ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι δημιουργοί του Sputnik V απαιτούν δημόσια συγγνώμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Δημόσια συγγνώμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων απαιτούν οι δημιουργοί του εμβολίου Sputnik V για τη νόσο COVID-19, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (08/03), μιας και η επικεφαλής του φορέα συνέκρινε την προοπτική έκτακτης έγκρισης του Sputnik V στην Αυστρία με τη ρωσική ρουλέτα.

Οι δημιουργοί του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τη νόσο COVID-19 έχουν απαιτήσει μια συγγνώμη από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Κρίστα Βιρτούμερ-Χος, η οποία συνέκρινε την προοπτική έκτακτης έγκρισης του Sputnik V στην Αυστρία με τη ρωσική ρουλέτα. 

 

Συγκεκριμένα, η Βιρτούμερ-Χος που είναι επίσης εκπρόσωπος του αυστριακού οργανισμού υγείας, έκανε μια δήλωση στον «αέρα» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Αυστρίας (ORF), ισχυριζόμενη την έλλειψη δεδομένων για τους εμβολιασμούς.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε τη Δευτέρα (08/03) στον λογαριασμό του Sputnik V στο Twitter, υποστηρίζεται:

«Απαιτούμε δημόσια συγγνώμη από την Κρίστα Βιρτούμερ-Χος του EMA για τα αρνητικά της σχόλια σχετικά με τα κράτη της Ε.Ε. που υποστηρίζουν άμεσα το Sputnik V. Τα σχόλιά της εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με πιθανή πολιτική παρέμβαση στην τρέχουσα διαδικασία επισκόπησης του EMA».

?Η δήλωση υπογραμμίζει ότι ο ευρωπαϊκός φορέας «δεν επέτρεψε τέτοιες δηλώσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο».

Επίσης, οι δημιουργοί του Sputnik V αναφέρουν:

«Τέτοια σχόλια είναι ακατάλληλα και υπονομεύουν την αξιοπιστία του EMA και τη διαδικασία εξέτασής του. Τα εμβόλια και ο EMA πρέπει να είναι έξω από την πολιτική».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Sputnik V, οι Ευρωπαίοι «αξίζουν μια αμερόληπτη εξέταση» του εμβολίου και ο EMA δεν έχει δικαίωμα με τέτοιες δηλώσεις να «υπονομεύσει την εμπιστοσύνη» των ρυθμιστικών Αρχών αυτών των 46 χωρών που έχουν εγκρίνει το ρωσικό φάρμακο. 

 

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων άρχισε κυλιόμενη ανασκόπηση του φακέλου καταχώρισης του εμβολίου Sputnik V.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε διάστημα 21 ημερών, με την πρώτη να βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26 και τη δεύτερη στον ανασυνδυασμένο ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 5.

Επισημαίνεται πως το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τις κεντρικές διαπιστώσεις του περιοδικού «Lancet» στις 2 Φεβρουαρίου.

Συν τοις άλλοις, χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

 Ερντογάν: Αγοράζουμε κι άλλο γεωτρύπανο - Ο στόλος μας μεταξύ των ισχυρότερων στον κόσμοΚόσμος

Την πρόθεση αγοράς κι άλλου γεωτρύπανου από την Τουρκία, για την εξόρυξη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, επανέλαβε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, στο πλαίσι...

 Χαμός στο παλάτι μετά τη συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι: Πιέσεις στη βασίλισσα να απαντήσει Κόσμος

Η ρήξη της Μέγκαν και του Χάρι με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας επιβεβαιώθηκε με την εκρηκτική συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Οι αποκαλύψεις προκά...

«Έδιωξαν» από τον Λευκό Οίκο τα σκυλιά του Μπάιντεν: Το ένα δάγκωσε μέλος του προσωπικού ασφαλείαςΚόσμος

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγκάστηκε να στείλει τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς του στο σπίτι του στο Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, έπειτα από "περιστατικό δαγ...

Ο «Σφαγέας της Θεσσαλονίκης» θα κηρυχθεί οριστικά νεκρός τον ερχόμενο ΑύγουστοΚόσμος

Ο ναζιστής αρχιεγκληματίας πολέμου, ο διαβόητος «Σφαγέας της Θεσσαλονίκης» και υπεύθυνος για την εξόντωση 130.000 Εβραίων, Άλοϊς Μπρούνερ θα μπορούσε το καλοκαίρι να κηρυχθεί οριστ...

Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στους κινηματογράφους, τα μπαρ και τα γήπεδα μπέιζμπολΚόσμος

Από τον κρότο της μπάλας που χτυπά το ρόπαλο του μπέιζμπολ στη Φλόριντα έως το τσούγκρισμα των ποτηριών με τα κοκτέιλ στα μπαρ του Σαν Φρανσίσκο, οι γνώριμοι ήχοι της άνοιξης ακούγ...