ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πού θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι οι Αμερικανοί- Έρευνα του Tripadvisor

Το 67% των Αμερικανών σχεδιάζουν ήδη να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου, ποσοστό που είναι κατά 17% αυξημένο σε σχέση με τα στοιχεία αντίστοιχης έρευνας που διενήργησε το Tripadvisor την άνοιξη (1η Μαρτίου έως 31 Μαΐου.

Ο δείκτης «2021 Summer Travel Index» του Tripadvisor, ωστόσο, δείχνει ότι το 74% από αυτούς επιλέγουν εγχώριες διακοπές και μόλις το 13% σχεδιάζει να ταξιδέψει διεθνώς.

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών στα ταξίδια αποδίδεται στους εμβολιασμούς, που προχωράνε με γοργούς ρυθμούς. Ήδη έχουν εμβολιαστεί πάνω 200 εκατ. Αμερικανοί, ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται όλο το 24ωρο.

Αυτή η ταχύτητα στον αριθμό εμβολιασμένων Αμερικανών αυξάνει και την επιθυμία τους για ταξίδια, μετά τη σκληρή δοκιμασία των τελευταίων μηνών, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Tripadvisor, Brian Hoyt, στο CNBC. Οι Αμερικανοί, τόνισε, είναι διατεθειμένοι να βγουν ξανά έξω και να ταξιδέψουν για να αντισταθμίσουν τον χαμένο χρόνο.

Σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2021, οι αναζητήσεις ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 65%. Οι αναζητήσεις για εμπειρίες, όπως εκδρομές και αξιοθέατα, έχουν αυξηθεί κατά 78% και οι αναζητήσεις για εστιατόρια αυξήθηκαν κατά 53%.

Με δεδομένο ότι δεν ξόδεψαν ούτε δολάριο για διακοπές το 2020, το 53% των Αμερικανών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα στα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με το προηγούμενο ταξίδι τους, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο 66% μεταξύ των Millennials.

Λόγω της "κλεισούρας" επί τόσους μήνες, στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών των Αμερικανών ταξιδιωτών υπάρχουν οι μεγάλες, αμμώδεις παραλίες και οι προορισμοί με εύκολη πρόσβαση, που διαθέτουν υπέροχα υπαίθρια αξιοθέατα.

Αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζουμε να βλέπουμε τους Αμερικανούς να προτιμούν υπαίθριες τοποθεσίες, όπως παραλίες ή εθνικά πάρκα και εκεί όπου υπάρχουν μέτρα φυσικής απόστασης, είπε ο Brian Hoyt.

Φέτος κυριαρχούν στις προτιμήσεις οι διακοπές στην παραλία, με τους πιο περιζήτητους προορισμούς αυτό το καλοκαίρι να βρίσκονται στην ακτή είτε της Φλόριντα είτε του Μεξικού.

Οι κορυφαίοι δέκα προορισμοί των Αμερικανών, στον δείκτη του Tripadvisor αυτό το καλοκαίρι, είναι οι:

1. Κανκούν, Μεξικό

2. Ορλάντο, Φλόριντα

3. Μιρτλ Μπιτς, Νότια Καρολίνα

4. Key West, Φλόριντα

5. Μαϊάμι Μπιτς, Φλόριντα

6. Λας Βέγκας, Νεβάδα

7. Playa del Carmen, Μεξικό

8. Cabo San Lucas, Μεξικό

9. Τουλούμ, Μεξικό

10. Πούντα Κάνα, Δομινικανή Δημοκρατία

Άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα της μελέτης του Tripadvisor:

- Το 29% των ταξιδιωτών των ΗΠΑ σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας, ενώ το 28% αναφέρει μεγαλύτερο ταξίδι δέκα ημερών.

- Οι πιο δημοφιλείς εβδομάδες για ταξίδια είναι εκείνες που ξεκινούν τις 21 Ιουνίου και 28 Ιουνίου, που οδηγούν στις διακοπές της 4ης Ιουλίου.

- Οι πιο δημοφιλείς τύποι καταλυμάτων είναι all-inclusive και παραλιακά θέρετρα

- Οι πιο περιζήτητες ανέσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, δωρεάν πολιτικές ακύρωσης και καταλύματα με εστιατόρια στις εγκαταστάσεις.

 

tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Η Κομισιόν μήνυσε την AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων Κόσμος

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων για τον κορονοϊό, που έχει αναπτύξει η AstraZeneca. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιό...

Μπιλ Γκέιτς: Στα τέλη του 2022 η επιστροφή στην κανονικότητα - Θα έρθουν και άλλες πανδημίεςΚόσμος

Τι είπε ο Μπιλ Γκέιτς στο βρετανικό δίκτυο SkyNews   Στα τέλη του 2022 τοποθετεί ο  Μπιλ Γκέιτς  την « πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα » καθώς μέχρι τότε θα είναι στη διάθεσή μας...

Απειλές από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν: Η Τουρκία θα απαντήσει εν καιρώ στην «εξωφρενική» δήλωση των ΗΠΑ περί γενοκτονίαςΚόσμος

Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι οι σφαγές των Αρμενίων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία συνιστούν γενοκτονία είναι "απλά εξωφρενική" και η Τουρκία θα απαντήσει με διά...

Guardian: Γιατί η κρίση κορωνοϊού στην Ινδία είναι ένα τρομερό πρόβλημα για τον κόσμοΚόσμος

Με ένα εκτενές άρθρο του ο Guardian επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η έκρηξη του κορωνοϊού στην Ινδία αποτελεί παγκόσμια πρόβλημα. Την ώρα που χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλά...