ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καναδάς: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού- "Διέφυγε" ο Τριντό

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του φέρονται να έχουν μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό σε κυβερνητικά κτήρια, στην Οτάβα.
Το «Κονβόι της Ελευθερίας» όπως ονομάστηκε ξεκίνησε ως διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με πρωτοστάτες τους οδηγούς φορτηγών. Με αφετηρίες μεταξύ άλλων, την επαρχία Βρετανική Κολομβία στις ακτές του Ειρηνικού, η «Οχηματοπομπή Ελευθερίας» («Freedom Convoy») συνέχισε να μεγαλώνει σε μέγεθος τις τελευταίες μέρες, ώστε εξελίχθηκε σε μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που έχει επιβάλει για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Δεν θέλουμε να μας αναγκάσουν να εμβολιαζόμαστε, θα πρέπει αυτό να είναι προσωπική επιλογή»,?είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η Λουίζ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και το CBC, την ώρα που χιλιάδες οδηγοί φορτηγών από όλη τη χώρα, έφθαναν στην Οτάβα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειπαν το σπίτι τους και μεταφέρονταν σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας. Εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν έχουν γίνει σχόλια επ’αυτού.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια διαμαρτυρία που ονομάστηκε «Κονβόι Ελευθερίας» ενάντια στην απαίτηση εμβολίου για διασυνοριακούς φορτηγατζήδες, έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους κανονισμούς της κυβέρνησης του Τριντό για τον κορωνοϊό.

Χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα το Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό των εντολών υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλους περιορισμούς στη δημόσια υγεία, ανέφερε το Canadian Broadcasting Corporation.

Πηγή: Reuters, cnn.gr, iefimerida.gr, CNN

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Εξετάζει στρατιωτική αποστολή για τη «στήριξη των συμμάχων του ΝΑΤΟ»Κόσμος

    Η Βρετανία εξετάζει την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων για τη στήριξη συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Για  πιθανή αποστολή αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων ...

Πορτογαλία: Πρόωρες κάλπες με μεγάλο ερώτημα τη συμμετοχή – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσειςΚόσμος

Οι Πορτογάλοι καλούνται σήμερα να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στις οποίες δεν διαφαίνεται να βγάλουν ξεκάθαρο νικητή και εν μέσω ενός κ...

Ιταλία: Ο πρόεδρος Ματαρέλα επανεξελέγη με 759 ψήφους - Η ορκωμοσία πιθανότατα την ερχόμενη ΠέμπτηΚόσμος

Οι Ιταλοί βουλευτές, γερουσιαστές και εκπρόσωποι των περιφερειών επανεξέλεξαν τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για δεύτερη θητεία με 759 ψήφους επί συνόλου 985...

Η Γαλλία θα στείλει στρατιώτες στη Ρουμανία, στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟΚόσμος

Η Γαλλία σκοπεύει να στείλει «πολλές εκατοντάδες» στρατιώτες στη Ρουμανία, στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ο...