ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάλος με πτήση της TUI από Ζάκυνθο προς Ουαλία: 16 κρούσματα μέχρι τώρα -«Γεμάτη εγωιστές covidiots, χωρίς μάσκες»

Σάλος έχει προκληθεί με την πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία, στην οποία φαίνεται ότι κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε. Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό -μέχρι στιγμής- 16 επιβάτες, ενώ όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτή έχουν μπει σε καραντίνα.


Οι 193 επιβαίνοντες της πτήσης 6215 από τη Ζάκυνθο στην Ουαλία την προηγούμενη εβδομάδα, στις 25 Αυγούστου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα για τον κορωνοϊό. 16 επιβαίνοντες έχουν ήδη βρεθεί θετικοί. Πρόκειται για άτομα τα οποία μολύνθηκαν από τρεις διαφορετικές εστίες.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες επιβαινόντων ότι κάποιοι από τους επιβάτες, με την ανοχή του πληρώματος, είχαν βγάλει τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια της πτήσης, περιφέρονταν μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου και συνομιλούσαν με τους υπολοίπους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις πτήσεις της TUI Airways, ωστόσο η Στέφανι Γουίτφιλντ, από το Κάρντιφ, δήλωσε στο BBC ότι αυτό δεν εφαρμόστηκε στην εν λόγω πτήση και κατηγόρησε την αεροπορική ότι το «ανίκανο πλήρωμά της» δεν επέβαλε τους κανόνες.


Η TUI επιβεβαίωσε στο Mirror.co.uk ότι ξεκίνησε έρευνα για τους ισχυρισμούς της Στέφανι Γουίτφιλντ.

Εκείνη και ο σύζυγός της αποφάσισαν να απομονωθούν για 14 ημέρες, ενώ ήταν ακόμα σοκαρισμένοι έπειτα από αυτό που είδαν.



«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο πλαϊνός μου είχε τη μάσκα του στον λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του έκανε παρατήρηση, αλλά του έδωσαν ένα δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος. Πολλοί άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους και περιπλανούνταν πάνω και κάτω στον διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους. Μόλις προσγειώθηκε η πτήση, όλοι έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους. Η πτήση ήταν γεμάτη εγωιστές covidiots και ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», είπε η Γουίτφιλντ.

Και συνέχισε: «Πολλοί επιβάτες δεν ήξεραν πώς να φορούν σωστά τις μάσκες ή φαίνονταν να αγνοούν πραγματικά τους κανόνες. Πολλοί άνθρωποι φορούσαν τις μάσκες κάτω από τις μύτες τους ή ακόμα και στο σαγόνι τους. Έβγαζαν τις μάσκες για να μιλήσουν με φίλους τους και πηγαινοέρχονταν στον διάδρομο για να μιλήσουν με τους φίλους τους χωρίς να φορούν τις μάσκες τους».

Ερωτηθείσα για το πώς το πλήρωμα αντιμετώπισε την κατάσταση αυτή, η Γουίτφιλντ είπε ότι παρατήρησε πως ένα μέλος του πληρώματος ζήτησε από μια γυναίκα να φορέσει τη μάσκα της: «Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν μιλούσε. Ενας άνδρας που κάθισε δίπλα μου είχε τη μάσκα του στο πηγούνι του για ολόκληρη την πτήση, και η αεροσυνοδός που του μιλούσε δεν του είπε κάτι για αυτό».

Η ίδια και ο σύζυγός της έχουν συμπτώματα κορωνοϊού, αλλά ελπίζουν ότι είναι κρυολόγημα. «Είχαμε λίγο βήχα, πονόλαιμο, πονοκέφαλο. Είμαι θυμωμένη περισσότερο από ποτέ», ανέφερε.


Ένας εκπρόσωπος της TUI είπε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι, κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Ουαλίας, επικοινωνήσαμε με όλους τους επιβάτες της πτήσης 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ στις 25 Αυγούστου».

Και προσέθεσε ότι η ΤUI ανησυχεί για τους ισχυρισμούς της Γουίτφιλντ και βρίσκεται σε εξέλιξη μια πλήρης έρευνα: «Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και όλες τις πτήσεις γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA)».

Ο δρ Gwen Lowe, σύμβουλος στον έλεγχο των μεταδοτικών ασθενειών για τη Δημόσια Υγεία της Ουαλίας, δήλωσε ότι υπήρξαν περίπου 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ουαλία την τελευταία εβδομάδα, ατόμων που είχαν επιστρέψει από τη Ζάκυνθο, και ότι περιμένει να αυξηθεί ο αριθμός.

Είπε ότι στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις περιλαμβάνονται άτομα που διέμειναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία και επέστρεψαν με διαφορετικές πτήσεις.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/salos-me-tin-ptisi-tis-tui-apo-zakyntho-oyalia

 

Διαβάστε επίσης

Γαλλικά ΜΜΕ: Στη Μεσόγειο σε «μη προσδιορισμένη αποστολή» το αεροπλανόφορο «Charles de Gaulle» Κόσμος

  Στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα, συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle,...

Κομισιόν: Πηγή ανησυχίας για όλη την ΕΕ οι ενέργειες της Τουρκίας -Αναμένεται παρέμβαση Μέρκελ για Ερντογάν Κόσμος

  Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε η Κομισιόν, τονίζοντας ότι «οι ενέργειες της Τουρκίας ανησυχούν την ΕΕ».   Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υ...

Η Μέρκελ και η φωνακλάδικη μειοψηφία των «ψεκασμένων»  στη Γερμανία – Ρεπορτάζ του Κώστα ΑργυρούΚόσμος

Δημοκρατία πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με δημοκρατικά μέσα ακόμα και αυτούς που την αμφισβητούν. Και η εκάστοτε «εξουσία» θα πρέπει να φροντίζει για τα γρήγορα αντανακ...

Απάντηση στην Τουρκική προκλητικότητα: Έρχεται το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκόλ»Κόσμος

  Το «Σαρλ Ντε Γκολ» είναι η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού και ένα από τα ισχυρότερα αεροπλανοφόρα του κόσμου. Με τα 34 πανίσχυρα μαχητικά Ραφάλ θα ηγείται της μεγάλης ...

Ακραίο παραλήρημα Ερντογάν: Αποδέχονται οι Ελληνες αυτό που θα τους συμβεί εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους; Κόσμος

  Στα άκρα τραβάει το σκοινί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις προκλητικές δηλώσεις του εναντίον της χώρας μας να έρχονται η μία μετά την άλλη.   Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας νωρίς τ...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τον ρατσισμό : Είναι τρομακτικό να μεγαλώνεις παιδί στις ΗΠΑ Κόσμος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άφησε για λίγο στην άκρη τη σπουδαία νίκη (118-104) επί των Ορλάντο Μάτζικ και την πρόκριση των Μπακς στα ημιτελικά playoffs του ΝΒΑ, και μίλησε για τις φυλ...