ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαραντόνα: Ανατροπή στα δεδομένα για τον θάνατό του

Ο θάνατος του Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα συνεχίζει να σοκάρει τον πλανήτη ενώ έρχονται στη δημοσιότητα οι καταγγελίες του δικηγόρου του Ματίας Μόρλα, που κατηγόρησε τους γιατρούς του θρυλικού ποδοσφαιριστή για αμέλεια. Όπως είπε, είχαν αφήσει τον Ντιέγο χωρίς επίβλεψη για 12 ώρες ενώ το ασθενοφόρο καθυστέρησε πολύ να φθάσει. Αυτά ήταν γνωστά μετά τη γνωμάτευση, που τοποθετεί την ώρα θανάτου στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, και τις καταθέσεις που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής. Επίσης, ο ανιψιός του Μαραντόνα, Τζόνι Εσπόζιτο, φέρεται να είναι το τελευταίο πρόσωπο που τον είδε ζωντανό, γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης.



Ωστόσο, η εικόνα αυτή που έχουν δώσει ο δικηγόρος και ο ανιψιός του αείμνηστου αστέρα της μπάλας, αλλάζει μετά την κατάθεση ενός νοσηλευτή, που κατονομάζεται απλώς ως Ρικάρντο από δικαστικές πηγές, Ο νοσηλευτής τόνισε στην κατάθεσή του ότι η βάρδιά του τελείωσε στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης και φεύγοντας, τσέκαρε την κατάσταση του Μάραντόνα και τις ζωτικές του ενδείξεις: "Ανέπνεε" είπε στις Αρχές και αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε και η νοσηλεύτρια, Γισέλα, που ανέλαβε βάρδια έπειτα από αυτόν, έως τις 12 το μεσημέρι. H ίδια μάλιστα φέρεται να είπε ότι τον άκουσε να κινείται γύρω στις 7.30 σύμφωνα με την Explica.

Στην κατάθεσή της η Γισέλα σημειώνει ότι μαζί με τον ανιψιό του και την ίδια στο σπίτι ήταν ο Μάξι Πομάργο, ο προσωπικός βοηθός του Μαραντόνα, ένας υπάλληλος που είχε αρμοδιότητα να προσέχει τη σωματική του ασφάλεια και ένας μάγειρας. Γύρω στις 11.30 έφθασαν στο σπίτι ο Κάρλος Ντίας και η Αγουστίνα Κοσάτσοφ, ο ψυχολόγος και η ψυχίατρος αντίστοιχα. Η τελευταία μαζί με τον ανιψιό και τον βοηθό προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον Μαραντόνα αλλά χωρίς επιτυχία. Ήταν πλέον αργά. Ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο, ένας χειρουργός ήρθε να βοηθήσει τον Ντιέγκο. Προσπάθησαν να τον ανανήψουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Μαραντόνα. Οι ιατροδικαστές έφθασαν στις 4 το απόγευμα και σημείωσαν ότι ο θάνατος επήλθε γύρω στις 12. Η έρευνα συνεχίζεται και η αστυνομία θα προσπαθήσει να ερευνήσει όλες τις εκδοχές, δεδομένων των διαφορετικών ισχυρισμών των τελευταίων ωρών. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι κάμερες ασφαλείας από την περιοχή, ενώ θα γίνουν και αναλύσεις αίματος και ούρων από τον Μαραντόνα για ενδεχόμενη παρουσία τοξικών ουσιών στον οργανισμό του.

Να σημειωθεί επίσης, όπως μεταδίδει η Explica, από τα αρχεία εισόδου φέρεται το ασθενοφόρο να έκανε 11 λεπτά να φθάσει και όχι μισή ώρα, όπως φέρεται να καταγγέλλει ο δικηγόρος του Μαραντόνα.

Πηγή: sportsfiding.com, Explica

Διαβάστε επίσης

Ιράν: Ο Ροχανί κατηγορεί το Ισραήλ ότι σκότωσε τον πυρηνικό επιστήμοναΚόσμος

Ο πρόεδρος του Ιράν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι σκότωσε έναν εξέχοντα ιρανό επιστήμονα, ο οποίος θεωρούνταν εδώ και καιρό ύποπτος από τη Δύση ως ο εγκέφαλος ενός μυστικού προγρ...

ΗΠΑ: Η επανακαταμέτρηση που ζήτησε ο Τραμπ στο Ουισκόνσιν αύξησε το προβάδισμα ΜπάιντενΚόσμος

Η ανακαταμέτρηση των ψήφων που κατατέθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στη μεγαλύτερη κομητεία του Ουισκόνσιν, που απαίτησε η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενο...