ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αναβληθείσα παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα - Πούτιν: Ο σοβιετικός λαός έσωσε τον κόσμο από τον φασισμό

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου και αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24 Ιουνίου, έπειτα από διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Φέτος η Ρωσία τιμά τη συμπλήρωση 75 ετών από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του Ναζισμού.

Η Ημέρα της Νίκης είναι αφιερωμένη στην επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας από τις σοβιετικές δυνάμεις το 1945.

Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν την παραδοσιακή μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, όπου συμμετέχουν 15.000 στρατεύματα, 225 μονάδες με προηγμένα τεχνολογικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και 75 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν την έναρξη της παρέλασης καλωσορίσε και συναντήθηκε τους καλεσμένους στο Κρεμλίνο.

 

Πούτιν: Ο σοβιετικός λαός έσωσε τον κόσμο από τον φασισμό - Να προστατεύσουμε την αλήθεια

 

Η αλήθεια για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο «πρέπει να προστατευτεί» τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ευκαιρία της 75ης επετείου της σοβιετικής νίκης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας.

«Ο Κόκκινος Στρατός βάσισε σε ηρωικό, δίκαιο και μονοπάτι θυσίας μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη. Εκεί είναι η κύρια, ειλικρινής και σαφής αλήθεια για τον πόλεμο. Πρέπει να την προστατεύσουμε (σ.σ. την αλήθεια για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο) και να την υπερασπιστούμε, να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια και στα δισέγγονά μας» δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας από την Κόκκινη Πλατεία, όπου το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης.

 


«Ο σοβιετικός λαός έβαλε τέλος στο τρομερό Ολοκαύτωμα, έσωσε τον κόσμο από τον φασισμό· είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε στον κόσμο αν δεν υπήρχε ο Κόκκινος Στρατός» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος.

«Ο λαός της ΕΣΣΔ πλήρωσε ένα τρομερό τίμημα για την ελευθερία της Ευρώπης. Το καθήκον μας είναι να θυμόμαστε ότι το βάρος της πάλης ενάντια στον ναζισμό έπεσε στον σοβιετικό λαό».

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι μόνο από κοινού με τα άλλα κράτη «μπορούμε να προστατεύσουμε τον κόσμο» από νέες, επικίνδυνες απειλές.

 


«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη συμβολή των συμμάχων μας στη νίκη... Δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα, αισθανόμαστε ιδιαίτερα έντονα αυτές τις μεγαλύτερες αξίες - τον άνθρωπο, τα όνειρά του, τις χαρές, τις ελπίδες του, την ειρηνική, ήρεμη και δημιουργική ζωή. Κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθεί η φιλία, η εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών και [η Ρωσία] είναι ανοιχτή για διάλογο και συνεργασία στα πιο πιεστικά ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κοινού αξιόπιστου συστήματος ασφάλειας, το οποίο χρειάζεται ο κόσμος που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Μόνο μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τον κόσμο από νέους επικίνδυνους ιούς» δήλωσε ο Πούτιν.

 

 

Πληροφορίες από sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Τουρκία -Εντονα αισθητός σε Λέσβο και Χίο ΠηγήΚόσμος

  Ισχυρή σεισμός σημειώθηκε στη δυτική Τουρκία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε 38 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Μανίσα και...

Τουρισμός στην πανδημία: Για ποιες χώρες εξετάζει μπλόκο η Ευρώπη -Τι ισχύει με τις ΗΠΑΚόσμος

Το ενδεχόμενο να μην επιτρέψει η ΕΕ την είσοδο σε τουρίστες από ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία, μεταξύ άλλων κρατών, όταν ξανανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης εξετάζουν στις Βρυξέλ...

Ελληνοαμερικάνος ο νέος Φλόιντ - Έχασε τη ζωή του έπειτα από αστυνομική βια στη Νέα ΥόρκηΚόσμος

Σοκ στην ελληνική ομογένεια έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 29χρονου ελληνοαμερικανού ο οποίος έπεσε νεκρός στην γειτονιά του στο Κουίνς όταν ένας γείτονας κατήγγειλε ότι ...

Η Γαλλία επικρίνει την τουρκολιβυκή συμφωνία: Απειλεί τα συμφέροντα των «συμμάχων μας Ελλάδας και Κύπρου»Κόσμος

Το Παρίσι επέκρινε την Τετάρτη τη συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, τονίζοντας πως αυτή η συμφωνία απειλεί τα συμφέροντα των «συμμάχων μα...

Η Αμερική ξανά στο έλεος του κορονοϊού με ρεκόρ κρουσμάτων - Αρνητικά ρεκόρ και στην ΑυστραλίαΚόσμος

  ΗΠΑ και Λατινική Αμερική δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς και κρούσματα. Βραζιλία, Μεξικό και Περού συνεχίζουν να κοιτάνε με απελπισία πια τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει με ...

Συμβούλιο κορυφής με την ευχή της Αγίας Μαρίνας - Ρεπορτάζ του Κώστα Αργυρού Κόσμος

Στις 17 και 18 Ιουλίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους για το ύψος, τη δομή και το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.   Oι πιο αισιόδοξοι το...