ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγκρίθηκε το εμβόλιο sputnik στη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας στην κριτική των επικριτών του θα ανακοινώσει ο ίδιος την ημέρα του εμβολιασμού του κατά του κοροναϊού, όπως δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θα το ανακοινώσει ο ίδιος» δήλωσε ο Πεσκόφ.
Νωρίτερα σήμερα, η επίσημη σελίδα του εμβολίου Sputnik V στο Twitter, ανακοίνωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού έχει αποδειχτεί ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στους ανθρώπους, ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε σήμερα για πρώτη φορά το επίπεδο των 3 εκατομμυρίων αφού οι αρχές κατέγραψαν 29.258 νέα περιστατικά Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες και 567 θανάτους.


Αυτό αυξάνει τον επίσημο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία από την αρχή της πανδημίας σε 3.021.964, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Παράλληλα, η Ρωσία ενέκρινε σήμερα το βασικό της εμβόλιο κατά της Covid-19, το Sputnik V, για χρήση από ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Έως τώρα οι πολίτες άνω των 60 ετών εξαιρούνταν από το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της Ρωσίας, καθώς το εμβόλιο δοκιμάστηκε ξεχωριστά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

Μακελειό στο Ιλινόις: Τρεις νεκροί σε αίθουσα μπόουλινγκ από πυρά άνδραΚόσμος

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.   Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από σφαίρες που έπεσαν μέσα και έξω σε κέντρ...

Πέθανε ο Τζορτζ Μπλέικ, ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος που ενήργησε ως διπλός πράκτορας των ΣοβιετικώνΚόσμος

Ο Βρετανός, πρώην διπλός πράκτορας Τζορτζ Μπλέικ, που ενήργησε ως κατάσκοπος για τη σοβιετική KGB τη δεκαετία του 1950 που στη συνέχεια διέφυγε στη Μόσχα, πέθανε σε ηλικία 98 ετών,...

ΗΠΑ: Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τα κίνητρα της ανατίναξης τροχόσπιτου στη ΝάσβιλΚόσμος

Η αστυνομία στη Νάσβιλ (Τενεσί) ανακοίνωσε χθες Παρασκευή, μερικές ώρες μετά την «εσκεμμένη» ανατίναξη σταθμευμένου αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στο κέντρο της πόλης, ότι βρήκε «πιθα...

Βρετανία: Χριστούγεννα στα φορτηγά για χιλιάδες αποκλεισμένους οδηγούς (pics)Κόσμος

Εκτός από το έλατο-μινιατούρα που κάποιες φορές κρέμεται από τον καθρέφτη στην καμπίνα, δεν υπάρχουν πολλά που να θυμίζουν  Χριστούγεννα  στο Ντόβερ, όπου χιλιάδες οδηγοί φορτηγών,...