ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προκλητικός Ακάρ: Ας κοιτάξουν το χάρτη από το 1821 για να δουν ποιος είναι επεκτατικός

Ο Χουλουσί Ακάρ ξαναχτύπησε με νέες προκλητικές δηλώσεις. «Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εγκαταλείψουν την προκλητική και απειλητική γλώσσα, τις ψευδείς και εσφαλμένες δηλώσεις», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, στα τουρκο-ιρακινά σύνορα για τον εορτασμό του μπαϊραμιού μαζί με το τουρκικό στράτευμα.

 


«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική”, ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 και 2020 και θα δουν ποιος είναι επεκτατικός. Αυτό είναι εντελώς λάθος, δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και την πρακτική, είναι απειλές! Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να απαλλαγούν από αυτή τη ρητορική που κλιμακώνει την ένταση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία και προάσπιση των αδελφών μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο και των δικαιωμάτων τους. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά ποτέ δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να καταπατηθούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία είδους παραχώρηση, κανείς να μην περιμένει κάτι τέτοιο».

 


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας περιέγραψε τις ενέργειες των Ελλήνων διοικούντων ως «απαράδεκτες» και σχολίασε ότι «εμείς παρ’ όλα αυτά, έχουμε φτάσει στο σήμερα ακολουθώντας τις δικές μας πολιτικές με πείσμα και επιμονή, χωρίς να προκαλούμε, κάτι που άνοιξε το δρόμο για πολιτικές συνομιλίες. Προσδοκία μας είναι με τις διαβουλεύσεις από τη μία και τις συναντήσεις για την αποφυγή συγκρούσεων από την άλλη, να ξεκινήσουν και οι συναντήσεις τις επόμενες ημέρες για στρατιωτικά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

 

Ο τουρκικός στρατός εγγυητής του ψευδοκράτους
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στο δίκαιο σκοπό τους και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε. Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά η σύσταση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου κράτος. Ως Τουρκία έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Και από την πλευρά μας, ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας».

 

Σε καλό δρόμο οι τουρκο-αιγυπτιακές σχέσεις
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου έχουν μια μακρά ιστορία και ότι βασίζονται σε κοινές αξίες.

«Με αφετηρία αυτό πρέπει να υπάρξει βελτίωση αυτών των σχέσεων, κάτι που θα είναι επωφελές και για τις δύο πλευρές και ιδίως οι σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης θα εξασφαλίσουν σοβαρά οφέλη προς όλες τις χώρες και πλευρές. Εμείς έχουμε φέρει εις πέρας το καθήκον που μας αναλογεί σε αυτό το θέμα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζουμε όλα τα μέρη να προσεγγίσουν το ζήτημα με την ίδια αντίληψη, ώστε οι σχέσεις μας να φτάσουν στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι το συντομότερο δυνατό».

 

Την… κατανόηση των ΗΠΑ ζητά ο Ακάρ για τους S-400
Αναφορικά με τις αμυντικές ανάγκες της Τουρκίας και το S-400, ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κατανοήσουν ότι ήταν μία ανάγκη η αγορά του ρωσικού αντι-αεροπορικού συστήματος.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η μόνη μας έγνοια είναι η άμυνα και η πυραυλική θωράκιση της χώρας μας και του έθνους μας. Πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό και αντιληπτό. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας, είναι ένα σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο όταν εκτοξεύεται ένας πύραυλος και μια αεροπορική επίθεση. Αυτό δεν ενέχει επιθετική πτυχή. Το σύστημα δεν μπορεί να απειλήσει κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν αποτελεί κίνδυνο ή απειλή για κανέναν».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατέληξε λέγοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν μεγάλο αγώνα για την ασφάλεια της χώρας, των συνόρων και του έθνους και ότι η μάχη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί έως ότου εξουδετερωθεί κι ο τελευταίος τρομοκράτης. Ο Ακάρ αναφέρθηκε επίσης στις έντονες δραστηριότητες του τουρκικού στρατού σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ συνεχίζει τον βομβαρδισμό της Γάζας-Περισσότεροι από 100 νεκροίΚόσμος

Το Ισραήλ συνέχισε σήμερα να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας από αέρος και με πυρά του πυροβολικού, καθώς κλιμακώνεται η στρατιωτική αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους, με περισσότ...

Μπάιντεν για πρώτη φορά χωρίς μάσκα από τον Λευκό Οίκο μετά τις οδηγίες του CDC: «Είναι μια σπουδαία μέρα»Κόσμος

  Σύμφωνα με τον νέο «χάρτη» οδηγιών που εξέδωσε το αμερικανικό CDC, οι εμβολιασμένοι, και με τις δύο δόσεις, Αμερικανοί δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ...

Μεσανατολικό: «Θολό τοπίο» σχετικά με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα - Το Ισραήλ διέψευσε... τον εαυτό τουΚόσμος

  Συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με το εάν επιτέθηκαν τη νύχτα χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα - Σε ετοιμότητα τα ισραηλινά άρματα μάχης κατά μήκος των συνόρων ...

Γερουσιαστής Μενέντεζ για Τουρκία: Δεν είναι αναντικατάστατη στην περιοχήΚόσμος

Νέα ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο κ Μενέντεζ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Ανατολική Με...

Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της ΓάζαςΚόσμος

Το Ισραήλ ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, την ώρα που το εβραϊκό κράτος βρίσκεται ...

 Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μέση Ανατολή- Δεύτερη νύχτα συγκρούσεων Ισραήλ- ΧαμάςΚόσμος

  Σχεδόν 1.500 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών πόλεων από το βράδυ της Δευτέρας, όταν άρχισε η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισρα...