ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βέλγιο: 31 νεκροί από τις πλημμύρες - 163 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Aνεβαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που έπληξαν το Βέλγιο.

Τριάντα ένας είναι μέχρι τώρα οι νεκροί, ενώ τουλάχιστον 163 είναι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με εκτίμηση του κέντρου κρίσεων, μεταδίδει το δίκτυο rtbf. Σε όλη την Ευρώπη, όπου χτύπησε η κακοκαιρία, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 150.

Εξάλλου, ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη Γερμανία αυξήθηκε περαιτέρω, με τη θεομηνία να προκαλεί τον θάνατο τουλάχιστον 133 ανθρώπων στη χώρα, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Εκκληση των αρχών του Βελγίου
Οι αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση που αναζητούν κάποιον δικό τους. «Εάν δεν έχετε νέα από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την τοπική αστυνομία που συλλέγει πληροφορίες για τους αγνοούμενους» αναφέρουν.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη χώρα αυτή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι αρχές φοβούνται ότι το εύρος της τραγωδίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως.

 

Εθνικό πένθος στο Βέλγιο
Λόγω της εθνικής ημέρας πένθους που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, η πόλη του Ναμούρ αποφάσισε να ακυρώσει τη γιορτή με πυροτεχνήματα που είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου για την εθνική γιορτή της 21ης Ιουλίου.

Στην πρωτεύουσα της Βαλλονίας, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες. Ο Δήμος των Βρυξελλών έχει ανακοινώσει ότι θα ακυρώσει τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την εθνική γιορτή του Βελγίου.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Στην Ευρώπη τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 50 εκατ., οι θάνατοι πλησιάζουν τους 1,3 εκατ.Κόσμος

Η Ευρώπη έγινε η πρώτη περιφέρεια του κόσμου όπου ξεπεράστηκε - χθες Δευτέρα - το όριο των πενήντα εκατομμυρίων μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, τουλάχιστον με βάση την καταμέτρηση ...

Εφιαλτικές πλημμύρες στην Γερμανία: Τουλάχιστον 133 οι νεκροί - Στις πληγείσες περιοχές η ΜέρκελΚόσμος

Ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη Γερμανία αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα, με τη θεομηνία να προκαλεί τον θάνατο τουλάχιστον 133 ανθρώπων στη χώρα, όπως ανέφερε σ...

Γερμανία: Μεγάλη κατολίσθηση μετά τις πλημμύρες - Τουλάχιστον 93 οι νεκροίΚόσμος

Τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ της Ρηνανίας - Παλατινάτου στη Γερμανία, ενώ τα θύματα από τις καταστροφές λόγω της κακ...