ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρετανία: Αρχίζει η χορήγηση του φαρμάκου αντισωμάτων Ronapreve

Αρχίζει από αύριο, Δευτέρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο η χορήγηση του φαρμάκου αντισωμάτων Ronapreve για τους πιο ευάλωτους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) και οι οποίοι δεν μπορούν να αναπτύξουν φυσικά αντισώματα απέναντι στον ιό.

Η «καινούργια» αυτή θεραπεία κατά του κορωνοϊού, που πήρε έγκριση μόλις πριν ένα μήνα από την MHRA (Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας), δεν είναι και τόσο άγνωστη για την ιατρική κοινότητα καθώς είναι η μέθοδος η οποία δόθηκε πέρυσι -και ενώ βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο- στον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, υπενθυμίζει σε σχετικό άρθρο της η Deutsche Welle.



Κοκτέιλ αντισωμάτων

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους, που έκανε δεκτή τη συγκεκριμένη θεραπεία, με τον υπουργό Υγείας Σάντζιτ Τζάβιντ μάλιστα να υπερτονίζει ότι «η χώρα είναι παγκόσμιος ηγέτης στο να αναγνωρίζει και να διαθέτει φάρμακα που σώζουν ζωές».

Το φάρμακο θα διατεθεί κατά προτεραιότητα στους ασθενείς άνω των 50 ετών που δεν έχουν αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα, αλλά και σε ασθενείς ηλικίας 12 έως 49 ετών με επιβαρυμένο ανοσοποιητικό, όπως για παράδειγμα άτομα με συγκεκριμένους τύπους καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων.

 

Η θεραπεία με το σκεύασμα Ronapreve αποτελεί κοκτέιλ τεχνητών αντισωμάτων, η οποία σε αντίθεση με τις άλλες θεραπείες κατά του κορωνοϊού, είναι η μόνη που επιτίθεται απευθείας και εξουδετερώνει τον ιό. Σύμφωνα με μελέτες μειώνει τη θνησιμότητα κατά 1/5.


Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον χειμώνα

Εδώ και μήνες η βρετανική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι η χώρα πρέπει να μάθει να ζει με την Covid. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα μπει ξανά σε καθεστώς lockdown, καθώς πρέπει να ανακάμψει οικονομικά και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Τα κρούσματα κυμαίνονται σταθερά γύρω στις 30.000 την ημέρα, με τις εισαγωγές να αγγίζουν τις 1.000 ημερησίως, ενώ αναμένεται οι αριθμοί αυτοί να αυξηθούν μέσα στον χειμώνα.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι κομβική για την πορεία της χώρας στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό, καθώς όχι μόνο ξεκινά η συγκεκριμένη θεραπεία αλλά και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στο προσωπικό του NHS δίνεται η αναμνηστική δόση του εμβολίου και μένει να φανεί τελικά αν όλα αυτά θα είναι αρκετά για το σχέδιο Τζόνσον.

 

tvxs.gr

Διαβάστε επίσης

AUKUS: Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ εξέφρασαν την «αλληλεγγύη» τους στη Γαλλία έναντι των ΗΠΑΚόσμος

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την «υποστήριξή» τους στη Γαλλία στην κρίση που έχει πυροδοτήσει η τριμερής συμφωνία για την ασφάλεια της Αυστραλίας, του ΗΒ και των Η...

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον θα ξανανοίξει τα σύνορα στους εμβολιασμένους διεθνείς ταξιδιώτεςΚόσμος

Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν την είσοδο από τις "αρχές Νοεμβρίου" σε όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ανακοίνωσ...

Ζωντανός τελικά ο δράστης από το μακελειό σε πανεπιστήμιο της Ρωσίας – Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες Κόσμος

Ο φοιτητής που άνοιξε σήμερα πυρ μέσα στο πανεπιστήμιο Perm State είναι ζωντανός και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το Reuters, αν και νωρίτερα είχε γράψει ότι ο δράστης...

Βρετανία: Απότομη αύξηση των κρατήσεων μετά την ανακοίνωση αλλαγών στους ταξιδιωτικούς κανονισμούςΚόσμος

Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για διακοπές καταγράφουν μεγάλες Βρετανικές ταξιδιωτικές εταιρίες μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανίας περί κατάργησης του συστήματος χρωματικής κωδικοποίη...

Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από επίθεση ένοπλου σε πανεπιστήμιο - Πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούνΚόσμος

  Πανικός επικρατεί σε πανεπιστήμιο στην  Ρωσία   από την επίθεση που πραγματοποιεί οπλοφόρος ο οποίος πυροβόλησε διακρίτως σκοτώντας τουλάχιστον πέντε άτομα και τραυματίζοντας περ...