ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένοχος για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε ο Ντέρεκ Σόβιν

Ο πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ Σόβιν, κρίθηκε ένοχος την Τρίτη (20/04) για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από δικαστήριο της Μινεσότα.


Την ενοχή του Ντέρεκ Σόβιν σε όλες τις κατηγορίες αποφάσισε, την Τρίτη (20/04), δικαστήριο στη Μινεσότα όσον αφορά στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, η οποία συγκλόνισε τον πλανήτη και πυροδότησε το κίνημα «Black Lives Matter».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του NBC News, ο Ντέρεκ Σόβιν κατηγορήθηκε για ακούσια δολοφονία δεύτερου βαθμού, δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου 2020, κατά τη διάρκεια προσπάθειας έξι αξιωματικών να τον συλλάβουν για φερόμενο πλαστό χαρτονόμισμα σε μανάβικο της Μινεάπολης, και αναμένεται να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης που θα ξεπερνά τα 40 χρόνια.
Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Ντέρεκ Σόβιν έβαλε το γόνατό του στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ για αρκετά λεπτά, γεγονός που τον οδήγησε σε ασφυξία.

 

Η υπεράσπιση του πρώην αστυνομικού, ο οποίος εκδιώχθηκε από το Σώμα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, υποστήριξε πως στον οργανισμό του Αφροαμερικανού βρέθηκε φαιντανύλη και η ιατροδικαστική εξέταση δεν βρήκε σημάδια πνιγμού.
Πάντως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Άντριου Μπέικερ, ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε ως αποτέλεσμα της χρήσης βίας από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της σύλληψης, κάτι που διευκολύνθηκε από την καρδιακή του νόσο, καθώς και τη χρήση ναρκωτικών.
Μετά την ετυμηγορία, η εγγύηση του Ντέρεκ Σόβιν ανακλήθηκε και διατάχθηκε η επιστροφή του στη φυλακή.
Αξιωματούχοι, από τον δήμαρχο της Μινεάπολης έως και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκαναν λόγο για την ανάγκη «σωστής ετυμηγορίας», ενώ ακτιβιστές απείλησαν με περισσότερες ταραχές σε περίπτωση αθώωσης του Ντέρεκ Σόβιν.
 
sputniknews.gr 

Διαβάστε επίσης

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για παρενόχληση του γαλλικού πλοίου L’Atalante Κόσμος

  Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ελληνική Πρεσβεία στην Αγκυρα, προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου L’Atalante, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.   Σημει...

Σαρώνει η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού στην Ινδία -Καίνε νεκρούς σε κρεματόρια μέρα-νύχτα [βίντεο]Κόσμος

Η ταχύτατη εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ινδία οδηγεί σε κατάρρευση το σύστημα υγείας, ενώ πλέον εικόνες από καύσεις σορών και κλιβάνους σε κρεματόρια να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο...

Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ: Οι ένορκοι αποφάσισαν για τον αστυνομικό Ντέρεκ ΣόβινΚόσμος

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, οι ένορκοι της δίκης πήραν την απόφασή τους, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα απόψε, με τα βλέμματα του διεθνούς Τύπου να είναι στ...