ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέξας: Χάος και σκηνές πανικού στο μουσικό φεστιβάλ του ράπερ Τράβις Σκοτ – Αναφορές για 8 νεκρούς (video)

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας, όπου είχαν συρρεύσει χιλιάδες θαυμαστές του ράπερ Τράβις Σκοτ. Υπάρχουν αναφορές για οκτώ νεκρούς, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή που υπέστησαν αρκετοί συμμετέχοντες.

Την ίδια ώρα, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες συμμετέχοντες που χρειάστηκε να τους δοθούν πρώτες βοήθειες CPR.

Το ποδοπάτημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. τοπική ώρα), καθώς πλήθος κόσμου -όπως μετέδωσε το ABC – άρχισε να συνωθείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής. Η Πυροσβεστική μετέφερε σε νοσοκομεία 17 τραυματίες, μετέδωσε το κανάλι, προσθέτοντας ότι 11 απ’ αυτούς μεταφέρθηκαν με καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, η κίνηση του πλήθους έγινε στη διάρκεια εμφάνισης του ράπερ Τράβις Σκοτ. Ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη διήμερη εκδήλωση, πρόσθεσε η εφημερίδα. 

 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Βίντεο στα social media δείχνει πολλούς ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος, καθώς η δυνατή μουσική συνεχίζει να παίζει. Ασθενοφόρα και πυροσβέστες, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, κλήθηκαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τραγωδία έρχεται λίγες ώρες μετά την αναταραχή που προκλήθηκε στο NRG Park, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ Astroworld. Πολλοί ποδοπατήθηκαν για να μπουν μέσα στον συναυλιακό χώρο και, μόλις μπήκαν μέσα, αρκετοί άρχισαν να σκαρφαλώνουν στις φορητές τουαλέτες, ενώ το προσωπικό ασφαλείας προσπαθούσε να συγκρατήσει τον κόσμο.

Το μουσικό Φεστιβάλ Astroworld είναι ένα ετήσιο μουσικό γεγονός που κάνει ο ράπερ Τράβις Σκοτ, ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κάποιο σχόλιο. Πέρσι το φεστιβάλ είχε ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας, ενώ την τελευταία φορά που διεξήχθη – όπως αναφέρει το ABC 13 – είχαν πωληθεί 100.000 εισιτήρια μέσα σε μία ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Επικεφαλής BioNTech: Γιατί είναι σημαντική η τρίτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊούΚόσμος

Την ανάγκη – ειδικά οι ηλικιωμένοι- να κάνουν άμεσα την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, επισημαίνει ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας BioNTech, Ουγούρ Σαχίν. Σε συν...

Βόρεια Μακεδονία: "Φωτιές" στο πολιτικό σκηνικό για πτώση της κυβέρνησης ΖάεφΚόσμος

Νέες "φωτιές", στο ήδη εύθραυστο πολιτικό σκηνικό της Βόρειας Μακεδονίας ανάβει η ανακοίνωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι εξασφάλισαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πως η κυ...

Η μεγάλη καμπή - Άρθρο του Κώστα Καλλίτση με αφορμή ένα ανατρεπτικό βιβλίο - καμπανάκι για τον 21 αιώναΚόσμος

  Άρθρο στο KREPORT που αναδημοσιεύεται από την "Καθημερινή της Κυριακής" Προχτές, ένας μεγάλος εκδοτικός οίκος, ο οίκος Springer, κυκλοφόρησε ένα ασυνήθιστο βιβλίο. Θέμα, οι μαζικ...

Πέφτει η κυβέρνηση Ζάεφ - Εξασφάλισε πλειοψηφία η αντιπολίτευση της Βόρειας ΜακεδονίαςΚόσμος

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με ένα μικρό αλβανικό κόμμα που μέχρι σήμερα συμμετέχει στην κυβέρνηση, συμφώνησαν στην πτώση της κυβέρνησης της χώρας, την...