ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποιες χώρες κερδίζουν το στοίχημα του εμβολιασμού -Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον, οι πολίτες σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού έχει θορυβήσει κυβερνήσεις, ειδικούς και πολίτες με τη λύση του εμβολιασμού να αποτελεί το βασικό όπλο κατά της πανδημίας, όπως άλλωστε έχουν τονίσει πολλές φορές και οι επιστήμονες.


Από την πλευρά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε, για μια ακόμα φορά, την ημέρα των Θεοφανίων, έκκληση για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας το εξής: «Εύχομαι από τον ακριτικό Άη Στράτη Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Καλή φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ακόμα προβληματίζονται εάν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Τους ενθαρρύνω και από εδώ να κάνουν αυτή την επιλογή, αυτή την επιλογή ζωής, αυτή την επιλογή προστασίας για τη δική τους ζωή αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όσων αγαπούν».

Ποιες χώρες κερδίζουν το στοίχημα του εμβολιασμού
Σύμφωνα με το «Our World In Data», υπάρχει διαδραστικός χάρτης που δείχνει ποιες χώρες βρίσκονται σε καλό δρόμο στο να έχουν εμβολιάσει πλήρως το 70% του πληθυσμού τους έως τα μέσα του 2022.

Οι προβλέψεις βασίζονται στην τελευταία εμβολιαστική κάλυψη κάθε χώρας και στον αριθμό των ατόμων που εμβολιάστηκαν πλήρως τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ο χάρτης έχει ως εξής:

Με το βαθύ μπλε είναι οι χώρες με ήδη πάνω από το 70% των πλήρως εμβολιασμένων.
Με το κόκκινο είναι αυτές οι χώρες που δεν είναι σε καλό δρόμο για το 70% των πλήρως εμβολιασμένων.
Με το αχνό μπλε είναι οι χώρες που είναι σε καλό δρόμο για το 70% των πλήρως εμβολιασμένων.
Με λευκό είναι για όπου δεν υπάρχουν δεδομένα.

Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη.

Η θέση της Ελλάδας στον χάρτη
Η Ελλάδα, όπως και τα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι σε καλό δρόμο να πετύχουν τον στόχο του 70% έως τα μέσα της χρονιάς. Το ίδιο ισχύει και για τη Βρετανία.

Μεταξύ των «κόκκινων» χωρών είναι η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Ουκρανία, ενώ η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία είναι στις χώρες που έχουν ήδη εμβολιάσει πάνω από το 70%.

Να σημειωθεί πως τα στοιχεία έχουν ενημερωθεί μέχρι και την Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως στόχος της ΕΕ είναι να διασφαλιστεί ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, όπως έχει τονίσει η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι πολίτες
Σύμφωνα με τα στοιχεία από emvolio.gov.gr, έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί 7.065.763 πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα όπως καταγράφηκαν την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου:


17.638.813 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί.
7.514.338 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση έχουν πραγματοποιηθεί.
7.065.763 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί.
3.783.693 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης.
Οι ημερήσιοι εμβολιασμοί τις τελευταίες 10 ημέρες:

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021: 82.880 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021: 107.172 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021: 102.618 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021: 97.522 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021: 69.117 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022: δεν έγιναν λόγω Πρωτοχρονιάς
Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022: 61.768 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022: 92.039 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022: 94.057 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022: 94.513 ημερήσιοι εμβολιασμοί
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022: 28.786 ημερήσιοι εμβολιασμοί
«Το lockdown δεν αποτελεί πλέον εργαλείο περιορισμού της COVID-19»
Τα αυστηρά lockdown δεν αποτελούν πλέον τον καλύτερο τρόπο για να περιοριστεί η πανδημία, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής των αφρικανικών CDC.

Την ίδια στιγμή, εξήρε τη Νότια Αφρική για την προσέγγιση που υιοθέτησε για την αντιμετώπιση του πρόσφατου κύματος λοιμώξεων που προκλήθηκε εκεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορωνοϊού.

«Μας έχει ενθαρρύνει πολύ αυτό που είδαμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου στη Νότια Αφρική, όπου εξετάζουν τα στοιχεία όσον αφορά τη σοβαρότητα (των λοιμώξεων)» δήλωσε ο Τζον Νκενγκασόνγκ, διευθυντής των Κέντρων της Αφρικής για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (Africa CDC), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Η περίοδος κατά την οποία χρησιμοποιούνταν αυστηρά lockdown ως εργαλείο (κατά της COVID-19) έχει τελειώσει. Αυτό που πρέπει όντως να κοιτάμε τώρα είναι πώς θα χρησιμοποιούμε το δημόσιο σύστημα υγείας και τα κοινωνικά μέτρα πιο προσεκτικά και με ισορροπημένο τρόπο, καθώς θα αυξάνεται ο εμβολιασμός» κατά της COVID-19, πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

 Νότια Κορέα – Υποψήφιος πρόεδρος υπόσχεται… θεραπείες κατά της τριχόπτωσηςΚόσμος

Ο υποψήφιος πρόεδρος με το κυβερνών κόμμα της Νότιας Κορέας έγινε η αιτία για έναν τεταμένο διάλογο στη χώρα, αφού πρότεινε ότι οι… θεραπείες κατά της τριχόπτωσης θα πρέπει να καλύ...

Αιματοχυσία στο Καζακστάν: Πιθανόν εκατοντάδες οι νεκροί - Τι προσδοκά ο Πούτιν με την παρέμβασή τουΚόσμος

Οι συγκρούσεις έχουν διακοπεί, αλλά η ένταση παραμένει  στο Αλμάτι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει νέα «μάχη»  - Ανήσυχη παρακολουθεί  τις εξελίξεις η Δύση, ιδίως εξαιτίας τ...

Επεμβαίνει η Ρωσία στο ΚαζακστάνΚόσμος

Το βράδυ της Τετάρτης οι οργισμένες κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και δεν ήταν πάντοτε ειρηνικές. Σε κεντρικά σημεία της πόλης το πλήθος έσπασε βιτρίνες και άρχισε να λεηλατεί καταστ...

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες σε μια μάχη μεταξύ της δημοκρατίας και του αυταρχισμούΚόσμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ ότι συνιστά μια συνεχή απειλή για την αμερικανική δημοκρατία κι ότι «επιχείρησε να εμποδίσει μια ...

ΗΠΑ – Αυτοκτόνησαν μέσα σε 48 ώρες και οι δύο γονείς αφήνοντας ορφανό το παιδί τουςΚόσμος

Σε σοκ βρίσκεται η κοινωνία της Σάντα Λουτσία στην Φλόριντα. Ενα ζευγάρι αστυνομικών, ο Κλέιτον Όστιν και η Βικτόρια Πατσέκο, οι οποίο υπηρετούσαν και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ...

Καζακστάν – Έκρηξη και νέοι πυροβολισμοί κοντά στην κεντρική πλατεία της ΑλμάτιΚόσμος

Μια έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν δίπλα στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP. Στρατιωτ...