ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Πώς θα κυλήσει η ζωή μέχρι και το 2022 - Το πιο πιθανό σενάριο για επιστροφή στην κανονικότητα

Το πιθανότερο σενάριο για το πώς θα μπορούσε να κυλήσει ο επόμενος χρόνος και πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί ο κορονοϊός παρουσιάζει το αμερικανικό περιοδικό «The Atlantic», φιλοξενώντας τις εκτιμήσεις ειδικών. 


Η επιστροφή στην κανονικότητα προβλέπεται αργή και θα πρόκειται για μία νέα κανονικότητα, προσαρμοσμένη στις επιταγές της πανδημίας, καθώς ακόμη και στη μετα-κορονοϊό εποχή, οι «μνήμες» του φονικού ιού θα είναι ισχυρές και ο κορονοϊός, άλλωστε, δεν αναμένεται να εξαλειφθεί, παρά μόνο να αντιμετωπιστεί. 

Τι μας χωρίζει από την επιστροφή στην κανονικότητα: Μία αβέβαιη άνοιξη, ένα όμορφο καλοκαίρι, ένα συγκρατημένο φθινόπωρο και ένας προσεκτικός χειμώνας. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022 εκτιμάται, λοιπόν, ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια «ανάσα».

 

Άνοιξη 2021 
Στο μεγαλύτερο μέρος της, η καθημερινότητα των ανθρώπων αναμένεται να απέχει αρκετά από την κανονικότητα - όπως τη γνωρίζουμε - για τους επόμενους μήνες.


Έτσι, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, ό,τι έκανε ο κόσμος τον τελευταίο κόσμο, θα συνεχίσει να κάνει, όπως προβλέπεται, και τη φετινή άνοιξη. 

Και αυτό, καθώς οι εμβολιασμοί δεν αναμένεται να διεξάγονται σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε να μπορέσουν να οδηγήσουν σε ένα ικανοποιητικό «τείχος ανοσίας» σύντομα, δεδομένης και της διασποράς πλέον των μεταλλάξεων του κορονοϊού που μεταδίδονται πιο εύκολα. 

Όπως αναφέρει, πάντως, ο δρ Ασίς Τζα, κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν, περίπου στο τέλος Μαρτίου πιθανώς θα νιώθει πια άνετα να επισκεφτεί έναν φίλο στο σπίτι του για ένα ποτό σε κλειστό χώρο και χωρίς μάσκα, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο θα είναι εμβολιασμένοι.

 

Καλοκαίρι 2021
Σε σχέση με τα όσα έχουν ζήσει οι Αμερικανοί (και όχι μόνο) το προηγούμενο διάστημα, το καλοκαίρι φαντάζει «κανονικό», σύμφωνα με το σενάριο που προβάλλεται στο περιοδικό. 

«Αν εξαιρεθεί η περίπτωση κάποιας πραγματικά τρελής μετάλλαξης, περιμένω ότι το καλοκαίρι θα μοιάζει πολύ με εκείνο του 2019» λέει ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Άντριου Νόιμερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζωή αναμένεται να προσεγγίσει περισσότερο την κανονικότητα, κάποια στιγμή τον Μάιο. 
Άλλοι ειδικοί εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι μεταξύ του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου, η κατάσταση θα είναι τέτοια που κάποιες δραστηριότητες θα είναι πιο ασφαλείς, όπως η συνάθροιση σε κλειστούς χώρους με φίλους, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι εργασίας, ένα δείπνο σε κάποιο εστιατόριο...


Και το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται, πάντως, να συνοδευτεί από περιορισμούς, καθώς δεν προβλέπεται ότι θα επιτρέπονται οι συναυλίες σε κλειστούς χώρους ή η ελεύθερη διεξαγωγή αθλητικών events. 

Εντούτοις, τουλάχιστον στις ΗΠΑ - πάντα με βάση το σενάριο που παραθέτει το περιοδικό - θα υπάρξει ενδεχομένως χαλάρωση στα μέτρα της χρήσης της μάσκας και της τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων. 

Πάντως, δεν αναμένεται να αποχωριστούμε τη μάσκα εάν δεν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ ακόμη και μετά τον εμβολιασμό, εκτιμάται ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα από προσωπική τους επιλογή. 

 

 

Φθινόπωρο - Χειμώνας 2021 - 2022
Αν και το καλοκαίρι μπορεί κάποιες στιγμές να μοιάζει λες και η πανδημία φτάνει στο τέλος της, αυτή η αίσθηση ενδέχεται να είναι προσωρινή. 


Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο σενάρια για το επόμενο φθινόπωρο και τον ερχόμενο χειμώνα: Είτε μία συνεχιζόμενη επιφυλακτική βελτίωση της κατάστασης, είτε ένα μέτριο πισωγύρισμα.

Μερικοί επιστήμονες θεωρούν ότι τον χειμώνα του 2022 θα επιτρέπονται πια ακόμη και οι συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Ο κορονοϊός θα υπάρχει, αλλά χάρη στους μαζικούς εμβολιασμούς θα είναι μειωμένη η πιθανότητα να καταλήξει κάποιος στο νοσοκομείο.

 

Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022
Η ζωή, τους θερμότερους μήνες του 2022, θα είναι πιο φυσιολογική, ήτοι θα έχει επιστρέψει η κανονικότητα - ή ό,τι σημαίνει η κανονικότητα σε μια εποχή μετά από πανδημία. 

Ο κορονοϊός δεν θα έχει εξαλειφθεί, αλλά θα περνάει σαν μια απλή γρίπη, στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με το περιοδικό. 

Συνεπώς, σε έναν χρόνο από σήμερα, ο κόσμος θα μπορούσε να κάνει ξανά (σχεδόν όλα) όσα έκανε προ κορονοϊού. 

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΚόσμος

Ανοιχτά ξανά πολλά επαγγέλματα που περιέχουν σωματική επαφή, όχι όμως η εργασία του σεξ. Πολλές δεκάδες εκδιδόμενες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το κτίριο του ολλανδικού ...

image descriptionΚόσμος

  Το ηφαίστειο Μάουντ Σιναμπούνγκ της Ινδονησίας έστειλε ένα σύννεφο καυτής τέφρας ύψους 5 χιλιομέτρων χθες, 2 Μαρτίου, στην πρώτη μεγάλη έκρηξη από τον Αύγουστο του περασμένου έτο...

image descriptionΚόσμος

Τα παιδιά έχασαν κατά μέσον όρο σε όλον τον κόσμο 74 ημέρες σχολικής εκπαίδευσης έκαστο, ήτοι σχεδόν το ένα τρίτο μιας σχολικής χρονιάς, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ...

image descriptionΚόσμος

Μια μελέτη που έγινε υπό πραγματικές συνθήκες στη Βρετανία, σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, δείχνει ότι τα εμβόλια των εταιριών Pfizer και AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό είναι ...

image descriptionΚόσμος

Εκατόν εβδομήντα βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπέγραψαν μια διακομματική επιστολή απευθυνόμενη στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, προτρέποντας την κυβέρνηση ...