ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του 21χρονου που κατηγορείται για 10 ανθρωποκτονίες στο Μπόλντερ του Κολοράντο

Για δέκα ανθρωποκτονίες κατηγορείται ένας νεαρός 21 ετών, ο οποίος φέρεται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε ένα σουπερμάρκετ, στο Μπόλντερ του Κολοράντο, σκοτώνοντας δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έναν αστυνομικό.

Ο ύποπτος ονομάζεται Άχμαντ Αλ Αλίουι Αλίσα και νοσηλεύεται αφού τραυματίστηκε στο πόδι στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο σουπερμάρκετ King Soopers, το απόγευμα της Δευτέρας. Η κατάστασή του είναι σταθερή και πρόκειται σύντομα να μεταφερθεί σε φυλακή, δήλωσε η Μάρις Χέρολντ, η επικεφαλής της αστυνομίας του Μπόλντερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα δέκα θύματά του ήταν ηλικίας από 20 έως 65 ετών. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Έρικ Τάλεϊ, 51 ετών, ένας βετεράνος αστυνομικός και πατέρας επτά παιδιών. Ο Τάλεϊ πρόσφατα είχε αρχίσει να αναζητά μια λιγότερο επικίνδυνη δουλειά, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο πατέρας του.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

«Θα ήταν πρόωρο να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα αυτή τη στιγμή», είπε ο Μάικλ Σνάιντερ, ένας πράκτορας του FBI από το Ντένβερ, που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από το Μπόλντερ.

Ο νεαρός ζούσε στο Αρβέιντα, ένα προάστιο του Ντένβερ και η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι έδρασε μόνος του.

Η επίθεση της Δευτέρας ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα πολύνεκρων επιθέσεων με πυροβόλα όπλα σε αυτήν την Πολιτεία των Βραχωδών Ορέων. Μεταξύ αυτών ήταν η σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999 και η επίθεση μέσα σε κινηματογράφο στην Ορόρα το 2012.

«Η καρδιά μου πονά σήμερα. Όχι μόνο χάσαμε 10 ζωές, αλλά είναι μια πραγματική φρίκη και τρόμος για όλους μας» είπε ο κυβερνήτης Τζάρεντ Πόλις.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις στιγμές χάους και τρόμου που βίωσαν μέσα στο κατάστημα. Ο Ράιαν Μπορόφκσι, 37 ετών, είχε μόλις αγοράσει μια κούτα αναψυκτικά και μια σακούλα πατατάκια όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε πανικόβλητος προς την πίσω πόρτα του σουπερμάρκετ. «Ήταν τρομακτικό. Η γρηγορότερη άσκηση για πυρκαγιά που έχω δει ποτέ» είπε.

Η Σάρα Μουνσάντοου, 42 ετών, βρισκόταν στο ταμείο με τον ενήλικο γιο της, τον Νίκολας, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. «Του είπα, Νίκολας, σκύψε. Και εκείνος έσκυψε. Και ακούσαμε επαναλαμβανομένους πυροβολισμούς... και του είπα, Νίκολας, τρέχα», περιέγραψε η γυναίκα. Η Μουνσάντοου είπε ότι προσπάθησε να βοηθήσει έναν άνθρωπο που είδε πεσμένο στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα, αλλά ο γιος της την τράβηξε να φύγουν. «Δεν μπορούσα να βοηθήσω κανέναν», είπε κλαίγοντας με λυγμούς.

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αδιανόητες εικόνες: Διαδηλώτριες ουρούν και αφοδεύουν στα πόδια αστυνομικώνΚόσμος

Απίστευτες πραγματικά εικόνες έρχονται από την Αγγλία, με δυο διαδηλώτριες να τα κατεβάζουν για να ουρήσουν και να αφοδεύσουν στα πόδια αστυνομικών. Οι δύο γυναίκες σταμάτησαν μάλι...

The Telegraph: Ο εμβολιασμός των παιδιών στη Βρετανία σχεδιάζεται να αρχίσει τον ΑύγουστοΚόσμος

Τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να εμβολιάζονται για τον νέο κορονοϊό από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον ακόμη προκαταρκτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον με...

Ισραήλ: Νικητής των εκλογών ο Νετανιάχου- Ζητούμενο ο σχηματισμός κυβέρνησηςΚόσμος

Ο Ισραηλινός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο χθες Τρίτη για μια “ τεράστια νίκη της δεξιάς” στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, οι τέταρτες ...

Ευρώπη: Το κανίς που γαβγίζει, όταν τα μπουλντόγκ δαγκώνουν - Γράφει ο Κώστας ΑργυρόςΚόσμος

Η ένταση που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες στον «πολυπολικό» μας κόσμο, με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να βαραίνει την Ουάσιγκτον προκάλεσε σπασμωδικές αντιδράσεις στις Βρυξέλλ...