ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λύθηκε το μυστήριο με τον «γυμνό γίγαντα» του Ντόρσετ

Νέα στοιχεία για την ηλικία του μυστηριώδους «Γίγαντα του Cerne Abbas» σε μια λοφοπλαγιά στο Ντόρσετ της Αγγλίας, αποκαλύπτει νέα επιστημονική μελέτη.

 

Πρόκειται για μία γεωγλυφική γυμνή ανδρική φιγούρα ύψους 55 μέτρων, με εμφανή στύση και ένα ρόπαλο στο δεξί χέρι, χαραγμένη πριν από αιώνες στο ασβεστολιθικό έδαφος ενός λόφου έξω από το χωριό Cerne Abbas. 

Έχει χαρακτηρισμένο ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγγλίας και μέχρι σήμερα η προέλευση και η ηλικία της φιγούρας θεωρούταν ασαφείς – με αναφορές από την αρχαιότητα έως τα τέλη του 17ου αιώνα.

Μετά από 12 μήνες ερευνών, οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι τελικά η αρχαία γυμνή φιγούρα δημιουργήθηκε κατά τα τέλη της Σαξονικής περιόδου.

 

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το υλικό που ελήφθη από το υπέδαφος αποκάλυψε ότι ο «γίγαντας» κατασκευάστηκε για πρώτη φορά από τους Σάξονες, την περίοδο μεταξύ του 700 έως το 1100 Μ.Χ. 

Όσον αφορά στην «ταυτότητά» του, πιστεύεται ότι ήταν η αναπαράσταση κάποιου θεού της γονιμότητας – αν και άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι Ρωμανο-βρετανικό γεωγλυφικό ομοίωμα του Ηρακλή – ή συνδυασμός και των δύο. 

Η αγγλοσαξονική περίοδος διήρκεσε 600 χρόνια, από το 410 έως το 1066, πριν από τον Μεσαίωνα.

 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Διαβάστε επίσης

Σε καταφύγιο στο Τελ Αβίβ ο Βέρτης - Βίντεο με σκηνές πανικού στο αεροδρόμιοΚόσμος

  Πήγε για συναυλία αλλά τον πρόλαβαν οι βομβαρδισμοί - Δείτε το βίντεο που κατέγραψαν οι συνεργάτες του όταν έφτασαν στο Ισραήλ   Στο Ισραήλ βρίσκεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης  Νίκ...

Kόλαση πολέμου σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας: Νύχτα τρόμου με εκτοξεύσεις ρουκετώνΚόσμος

  Η Χαμάς εκτόξευσε 200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας - Το αρχηγείο της αστυνομίας στη Γάζα καταστράφηκε Το ισλαμιστικό κίνημα  Χαμ...

ΗΠΑ: Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών-ΠαλαιστινίωνΚόσμος

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν σήμερα τη βαθιά ανησυχία τους σχετικά με την κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και όσων εκτοξεύουν ρουκέτες από τη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγ...

Διακεκριμένος Γερμανός λοιμωξιολόγος: Το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ καλόΚόσμος

«Ναι, το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ καλό στη Γερμανία», διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του τμήματος Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charite του Βερολίνου, Κρίστιαν Ντ...