ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός στο Οκλαντ μετά τον θάνατο 19χρονου στο Ντιτρόιτ

Συνεχίζονται τα επεισόδια στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Την ίδια στιγμή μετά τον θάνατο ενός νεαρού στο Ντιτρόιτ, τα αμερικανικά Μέσα αναφέρουν ότι και δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται την αστυνομία, δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς εν μέσω διαδηλώσεων το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του.


Τουλάχιστον 7.500 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ, δήλωσε το αστυνομικό Τμήμα του Όκλαντ στο CNΝ. Οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε όλη την πόλη. Υπήρξαν αναφορές για βανδαλισμούς, κλοπών σε επιχειρήσεις, τοποθέτησης πυρκαγιών και επιθέσεων σε αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Ενώ έγιναν συλλήψεις, η αστυνομία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Οι δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες που τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός, εργάζονταν για την Federal Protective Service που εμπίπτει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και επιβολής του νόμου σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

 

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: Νεκρός 19χρονος διαδηλωτής στο Ντιτρόιτ
Στο μεταξύ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ όταν ένας άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε όχημα τύπου SUV άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που διαδήλωνε για τον θάνατο στην αρχή της εβδομάδας ενός Αφροαμερικανού, του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 μμ της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στη συνοικία με χώρους ψυχαγωγίας του Ντιτρόιτ, Γκρίκταουν, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες διαδηλωτές, δήλωσε η εκπρόσωπος Νικόλ Κέρκγουντ και διευκρίνισε ότι στους πυροβολισμούς δεν εμπλέκεται κάποιος αστυνομικός.

Το θύμα ήταν ένας 19χρονος, σύμφωνα με την ίδια, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο δράστης επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο Dodge Durango και πυροβόλησε εναντίον του πλήθους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θύμα ή για τον δράστη.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίστηκε από πέτρα ένας διοικητής της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και σύμφωνα με την αστυνομία πολλοί από τους διαδηλωτές δεν ήταν κάτοικοι του Ντιτρόιτ, μετέδωσε το δίκτυο WJBK. Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ χθες βράδυ, μετά τον θάνατο του Φλόιντ.

Διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ μπροστά στον Λευκό Οίκο, για να εκφράσουν την οργή τους για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, για τον οποίο συνελήφθη λευκός αστυνομικός, που αποτάχθηκε.

Με πλακάτ και συνθήματα για τη δολοφονία του Φλόιντ
Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταματήστε να μας δολοφονείτε» ή «Η ζωή των μαύρων μετράει», οι διαδηλωτές απαίτησαν «δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ.
Βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από διερχόμενους το βράδυ της Δευτέρας εικονίζει τον Φλόιντ, με το πρόσωπο στο πεζοδρόμιο και χειροπέδες περασμένες πισθάγκωνα, να επαναλαμβάνει «δεν μπορώ να αναπνεύσω, σε παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω» καθώς λευκός αστυνομικός πιέζει το αριστερό του γόνατο στον σβέρκο του. Αφού το βίντεο αυτό διαδόθηκε ευρύτατα, διαδηλώσεις και βίαιες ταραχές ξέσπασαν στη Μινεάπολη, ειδικά στην περιοχή όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα των τεσσάρων αστυνομικών που προχώρησαν στη σύλληψη, και σε άλλες πόλεις στη Μινεσότα.

Διαδηλώσεις σε πολιτείες για τον Φλόιντ
Χθες Παρασκευή, οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε πολλές αμερικανικές πόλεις, από το Ντιτρόιτ στην Ατλάντα, από τη Νέα Υόρκη ως το Χιούστον και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

Ο αστυνομικός που ευθύνεται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ συνελήφθη χθες Παρασκευή και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μέτρο «πολύ καθυστερημένο» και ανεπαρκές, σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντα.

«Θέλουμε να του απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης. Και θέλουμε να δούμε και τους άλλους αστυνομικούς (που ενέχονται στην υπόθεση) να συλλαμβάνονται», ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

 

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/tzortz-floint-deyteros-nekros-sto-oklant

 

 

Διαβάστε επίσης

Τραμπ: Aν οι διαδηλωτές παραβίαζαν τον φράχτη του Λευκού Οίκου, θα τους περίμεναν σκυλιά και όπλαΚόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει δει ποτέ» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για την ...

Χάος στις ΗΠΑ: Δύο διαδηλωτές και ένας αστυνομικός νεκροί - Η οργή έφτασε μέχρι το Λευκό ΟίκοΚόσμος

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν λειτούργησε ως καταλύτης για να ξεχειλίσει το καζάνι της οργής ενάντια στον ρατσισμό, την κρατική κατασ...

Γιατί οι ΗΠΑ διέκοψαν τις σχέσεις τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό ΥγείαςΚόσμος

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν την σχέση τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας λόγω του τρόπου που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο Αμερικα...

Ποτάμι οργής στις ΗΠΑ: Προσωρινό lockdovn στον Λευκό Οίκο καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσειςΚόσμος

Η οργή για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ξεπέρασε τα όρια της Μινεάπολης καθώς διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε πολλές μεγάλες αμερικανικές πόλεις. Μάλιστα στο Λε...

Μπιλ Νόρρι: Ο τολμηρός Καναδός ιστιοπλόος που δεν ήξερε τίποτα για την καραντίνα!Κόσμος

Ενας 67χρονος Καναδός έμεινε 9 μήνες με το σκάφος του στη θάλασσα, φτάνοντας μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, όπου έκπληκτος άκουσε να του μιλούν για καραντίνα.   Του Κώστα Αργυρού -    Ισχυ...

Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη Κόσμος

Στη σύλληψη του Ντέρεκ Τσόβιν, του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό, Τζορτζ Φλόιντ, προχώρησαν οι αρχές της Μινεάπολης. O Τσόβιν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την δη...

Οι Γερμανοί επικροτούν το πακέτο της φον ντερ Λάιεν - Ρεπορτάζ του Κώστα ΑργυρούΚόσμος

«Σωστό» ή «μάλλον σωστό» χαρακτηρίζει το 51,7% σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού «der Spiegel» το σχέδιο ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ   Τελικά αποδεικνύεται, ότι όταν διαμορφώνε...

Μηνιαίο ελάχιστο εισόδημα 462 ευρώ για τους οικονομικά ασθενέστερους στην ΙσπανίαΚόσμος

Την έγκριση για εθνικό ελάχιστο εισόδημα στους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες έδωσε την Παρασκευή η ισπανική κυβέρνηση. Οπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέ...