ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρωσική εταιρεία τρολάρει την προσάραξη στο Σουέζ - "Κάντε παράκαμψη από τη Βόρεια Θάλασσα"

Ρωσική εταιρεία τρολάρει και επικαιρότητα, προωθώντας τη λύση της Βόρειας Θάλασσας ως εναλλακτική για τη μπλοκαρισμένη διώρυγα του Σουέζ.
 
 
Η θαλάσσια διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας θα μπορούσε να αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική για τη διώρυγα του Σουέζ που από χθες παραμένει μπλοκαρισμένη από ένα πελώριο πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Τουλάχιστον αυτό προτείνει με μια σειρά από περιπαικτικά tweets η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.
Η... πρόταση έρχεται δύο ημέρες αφότου το 400 μέτρων πλοίο προσάραξε οριζόντια στο κομβικό αυτό πέρασμα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τη διέλευση των υπόλοιπων πλοίων.
Το περιστατικό έχει εγείρει φόβους για διατάραξη της ομαλής αλυσίδας εφοδιασμού μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, για αύξηση του ναυτιλιακού κόστους κίνησης αλλά και εκτόξευση του πετρελαίου.
 
Με μια σειρά από tweet, λοιπόν, η Rosatom συνοψίζει τρεις λόγους γιατί θα πρέπει να θεωρείται η στρατηγική αρκτική διαδρομή ως βιώσιμη εναλλακτική: Πρώτον, γιατί προσφέρει μεγαλύτερο χώρο στο εκάστοτε πλοίο να χαράξει τη δική του... πικάντικη πορεία - μετά την πορεία "πέους" που χάραξε το 224.000 τόνων Ever Given, σχολιάζει η εταιρεία σαρκαστικά.
 
Έπειτα, γιατί ο στόλος των παγοθραυστικών που διαθέτει η ρωσική εταιρεία και αποτελεί τον μεγαλύτερο στον κόσμο, μπορεί να "ξεκολλήσει" οποιοδήποτε πλοίο.
 
Στο τρίτο tweet, η εταιρεία έχει αντικαταστήσει το όχημα που οδηγεί ο θρυλικός Όστιν Πάουερς με το Ever Given, κάνοντας μανούβρες για να το ξεκολλήσει.
Πέραν, όμως, της χιουμοριστικής διάστασης του πράγματος, η προσάραξη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία όχι μόνο στις απανταχού ναυτιλιακές και τις εταιρείες που μεταφέρουν τα προϊόντα τους, αλλά και στις αρμόδιες αρχές που έχουν επωμιστεί την επιχείρηση απεγκλωβισμού του τεράστιου πλοίου.
Μέχρι και 20.000 κυβικά μέτρα άμμου ίσως χρειαστεί να αφαιρεθούν από το σημείο που έχει κολλήσει το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Διώρυγα του Σουέζ.
Συγκεκριμένα, οι εκσκαφείς πρέπει πλέον να σκάψουν σε βάθος από 12 μέχρι 16 μέτρα και να αφαιρέσουν μέχρι και 20.000 κυβικά μέτρα άμμου, προκειμένου να ξεκολλήσει το φορτηγό πλοίο και να απελευθερωθεί η διώρυγα, το κλείσιμο της οποίας έχει επιφέρει ζημιά δισεκατομμυρίων στο εμπόριο.
 
 
 
sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

321 πλοία εγκλωβισμένα στη Διώρυγα του Σουέζ - «Δύσκολο να προσδιοριστεί πότε θα λυθεί ακριβώς το πρόβλημα»Κόσμος

«Θολή» παραμένει η κατάσταση για το πότε θα επαναλειτουργήσει η Διώρυγα του Σουέζ, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της αιγυπτιακής κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών της. Ο πρόεδρ...

Διώρυγα του Σουέζ: Ξεκίνησε πάλι η επιχείρηση απομάκρυνσης του Ever GivenΚόσμος

Η επιχείρηση ρυμούλκησης του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ ξεκίνησε και πάλι πριν από λίγο. Αν αποτύχει η απόπειρα αποκόλ...

Συρρέουν χιλιάδες πολίτες από τη Βόρεια Μακεδονία για δωρεάν εμβολιασμό στην Σερβία Κόσμος

Η Βόρεια Μακεδονία κατέγραψε χθες Παρασκευή 1.422 νέα κρούσματα κοροναϊού, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στην χώρα από τότε που ξεκίνησε η επιδημία. Ταυτόχρονα ιδιαίτερ...

Απόρριψη από την γερμανική Βουλή της πρότασης των Πρασίνων για αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο Κόσμος

Η πλειοψηφία του γερμανικού κοινοβουλίου απέρριψε προτάσεις των Πρασίνων για επιστροφή του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα, αλλά και της Αριστεράς για ευρύτερες επανορθώσεις.   Με τι...

EMA: Πράσινο φως για 3 μονάδες παραγωγής εμβολίων AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna στην ΕυρώπηΚόσμος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έδωσε το πράσινο φως για την λειτουργία μονάδας παραγωγής του εμβολίου της AstraZeneca στην Ολλανδία, που βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης αν...