ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά 13χρονο αυτιστικό αγόρι

Ένα αυτιστικό παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο Σολτ Λέικ Σίτι όταν ένας αστυνομικός το πυροβόλησε, αφού προηγουμένως η μητέρα του είχε ζητήσει βοήθεια για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο επειδή είχε υποστεί κρίση.


Ο Λίντεν Κάμερον, 13 ετών, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, υπέστη σοβαρή κρίση άγχους επειδή η μητέρα του επρόκειτο να επιστρέψει για πρώτη φορά στη δουλειά της μετά από έναν χρόνο. Η γυναίκα, η Γκόλντα Μπάρτον, κάλεσε το 911, τον αριθμό των επειγόντων περιστατικών, για να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

«Τους είπα, δεν είναι οπλισμένος, απλώς τρελαίνεται και αρχίζει να φωνάζει, είναι παιδί, χρειάζεται προσοχή», αφηγήθηκε η μητέρα στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KUTV.

Όταν οι αστυνομικοί αυτής της πόλης της Γιούτα έφτασαν στο σπίτι, ο έφηβος έφυγε τρέχοντας. Ένας αστυνομικός τότε τον πυροβόλησε κατ’ επανάληψη.


«Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης καταδίωξης με τα πόδια, ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ με το υπηρεσιακό του όπλο και πέτυχε αυτό το πρόσωπο», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Κιθ Χόροκς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο 13χρονος φέρει τραύματα στον ώμο, τους αστραγάλους, τα έντερα και την ουροδόχο κύστη.

«Είναι ένα μικρό παιδί, γιατί δεν τον ρίξατε απλώς στο έδαφος;» διερωτήθηκε, κλαίγοντας, η μητέρα.

Η αρχική εκδοχή των αστυνομικών ήταν ότι θεωρούσαν πως ο Λίντεν Κάμερον είχε «απειλήσει ανθρώπους με ένα όπλο». Όμως, σύμφωνα με τον Χόροκς, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος όπλου στο σημείο του συμβάντος.


Σε μια χώρα που συγκλονίζεται τους τελευταίους μήνες από το ιστορικό κίνημα κατά της αστυνομικής βίας, η υπόθεση του Λίντεν Κάμερον προκάλεσε τον αποτροπιασμό των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. «Η αστυνομία κλήθηκε να βοηθήσει αλλά αντί για αυτό έκανε περισσότερο κακό», σημείωσε η οργάνωση Neurodiverse Utah.

Η περίπτωση του 13χρονου θυμίζει εκείνη του Ντάνιελ Προυντ, ενός Αφροαμερικανού 41 ετών που έπασχε από ψυχικό νόσημα και πέθανε από ασφυξία μετά τη σύλληψή του, στις 23 Μαρτίου στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Οι αστυνομικοί επενέβησαν αφού ο αδελφός του Προυντ ζήτησε βοήθεια επειδή ο 41χρονος είχε υποστεί κρίση λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Διαβάστε επίσης

Γερμανική «ουδετερότητα» στο ΝΑΤΟΚόσμος

  Βασίλης Νέδος  ,  Γιάννης Παλαιολόγος Στο σημερινό ραντεβού των στρατιωτικών αντιπροσώπων Ελλάδας και Τουρκίας με τη γενική γραμματεία του ΝΑΤΟ, όπου και θα υποβληθούν τα σχόλια ...

 Αμερικανικές Εκλογές 2020 -Δημοσκόπηση: Ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ κατά 12 μονάδεςΚόσμος

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν προηγείται του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες πανεθνικά μεταξύ των Αμερικανών που είναι πιθανό να ψηφίσουν στις Αμερικανικές Εκλογέ...

Η Ρωσία ολοκλήρωσε επιτυχώς την β' φάση των κλινικών δοκιμών του δεύτερου ρωσικού εμβολίουΚόσμος

Το Ινστιτούτο Ιολογίας Vector της Σιβηρίας ολοκλήρωσε σήμερα επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές της δεύτερης φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η αρ...

Η Ελλάδα θέτει στο ΝΑΤΟ την τουρκική προκλητικότητα με τις κινήσεις του Oruc ReiΚόσμος

Μάκης Πολλάτος   Αύριο Τετάρτη, έπειτα από ελληνικό αίτημα, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με ευθύνη της Τουρκίας - Τουρκι...