ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εργαστήριο έδωσε λανθασμένη διάγνωση κοροναϊού σε εκατοντάδες άτομα

Σάλο έχει προκαλέσει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας η είδηση πως ένα μεγάλο μικροβιολογικό εργαστήριο ενημέρωσε λανθασμένα εκατοντάδες άτομα πως είναι αρνητικοί στον κοροναϊό, ενώ ήταν θετικοί, σε ένα διάστημα που τα κρούσματα αυξάνουν συνεχώς στην περιοχή.

Το λάθος έλαβε χώρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και, σύμφωνα με το εργαστήριο SydPath Lab, οφείλεται σε λανθασμένη επεξεργασία στοιχείων. Ωστόσο, όσοι είχαν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο εργαστήριο ανησυχούν πως άθελα τους μπορεί να μετέδωσαν τον ιό σε οικογένεια και φίλους.

Υπολογίζεται πως πάνω από 886 άτομα έλαβαν λανθασμένη διάγνωση, σε ένα διάστημα που η μαζική ζήτηση για τεστ κοροναϊού έχουν φέρει τα εργαστήρια στα όρια τους. Μάλιστα, μόνο 400 άτομα έλαβαν λάθος απάντηση πως είναι αρνητικοί ανήμερα των Χριστουγέννων και ενημερώθηκαν πως τελικά ήταν θετικοί την επόμενη ημέρα, αφού είχαν γιορτάσει την ημέρα με τους δικούς τους.

Το πρόβλημα μεγεθύνθηκε όταν η SudPath αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως το θέμα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, με λανθασμένες διαγνώσεις δεκάδων ακόμη ατόμων συνολικά μέσα στις γιορτές.

Αναφερόμενος στο θέμα ο τοπικός υπουργός Υγείας της Νότιας Κάτω Ουαλίας, Μπραντ Χάζαρντ, απέδωσε το λάθος στον υπερβολικό φόρτο εργασίας που βαραίνει τα εργαστήρια σε ένα διάστημα που η Όμικρον καλπάζει. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές πως εργαστήρια και κλινικές αναγκάζονται να μην εξυπηρετούν κόσμο που ζητά να κάνει τεστ λόγω του υπερβολικού φόρτου, ενώ μεγάλες ουρές σχηματίζονται καθημερινά.

Σημειωτέον πως ο μέσος όρος κρουσμάτων στην επαρχία της Νότιας Κάτω Ουαλίας ανέρχεται σε 145.000, σε σχέση με 117.000 μια εβδομάδα πριν. Και οι αρχές φοβούνται πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Ο κίνδυνος που εγείρει η παραλλαγή «Όμικρον» παραμένει «πολύ υψηλός»Κόσμος

Ο κίνδυνος που εγείρει η ιδιαίτερα μολυσματική παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα παραμένει «πολύ υψηλός», προειδοποιεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας...

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν εμπορικές συναλλαγές σε ευρώ - 8.000 αιτήσεις για δουλειά στην Κυπριακή ΔημοκρατίαΚόσμος

  Ενώπιον των ολοένα αυξανόμενων οικονομικών συνεπειών της συναλλαγματικής κρίσης στην Τουρκία βρίσκεται η τουρκοκυπριακή κοινότητα, όπου επικρατεί ένα κλίμα έντονης απαισιοδοξίας....

ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους τρεις, προτού πέσει νεκρόςΚόσμος

Ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις -ανάμεσά τους μέλος των δυνάμεων της επιβολής της τάξης- χθες Δευτέρα σε αλλεπάλληλες επιθέσεις στην περιοχή του Ντέν...

Τα κύρια γεγονότα του 2021 στον κόσμοΚόσμος

Πανδημία της COVID-19, εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του απερχόμενου τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επάνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία και εσπευσμένη αποχώρηση των ...