ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ηφαίστειο Μάουντ Σιναμπούνγκ εκτοξεύει στάχτες στον ουρανό(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO)

 
Το ηφαίστειο Μάουντ Σιναμπούνγκ της Ινδονησίας έστειλε ένα σύννεφο καυτής τέφρας ύψους 5 χιλιομέτρων χθες, 2 Μαρτίου, στην πρώτη μεγάλη έκρηξη από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, δήλωσε το κέντρο ηφαιστειολογίας της χώρας.

Η δραστηριότητα του Μάουντ Σιναμπούνγκ έχει αυξηθεί από πέρυσι και η προειδοποίηση για το ηφαίστειο στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας έχει τοποθετηθεί στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο.

GLOBAL NEWS
 

Τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα έδειξαν ότι επικράτησε μικρός πανικός στους κατοίκους για την έκρηξη, η οποία γέμισε τον μπλε ουρανό με ένα τεράστιο σύννεφο λευκής τέφρας.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα, αλλά ένας αξιωματούχος είχε προηγουμένως παροτρύνει τους ανθρώπους να μείνουν τουλάχιστον 3 χλμ. μακριά από τον κρατήρα, ανέφερε το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Γεωμετρικού Κινδύνου της Ινδονησίας.


VIA REUTERS/ANTARA FOTO
 

Ο Βίρντα Σιτεπού, ένας 20χρονος κάτοικος, δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση είχε ηρεμήσει και είπε ότι «το βουνό δεν φαίνεται ότι εκρήγνυται και η τέφρα έχει μειωθεί».

Η Ινδονησία εκτείνεται στο λεγόμενο «Pacific Ring of Fire» (δαχτυλίδι φωτιάς του Ειρηνικού), μια εξαιρετικά σεισμικά ενεργή ζώνη, όπου διαφορετικές πλάκες στο φλοιό της γης συναντιούνται και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Η Ινδονησία έχει σχεδόν 130 ενεργά ηφαίστεια, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Το Σιναμπούνγκ ήταν αδρανές για αιώνες προτού εκραγεί ξανά το 2010.

naftemporikigr

Διαβάστε επίσης

Δύτες - ληστές έκλεψαν 700 λ. μπίρα που ωρίμαζε σε ναυάγιο στον βυθό του ωκεανού - ΒίντεοΚόσμος

Μια ομάδα δυτών στην Αργεντινή έκλεψε 700 λίτρα μπίρα που τρεις τοπικές ζυθοποιίες είχαν αφήσει μέσα σε ένα βυθισμένο πλοίο για να παλαιωθούν.   Οι ζυθοποιίες είχαν κρύψει την μπίρ...

Ελπιδοφόρος: Οι γυναίκες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των ενοριών μας στην ΑμερικήΚόσμος

Ευγνώμων για την καθοριστική συμβολή των γυναικών στην πρόοδο της οικουμένης και τον κομβικό τους ρόλο στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφ...

Εργάτριες του σεξ διαδηλώνουν στην Ολλανδία - Ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά τουςΚόσμος

Ανοιχτά ξανά πολλά επαγγέλματα που περιέχουν σωματική επαφή, όχι όμως η εργασία του σεξ. Πολλές δεκάδες εκδιδόμενες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το κτίριο του ολλανδικού ...