ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικεφαλής BioNTech: Δεν χρειάζεται ακόμη να προσαρμοστεί το εμβόλιο της Pfizer στις παραλλαγές της Covid-19

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech δεν είναι "ακόμη" ανάγκη να προσαρμοστεί στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού που κυκλοφορούν, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της BioNTech προκρίνοντας μάλλον μια "τρίτη δόση".

"Είναι πιθανό τους επόμενους 6 με 12 μήνες να εμφανιστεί μια παραλλαγή που θα απαιτεί την προσαρμογή του εμβολίου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Ουγούρ Σαχίν.

'Η λήψη μιας απόφασης τώρα θα μπορούσε να αποδεχθεί εσφαλμένη, αν σε τρεις ή έξι μήνες μια άλλη παραλλαγή κυριαρχήσει", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BioNTech, μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να παρέμβει μόνο αν το "υπάρχον εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό ή το καλύτερο δυνατό".

Συνεπώς "επί του παρόντος, ξέρουμε ότι μια αναμνηστική δόση με τον βασικό τύπο (του εμβολίου) είναι απολύτως επαρκής", υπογράμμισε ο Σαχίν.

Άρα, "η καλύτερη προσέγγιση για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση είναι να συνεχίσουμε με μια αναμνηστική δόση", προκειμένου να ενισχύσουμε την ανοσία που παρέχει το εμβόλιο, πρόσθεσε.

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και BioNTech ανέφεραν ήδη στις αρχές Ιουλίου "ενθαρρυντικά αποτελέσματα" από τις δοκιμές για μια τρίτη δόση και προβλέπουν να ζητήσουν τη χορήγηση άδειας για μια τρίτη δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Ουγούρ Σαχίν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου της BioNTech.

Από την αρχή της χρονιάς, το γερμανικό εργαστήριο κατέγραψε κύκλο εργασιών 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι 69,4 εκατομμυρίων ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, πριν από την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η μεγάλη αυτή αύξηση "οφείλεται κυρίως στην ταχεία αύξηση της προμήθειας εμβολίων κατά της Covid-19 παντού στον κόσμο", εξήγησε.

Η BioNTech έχει παραδώσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δόσεις από την αρχή της χρονιάς και υπολογίζει να φθάσει τα 2,2 δισεκατομμύρια έως το τέλος του 2021.

Μόνο με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, η BioNTech ελπίζει να καταγράψει κύκλο εργασιών σχεδόν 16 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος.

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Φωτιές – Η βιβλική καταστροφή της Εύβοιας στους «New York Times» – Το συγκλονιστικό εικαστικό πρωτοσέλιδοΚόσμος

  Ο διεθνής τύπος παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή, με εκτενή ρεπορτάζ όσα εκτυλίσσονται την Ελλάδα -κυρίως στην Εύβοια- με τις φωτιές να αποτελούν το πρώτο θέμα στην ενημέρωση τω...

The Guardian: Το συγκλονιστικό εξώφυλλο από την τραγωδία στην Εύβοια- Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ (βίντεο)Κόσμος

  Μια ηλικιωμένη κάτοικος αντιδρά καθώς πλησιάζει η πυρκαγιά στο σπίτι της στο χωριό Γούβες, στο νησί της Εύβοιας, Ελλάδα. Φωτογραφία: Bloomberg/Getty Images   Περισσότεροι από 2.6...

Όλα έτοιμα για κτύπημα Ισραήλ στο Ιράν - Στην μάχη Βρετανικές δυνάμεις SASΚόσμος

Βρετανοί-Αμερικανοί και Ισραηλινοί καταστρώνουν επιχειρησιακά σχέδια για κτύπημα εναντίον του Ιράν σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Οι επόμενες ώρες θα καθορίσουν το εύρος του κτυπήμ...

Φωτιές – Εκτενή ρεπορτάζ στα ξένα Μέσα για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώραΚόσμος

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα και κυρίως της Εύβοιας οι ξένοι ανταποκριτές. Οι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων διεθνών δικτύων βρί...

«Η κοιμώμενη Σπάρτη»: Άριστα διατηρημένο λιοντάρι που έζησε πριν από 28.000 χρόνια στη ΣιβηρίαΚόσμος

Ένα κοιμώμενο μωρό λιοντάρι που ανακαλύφθηκε παγωμένο σε σπηλιά στη Σιβηρία, είναι ένα από τα πιο άριστα διατηρημένα ζώα από την Εποχή των Παγετώνων που έχει ποτέ βρεθεί.  Το λιοντ...

Παράταση της αναστολής πληρωμών των φοιτητικών δανείων ανακοίνωσε ο ΜπάιντενΚόσμος

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή ότι παρατείνει για τέσσερις μήνες, ως τις 30 Ιανουαρίου 2022, την αναστολή της καταβολής τ...

Πρεσβεία Κίνας: Εκφράζουμε στήριξη στους φίλους Έλληνες και θαυμασμό για πυροσβέστες και εθελοντέςΚόσμος

«Τη στήριξη στους φίλους Έλληνες που δοκιμάζονται σκληρά από τις υψηλότατες θερμοκρασίες και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, και τον θαυμασμό μας για τους πυροσβέστες, τους ...

Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα στις φλόγες, οι πυρκαγιές αφανίζουν τμήματα της χώραςΚόσμος

  Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εφιαλτικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα, με τα διεθνή μέσα να μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις των πυρκαγιών τόσο στην Αττική, όσο και στις άλλες ...