ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιρλανδία: Πάνω από το 72% των ενηλίκων έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19

Πάνω από το 72% των ενηλίκων στην Ιρλανδία έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο ιρλανδός πρωθυπουργός, ο Μίχαλ Μάρτιν.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ιρλανδία «συνεχίζεται με σπουδαίο ρυθμό. Σήμερα (σ.σ. χθες) ξεπεράσαμε τους κοντινότερους γείτονές μας», σημείωσε ο κ. Μάρτιν μέσω Twitter, χαιρετίζοντας τη «λαμπρή προσπάθεια όλων όσοι συμμετέχουν» στο εγχείρημα.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως το 72,4% των ενηλίκων, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 72,1% μέχρι εδώ.

Από χθες, πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να λαμβάνουν την πρώτη δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech χωρίς ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ανοσοποίηση (National Immunisation Advisory Committee, NIAC) συνέστησε αυτή την εβδομάδα να αρχίσει η χορήγηση του ιδίου εμβολίου σε πρόσωπα στην εφηβεία, στο ηλικιακό φάσμα 12-15 ετών· ο εμβολιασμός των εφήβων άρχισε ήδη.

Ωστόσο παράλληλα, η Ιρλανδία ξεπέρασε χθες το ορόσημο των 300.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, καθώς διαγνώστηκαν άλλα 1.427, σύμφωνα με τον επικεφαλής υγειονομικό αξιωματούχο της Ιρλανδίας, τον Τόνι Χούλοχαν.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Μια 33χρονη σκότωσε τα ανίψια της και έκρυβε επί μήνες τα πτώματα στο αυτοκίνητό τηςΚόσμος

Μια Αμερικανίδα κυκλοφορούσε επί μήνες έχοντας κρυμμένα στο αυτοκίνητό της τα πτώματα των δύο μικρών ανιψιών της και συνελήφθη στη Βαλτιμόρη, όταν αστυνομικοί έκαναν τη μακάβρια αν...

Πέθανε ο Dusty Hill μπασίστας των ZZ TopΚόσμος

Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του μπασίστα της θρυλικής μπάντας ZZ Top Dusty Hill, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών.   «Είμαστε λυπημένοι από τα νέα πω...

Κορωνοϊός: Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτωνΚόσμος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμβόλαιο με την GlaxoSmithKline για την προμήθεια έως 220.000 δόσεων της ερευνητικής θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab κατά της COVID-19, όπ...