ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν: "Να ενώσουμε την Αμερική, να την ξανακάνουμε ηγέτιδα του καλού στον κόσμο"

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ πως «η δημοκρατία νίκησε».

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας... Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε.

Κάλεσε για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

 

 

Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, εν μέσω τσουχτερού κρύου και νιφάδων χιονιού στην Ουάσιγκτον.

Η Lady Gaga ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ. Η Jennifer Lopez ερμήνευσε το «This is your land» και το «America is beautiful» και αμέσως έγινε η ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

 

"Σήμερα ας ξεκινήσουμε από την αρχή, να ακούμε ο ένας τον άλλο, να σεβόμαστε ο ένας τον αλλο. Σήμερα έχουμε την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο, μη μου λέτε ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν. Θα είμαι Πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς, θα πολεμήσω για εκείνους που δεν με στήριξαν. Συμπατριώτες μου έχουμε δουλειά μαζί, να αντιμετωπίσουμε την πανδημία ως έθνος" σημείωσε στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Στη συνέχεια, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για όσους έχασαν τη ζωή τους. 

Παρόντες ήταν οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και η σύζυγός του Λόρα, Μπιλ Κλίντον με τη Χίλαρι και ο Μπαράκ Ομπάμα με τη Μισέλ.

 

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

 

 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Βρετανοί καλλιτέχνες χαρακτηρίζουν «αποτυχία» την εμπορική συμφωνία με την Ε.E.Κόσμος

Μουσικά αστέρια, μεταξύ των οποίων ο Έλτον Τζον, ο Στινγκ, ο Μπομπ Γκέλντοφ και ο Εντ Σίραν δήλωσαν ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «απέτυχε επαίσχυντα» αναφορικά με την εμπ...

Ακυρώθηκε με διάταγμα Μπάιντεν η διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον ΠΟΥΚόσμος

Ερχόμενος σε ρήξη με τις πολιτικές του προκατόχου του, ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντέστρεψε χθες Τετάρτη, πρώτη ημέρα της θητείας του, τη διαδικασία αποχώρησης των ...

Έρευνα: Όσο μεγαλύτερη είναι η πληρότητα σε μία ΜΕΘ τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου ενός ασθενούς με Covid-19Κόσμος

Οι ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο όριο της πληρότητάς τους, κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάν...

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε το διάταγμα επανένταξης στη συμφωνία του Παρισιού - Την απόφαση Μπάιντεν χαιρέτισαν ο γγ του ΟΗΕ και η ΕΕΚόσμος

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε, όπως αναμενόταν, εκτελεστικό διάταγμα το οποίο προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρ...

Ο Γκορμπατσόφ ελπίζει στην επανεκκίνηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας με τον ΜπάιντενΚόσμος

Ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ απηύθυνε σήμερα, ημέρα που ορκίζεται ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έκκληση για «εξομάλυνση των σχέσεων» μεταξύ των ...