ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρωκτικό προβλέπει τον καιρό

Το διάσημο τρωκτικό groundhog (ή woodchuck ή αρκτόμυς) της Πενσυλβανίας βγήκε από το κούτσουρο του χθες, 2 Φεβρουαρίου, για να προβλέψει άλλες έξι εβδομάδες χειμώνα, την ώρα που οι βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες καλύφθηκαν με χιόνι για δεύτερη ημέρα.

 

Μετά από μία χρονιά πανδημίας στην οποία κάθε μέρα έμοιαζε με την προηγούμενη, όχι σε αντίθεση με την ταινία του 1993 "Groundhog Day", ο Φιλ του Punxsutawney εμφανίστηκε την αυγή, είδε τη σκιά του και αποφάσισε να το περιμένει για άλλες έξι εβδομάδες, ανέφεραν οι εκπαιδευτές του.

 


«Τώρα, όταν γυρίσω για να δω, υπάρχει μία τέλεια σκιά του εαυτού μου και θα υπάρξουν έξι ακόμη εβδομάδες χειμώνα», δήλωσε ο Τζεφ Λούντι, πρόεδρος του Punxsutawney Groundhog Club, επίσημος διερμηνέας του groundhog.

 

Η 2α Φεβρουαρίου είναι γνωστή ως Groundhog Day, αλλά η φετινή ετήσια εκδήλωση του συλλόγου στο Punxsutawney της Πενσυλβανίας - περίπου 75 μίλια (121 χλμ.) βορειοανατολικά του Πίτσμπουργκ - ήταν διαφορετική από τις 134 προηγούμενες, επειδή οι χιλιάδες θεατές που παρευρίσκονται συνήθως αντικαταστάθηκαν από είδωλα θεατών.

 

«Συνήθως, υπάρχουν χιλιάδες από εσάς εδώ μαζί μας που μας βοηθούν να γιορτάσουμε», δήλωσε ο Νταν ΜακΓκίνλεϊ, γνωστός και ως Moonshine, ένα από τα μέλη του κλαμπ με τα ψηλά καπέλα και τις μάσκες που παρευρέθηκε σε ένα θέαμα που φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. «Φέτος, μερικοί από εσάς κατάφεραν να "έρθουν" με αντίγραφα», δήλωσε ο ΜακΓκίνλεϊ. «Τα είδωλά σας είναι το πλήθος μας. Φαίνεστε ωραίοι».

 

Η χειμερινή πρόβλεψη του groundhog ήρθε εν μέσω συνθηκών χιονοθύελλας μετά από μια μεγάλη καταιγίδα κατά την οποία είχε ήδη πέσει χιόνι πάνω από ένα πόδι στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Δευτέρα, 1 Φεβροαυρίου, το βράδυ οδηγώντας στον θάνατο μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Πενσυλβάνια.

 

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Διαβάστε επίσης

Η φυσική ανοσία μετά από λοίμωξη Covid-19 διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες, επιβεβαιώνει μελέτηΚόσμος

Οι άνθρωποι που πέρασαν την Covid-19 έχουν μικρή πιθανότητα -αν και δεν είναι αδύνατο- να μολυνθούν από τον κορονοϊό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη, ...

Έρευνα Economist: Μεγάλη μείωση των ελευθεριών παγκοσμίως το 2020 λόγω της πανδημίαςΚόσμος

Οι δημοκρατικές ελευθερίες περιορίστηκαν κατά σχεδόν 70% σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020 λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, σ...

Ανώτατη Αρχή Υγείας της Γαλλίας: Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν συστήνεται για τους άνω των 65 ετώνΚόσμος

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της νόσου Covid-19, το τρίτο που εγκρίθηκε στη Γαλλία, δεν συστήνεται για τους άνω των 65 ετών, ελλείψει διαθέσιμων αυτή τη στιγμή δεδομένων σχετικά...

Βρετανία: Πέθανε ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που συγκέντρωσε 39 εκ. λίρες για την ενίσχυση του NHSΚόσμος

Ο Λοχαγός Sir Tom Moore, ο βετεράνος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου που συγκέντρωσε περίπου 39 εκατομμύρια λίρες, από φιλανθρωπίες για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τ...