσει» το στρατιωτικό δυναμικό του Κιέβου.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως κανείς δεν μιλάει για κατοχή της Ουκρανίας και πως είναι «απαράδεκτο» να χρησιμοποιείται η λέξη στο πλαίσιο της ρωσικής επιχείρησης.

Είπε πως η απόφαση για την επίθεση στην Ουκρανία «υπαγορεύθηκε από την έγνοια για το μέλλον» της Ρωσίας, που ζητούσε επί εβδομάδες από τους Δυτικούς να υποσχεθούν ότι το Κίεβο δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες για τις απαιτήσεις της αυτές, αν οι τελευταίοι είναι «έτοιμοι να τις συζητήσουν».

Ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία έχει δημιουργήσει αρκετά εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεταβλητότητα της αγοράς και είπε πως η «συναισθηματική» αντίδραση της χρηματαγοράς στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εξισορροπηθεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η αντίδραση θα είναι όσο το δυνατό πιο σύντομη.

Το ρούβλι έπεσε σε ιστορικό χαμηλό σήμερα καθώς η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε παρεμβάσεις αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν στην Ουκρανία, μια κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

 

Ουκρανία: Περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα άμαχοι έχουν σκοτωθεί 

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Κιεβο, με την ουκρανική προεδρία να ανακοινώνει ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές».

«Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους δέκα νεκρούς αμάχους» σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, εξήγησε.

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε ανακοινώσε ότι «ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι περισσότερες μονάδες των συνοριοφρουρών δέχθηκαν πυρά στις ίδιες επαρχίες».

Παράλληλα η συνοριοφρουρά δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ» να περνούν από ένα σημείο ελέγχου μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν σκληρές μάχες. Ο στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες, οι οποίες θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν αναφερθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε έναν δρόμο κοντά στο Χάρκοβο.

«Στις 24 Φεβρουαρίου εξουδετερώθηκαν σχεδόν 50 Ρώσοι κατακτητές κοντά στην πόλη Στσάστια», στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τον όρο «Ρώσοι κατακτητές» τόσο για τους Ρώσους στρατιώτες όσο και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά.

 

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει καταλάβει περιοχές στα ανατολικά

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταλάβει εδάφη από τον ουκρανικό στρατό, καθώς το Κίεβο είναι αντιμέτωπο με στρατιωτική εισβολή της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που μίλησε στη ρωσική τηλεόραση, οι αντάρτες προχώρησαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυτονομιστές «μάχονται και συγκρούονται με τον εχθρό» στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Κονατσένκοφ διαβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν στοχοθετεί τις ουκρανικές πόλεις, αλλά μόνο «τις στρατιωτικές υποδομές», τις εγκαταστάσεις αεράμυνας και τα στρατιωτικά αεροδρόμια» με «μεγάλης ακρίβειας όπλα».

«Ο άμαχος πληθυσμός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», τόνισε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το «κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

«Μπορώ να πω ότι αυτό θα τελειώσει γρήγορα», τόνισε ο Πουσίλιν, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι πόλεις και τα χωριά της περιοχής θα απελευθερωθούν σύντομα.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Στις φλόγες το Κίεβο – Βομβαρδισμοί στρατιωτικών εγκαταστάσεων και δεκάδες νεκροίΚόσμος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλης έκτασης στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας  στην  Ουκρανία , με τις πρώτες αναφορές για θύματα να επιβεβαιώνονται τόσο από την ρωσική όσο και από τ...

Ουκρανία: Η στιγμή που ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν από την ΚριμαίαΚόσμος

Πλάνα που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας σε συνοριακό πέρασμα το πρωί της Πέμπτης δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να εισέρχονται στην Ουκρανία από την Κριμαία. Ρωσικές στρα...

Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι – Να πάρουν τα όπλα οι πολίτες κατά της ΡωσίαςΚόσμος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε στο νέο διάγγελμά του ότι θα δώσει όπλα σε όλους τους πολίτες που θέλουν να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας. Επίσης, υποσχέθηκε αμνη...

Ουκρανία: Δεύτερο κύμα επίθεσης από τη Ρωσία – Νεκροί 40 Ουκρανοί στρατιώτες και 10 άμαχοιΚόσμος

Δραματικές ώρες ζει η Ουκρανία από την επίθεση της Ρωσίας. Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Κίεβο, με την ουκρ...

Το Πεκίνο καλεί για αυτοσυγκράτηση στην Ουκρανία και απορρίπτει τον όρο «εισβολή»Κόσμος

Η Κίνα επανέλαβε σήμερα μια έκκληση προς όλα τα μέρη, που εμπλέκονται στην κατάσταση στην Ουκρανία, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και απέρριψε την περιγραφή των ρωσικών ενεργειών ως...

Έρευνα: Όταν κλείνουμε τα μάτια μας για τελευταία φορά, βλέπουμε ό,τι καλύτερο ζήσαμεΚόσμος

H πρώτη ηλεκτροεγκεφαλογραφία που έγινε ποτέ σε άνθρωπο, την στιγμή του θανάτου του δείχνει πως όταν κλείνουμε τα μάτια μας, για τελευταία φορά βλέπουμε τις ωραιότερες στιγμές της ...