ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Η αστυνομικός μπέρδεψε το όπλο της με το τέιζερ, ισχυρίζεται η αστυνομία, μετά τον θάνατο 20χρονου στη Μινεσότα

Ο θάνατος από αστυνομικά πυρά ενός 20χρονου μαύρου σε προάστιο της Μινεάπολης φαίνεται να είναι «μια κατά λάθος εκπυρσοκρότηση» από μία αστυνομικό, η οποία τράβηξε το όπλο της, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, αντί του τέιζέρ της, έγινε σήμερα γνωστό από τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του χθες ο Ντόντε Ράιτ, κατά τη διάρκεια ενός οδικού ελέγχου στο Μπρούκλιν Σέντερ, στη Μινεσότα, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου διεξάγεται η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του πρώην λευκού αστυνομικού που κατηγορείται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια το βράδυ της Κυριακής.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σήμερα καταγράφεται η συμπλοκή μεταξύ του Ράιτ και ενός αστυνομικού, που του έχει περάσει χειροπέδες. Το θύμα αναπηδά ξαφνικά και μπαίνει στο αυτοκίνητό του επιχειρώντας να ξεφύγει. Η αστυνομικός ακούγεται να φωνάζει «Τέιζερ, τέιζερ», όπως οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται να κάνουν πριν από τη χρήση μη θανατηφόρων όπλων. Στη συνέχεια, πυροβολεί μία φορά.

«Αυτό μου φαίνεται, απ’ όσα είδα και την αντίδραση και την αναστάτωση της αστυνομικού αμέσως μετά, ότι επρόκειτο για μια κατά λάθος εκπυρσοκρότηση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Ράιτ», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπρούκλιν Σέντερ Τιμ Γκάνον.

Η ταυτότητα της αστυνομικού δεν αποκαλύφθηκε. Ο Γκάνον την περιέγραψε ως μια «πολύ έμπειρη» αστυνομικό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Μπρούκλιν Παρκ Μάικ Έλιοτ είπε ότι η αστυνομικός, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, θα πρέπει να απολυθεί.

«Η θέση μου είναι ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε να γίνονται λάθη που οδηγούν στην απώλεια ζωής άλλων ανθρώπων κατά την άσκηση του επαγγέλματός μας», τόνισε.

«Θέλω να πω ότι οι καρδιές μας πονάνε αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος.

«Πονάμε αυτή τη στιγμή. Και αναγνωρίζουμε πως αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί χειρότερη στιγμή».

«Θα το διαλευκάνουμε αυτό», δεσμεύτηκε ο Έλιοτ,

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι δικαιοσύνη θα απονεμηθεί για τον Ντόντε Ράιτ».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε με τις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με τον θάνατο του 20χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά σε προάστιο της Μινεάπολης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι μίλησε με τις αρχές στη Μινεσότα σχετικά με τον θάνατο από αστυνομικά πυρά ενός 20χρονου μαύρου, σε προάστιο της Μινεάπολης, προσθέτοντας πως ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν στην τήρηση της ειρήνης και της ηρεμίας.

Το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του Ντόντε Ράιτ, κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου στο Μπρούκλιν Σέντερ, στη Μινεσότα, εκτυλίχθηκε σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού πρώην αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Daily Mail: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει καταγραφή UFO από πλήρωμα πολεμικού πλοίουΚόσμος

ι επαφές της ανθρωπότητας με «εκπροσώπους» από άλλους πλανήτες είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα ζητήματα συζήτησης μεταξύ όλων όσοι λατρεύουν το μυστήριο και τις θεωρίες συνωμοσίας...

«Βόμβα» για το Johnson & Johnson: Άμεση παύση των εμβολιασμών λόγω θρομβώσεων ζητούν οι ΗΠΑΚόσμος

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ ζήτησαν σήμερα άμεση παύση στη χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson Johnson κατά του κορονοϊού, καθώς έξι άτομα ανέπτυξαν μια σπάνια...

Γιατί δεν είναι πιθανό να παραιτηθεί η βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατο του ΦίλιππουΚόσμος

  Η βασίλισσα Ελισάβετ χήρεψε πρόσφατα και αναμένεται να δυσκολευτεί χωρίς τη στήριξη που της πρόσφερε ο πρίγκιπας Φίλιππος στα 73 χρόνια γάμου τους. Βασιλικοί παρατηρητές πάντως α...