ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Γερμανία αγοράζει ένα εκατομμύριο αντιικά φάρμακα Paxlovid κατά του covid

Η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε ένα εκατομμύριο κουτιά του αντιιικού φαρμάκου Paxlovid από την αμερικανική εταιρεία Pfizer για τη θεραπεία σοβαρών μορφών του Covid.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων οτι οι πρώτες παραδόσεις του φαρμάκου αναμένονται τον Ιανουάριο.


«Το φάρμακο είναι εξαιρετικά υποσχόμενο επειδή μπορεί να αποδυναμώσει σημαντικά τη σοβαρή νόσηση από Covid αν χορηγηθεί έγκαιρα. Αναμένω ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να αποτρέψουμε πολλά σοβαρά κρούσματα στις μονάδες εντατικής θεραπείας»,τόνισε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Ο Λάουτερμπαχ πρόσθεσε ότι ενισχύεται η προοπτική να καταστεί δυνατή μια άλλη θεραπευτική επιλογή. «Σιγά-σιγά, με έναν συνδυασμό όλο και πιο αποτελεσματικών εμβολίων και φαρμάκων, ο Covid θα γίνεται μια ασθένεια που δεν θα τρομάζει» ,τόνισε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.



Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων  (FDA) ενέκρινε πριν λίγες ημέρες το αντιιικό χάπι της Pfizer για τον Covid-19, το οποίο αναμένεται ότι θα γίνει ένα σημαντικό όπλο στη μάχη για την αντιμετώπιση της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή της Pfizer έδειξαν ότι το αντιιικό σχήμα δύο φαρμάκων που προτείνεται ήταν κατά 90% αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο.

Τα πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα έδειξαν  ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του και απέναντι στην Όμικρον.

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) έχει μέχρι στιγμής καταμετρήσει 10.443 κρούσματα της Όμικρον  στη Γερμανία.
Το RKI ανακοίνωσε ότι αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 45%  ή 3218 κρούσματα σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Τέσσερα απότομα έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους στη Γερμανία από την παραλλαγή Όμικρον.Τρία από τα θύματα ήταν ηλικίας 60 έως 79 ετών και ένα μεταξύ 35 έως 59 ετών.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Ο κίνδυνος που εγείρει η παραλλαγή «Όμικρον» παραμένει «πολύ υψηλός»Κόσμος

Ο κίνδυνος που εγείρει η ιδιαίτερα μολυσματική παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα παραμένει «πολύ υψηλός», προειδοποιεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας...

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν εμπορικές συναλλαγές σε ευρώ - 8.000 αιτήσεις για δουλειά στην Κυπριακή ΔημοκρατίαΚόσμος

  Ενώπιον των ολοένα αυξανόμενων οικονομικών συνεπειών της συναλλαγματικής κρίσης στην Τουρκία βρίσκεται η τουρκοκυπριακή κοινότητα, όπου επικρατεί ένα κλίμα έντονης απαισιοδοξίας....

Εργαστήριο έδωσε λανθασμένη διάγνωση κοροναϊού σε εκατοντάδες άτομαΚόσμος

Σάλο έχει προκαλέσει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας η είδηση πως ένα μεγάλο μικροβιολογικό εργαστήριο ενημέρωσε λανθασμένα εκατοντάδες άτομα πως είναι αρνητικοί στον κοροναϊό , ενώ ήταν...

ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους τρεις, προτού πέσει νεκρόςΚόσμος

Ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις -ανάμεσά τους μέλος των δυνάμεων της επιβολής της τάξης- χθες Δευτέρα σε αλλεπάλληλες επιθέσεις στην περιοχή του Ντέν...

Τα κύρια γεγονότα του 2021 στον κόσμοΚόσμος

Πανδημία της COVID-19, εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του απερχόμενου τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επάνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία και εσπευσμένη αποχώρηση των ...