ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σμύρνη: Έβγαλαν ζωντανό 70χρονο μετά από 33 ώρες – 51 οι νεκροί μέχρι στιγμής

Συγκλονιστικές εικόνες από την Σμύρνη που έχει γεμίσει ερείπια μετά τον σεισμό. Ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε ζωντανός μετά από 33 ώρες στα χαλάσματα! Δεκάδες ακόμα εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

 



Συνεχίζουν τις δραματικές προσπάθειες τα σωστικά συνεργεία στην Σμύρνη, προκειμένου να εντοπίσουν τους δεκάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους στα συντρίμμια που άφησε ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ.

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή, από τον οποίο 51 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

O 70χρονος Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών “Riza Bey”, ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

 

20 κατεστραμμένα κτίριαΑξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD αύξησε τον απολογισμό των νεκρών από τον σεισμό σε 49 από 43 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

 

“Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 896 τραυματίστηκαν”, αναφέρει η AFAD σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία αυτή σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.

Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Τουρκία.

 

 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Τρίχρονο κορίτσι διασώθηκε από τα ερείπια 65 ώρες μετά το σεισμό - Στους 79 οι νεκροίΚόσμος

Ένα τρίχρονο κορίτσι διασώθηκε από τα ερείπια στη Σμύρνη σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, σχεδόν τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή το Αιγαίο, με τον...

Ο μισός πληθυσμός της Σλοβακίας εξετάστηκε για Covid19 - Δείτε πόσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό Κόσμος

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Σλοβακίας υποβλήθηκε σε τεστ αντιγόνων για την Covid-19 χθες Σάββατο, την πρώτη ημέρα του διήμερου προγράμματος για την εξέταση και των 5,5 εκατομμυρίω...

Καναδάς: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 5 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο ΚεμπέκΚόσμος

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν από την επίθεση ενός νεαρού, ο οποίος συνελήφθη, με ξίφος κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο Κεμπέκ, στον ανατολικό...

Πολωνία: Εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στην Βαρσοβία υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωσηΚόσμος

Η μεγαλύτερη διαδήλωση, εδώ και μία εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων σε εθνικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία κατά δικαστικής απόφασης που περιορίζει τα δικαιώματα των γυναι...