ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλείνει μετά από 1.229 χρόνια η αρχαιότερη παμπ της Αγγλίας λόγω πανδημίας

Αναγκαστικό λουκέτο μπαίνει στην ιστορική παμπ της Αγγλίας, Ye Olde Fighting Cocks, που μετρά 1.229 χρόνια ζωής.

Η παμπ βρίσκεται στο St. Albans, πόλη 57.000 κατοίκων, βόρεια του Λονδίνου, και κλείνει λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία.

Ο ιδιοκτήτης, Christo Tofalli, υποστηρίζει ότι η Ye Olde Fighting Cocks είναι η αρχαιότερη παμπ της Αγγλίας, λειτουργεί, όπως λέει, επί 1.229 συναπτά έτη από το 793 μ.Χ!

Οι εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες ανάγκασαν τον Christo Tofalli να ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή μέσω Facebook ότι κλείνει η παμπ.

«Έκανα τα πάντα μαζί με την ομάδα μου, για να συνεχίσουμε την δουλειά μας... Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν καταστροφικά για την εστίαση, αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου... Είμαι συντετριμμένος…» λέει ο Tofalli.

Οι παμπ στην Βρετανία αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και πριν από την πανδημία, διότι ο κόσμος προτιμά τα μπαρ, τα εστιατόρια ή το σπίτι του για να πιει μια μπύρα και ενδεχομένως να «τσιμπήσει» κάτι, με αποτέλεσμα από το 2008 έως το 2018 να κλείσουν στην Βρετανία 11.000 παμπ, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Η Ye Olde Fighting Cocks είναι πράγματι πολύ παλαιό κτίσμα, έχει αναγνωρισθεί η παλαιότητά του από τα ρεκόρ Guinness.

Έλαβε το σημερινό σχήμα τον 10ο αιώνα και λειτουργούσε ως καταφύγιο περιστεριών, όπως αναφέρει το τοπικό γραφείο τουρισμού της πόλης.

Αργότερα διεξάγονταν κοκορομαχίες εκεί, εξ ου και το όνομα Ye Olde Fighting Cocks.

Λέγεται μάλιστα ότι ο Κρόμγουελ κοιμήθηκε μία νύκτα εκεί, κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Αγγλία.

Πάντως, από το 2000 ο τίτλος της παλαιότερης παμπ είναι ανενεργός, διότι, όπως λέει η εκπρόσωπος του Guinness, ήταν αδύνατο να επιβεβαιωθούν τα όσα λέγονται για την ιστορία της εν λόγω παμπ.

Υπάρχουν, ωστόσο, ελπίδες ότι η λειτουργία της παμπ θα συνεχισθεί. Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής μπύρας, «Mitchells & Butlers», δήλωσε στο CNN ότι δεν θα είναι αυτό το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας της παμπ και ήδη επιχειρείται να επαναλειτουργήσει με νέα διεύθυνση.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Η μία μετά την άλλη, οι Πολιτείες καταργούν τη χρήση μάσκας στα σχολείαΚόσμος

Καλιφόρνια, Νιου Τζέρσεϊ, Κονέκτικατ, ίσως σύντομα και η Νέα Υόρκη: οι Πολιτείες που κυβερνώνται από τους Δημοκρατικούς, η μία μετά την άλλη, ανακοινώνουν ότι αίρεται η υποχρεωτική...

Φρίκη: Βίαιο pushback Ιρανής στην Τουρκία οδήγησε στον αποκεφαλισμό της από τον σύζυγό τηςΚόσμος

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει εντός και εκτός Ιράν ο αποκεφαλισμός μίας 17χρονης από τον σύζυγό της και στη συνέχεια η περιφορά στους δρόμους του κεφαλιού της από το δράστη, σε μία επ...

Ρωσία: Το Κρεμλίνο υπερασπίζεται δήλωση του Πούτιν που σχολιάσθηκε ως νομιμοποίηση του βιασμούΚόσμος

Μια έκφραση που χρησιμοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως, υπερασπίζεται ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Πρόκειται για μια δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας κ...

Λέσχη Απαγορευμένων Βιβλίων: Οι έφηβοι που αντιστέκονται στον αμερικανικό συντηρητισμό… διαβάζονταςΚόσμος

Λένε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κάνεις κάτι επιθυμητό, από το να το καταστήσεις παράνομο. Και η πρόσφατη έκρηξη πωλήσεων του Maus: A Survivor’s Tale, ενός graphic nove...