ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερμανία: Δικαστική νίκη για τους απεργούς σιδηροδρομικούς

Το Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε χθες το βράδυ το αίτημα της κρατικής εταιρείας Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) για ασφαλιστικά μέτρα κατά της πενθήμερης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο των Γερμανών Μηχανοδηγών (GDL).

Το δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφαση του με το επιχείρημα ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας του κατεπείγοντος «δεν μπορεί να συναχθεί με εύλογη βεβαιότητα» πως με την απεργία επιδιώκονται στόχοι που παραβιάζουν τη νομοθεσία συλλογικών συμβάσεων.

Η Deutsche Bahn κατηγορεί το συνδικάτο ότι η απεργία αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας και ότι ακολουθεί πολιτικούς στόχους.

 

Απορρίφθηκε και η έφεση της  Deutsche Bahn  

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο πρόεδρος του GDL, Κλάους Βεζέλσκι, δήλωσε ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως ότου η Deutsche Bahn καταθέσει «μια οικονομικά λογική πρόταση». Όπως ακόμη τόνισε, το συνδικάτο είναι έτοιμο να κάνει συμβιβασμούς.

Σχολιάζοντας την αποτυχία της Deutsche Bahn στο δικαστήριο, εκπρόσωπός της τόνισε, ότι η εταιρεία γνώριζε εξ αρχής «πως μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων, οι φραγμοί ήταν πολύ υψηλοί και ότι δικαιολογημένα στη Γερμανία το δικαίωμα της απεργίας χαίρει υψηλής προστασίας». Παρ΄ όλα αυτά η εταιρεία θα καταβάλει προς το συμφέρον των πελατών της κάθε προσπάθεια να τερματίσει την απεργία. Η Deutsche Bahn άσκησε έφεση, η οποία όμως απορρίφθηκε και αυτή. 

Πάντως αυξάνεται η κριτική στην απεργία. Οργανώσεις και σύνδεσμοι, όπως η Ένωση Γερμανικών Δήμων και Κοινοτήτων ζητούν την άμεση λήξη της απεργίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με την Deutsche Bahn χθες ακυρώθηκε το 75% των δρομολογίων μακρινών αποστάσεων και το 60% των περιφερειακών τρένων. Αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει έως τη λήξη της απεργίας τα χαράματα της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ – Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ στο Μισούρι – Τραυματίστηκαν τέσσερα παιδιάΚόσμος

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε ένα φεστιβάλ στην Ιντιπέντανς του Μισούρι, το βράδυ της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ), σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης....

Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών της άκρας δεξιάςΚόσμος

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο σε πορεία στο Βερολίνο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε μια «ανοικτή και αρμονική κοινωνία» και να καταδικάσουν τις πολιτικές της ...

Βρετανία: «Όχι» στον εμβολιασμό υγιών παιδιών ηλικίας 12-15 ετών από την αρμόδια ΕπιτροπήΚόσμος

Η αρμόδια στο Ηνωμένο Βασίλειο Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI) ανακοίνωσε ότι δε συστήνει τη χορήγηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού στους υγιείς ανήλικους ηλικίας...

Αρνητές του κορονοϊού εισέβαλαν στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης στην Σλοβενία (βίντεο)Κόσμος

Ομάδα αρνητών του κορονοϊού και ακτιβιστών κατά του εμβολιασμού εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής στο κτίριο που στεγάζει τη δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας και ζήτησαν να μεταδοθο...