ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Βρετανική Rolls Royce απολύει 9.000 εργαζόμενους - Περισσότερο από το 1/6 του εργατικού της προσωπικού

Η Rolls-Royce σκοπεύει να μειώσει το δυναμικό της κατά τουλάχιστον 9.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το ένα έκτο του εργατικού δυναμικού της, μετά τη ζημιά που προκάλεσε στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και στον κλάδο της αεροπορίας, η πανδημία του κοροναϊού.


Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει κινητήρες για αεροπλάνα όπως τα Boeing 787 και Airbus 350, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε επίσης να κλείσει εργοστάσια καθώς συρρικνώνεται για να προσαρμοστεί στη μικρότερη αγορά που αναμένει να προκύψει από την κρίση.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι προμήθειές τους, συγκαταλέγονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί περισσότερο από τα μέτρα κοινωνικής απόστασης για τον περιορισμό της πανδημίας, με τα αεροπορικά ταξίδια να ακινητοποιούνται.


Η Βρετανία, όπως και πολλές άλλες οικονομίες, αντιμετωπίζει  βαθιά ύφεση, με τους δείκτες ανεργίας τον Απρίλιο να ανεβαίνουν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 24 ετών.

«Πρέπει να μειώσουμε τη βάση κόστους και να προσαρμοστούμε στον νέο κόσμο, ταιριάζοντας την ικανότητά μας με την αναμενόμενη ζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Warren East, στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας το μεγαλύτερο μέγεθος των περικοπών της εταιρείας μετά την ιδιωτικοποίηση το 1987.

Οι 9.000 θέσεις εργασίας, από το παγκόσμιο προσωπικό των 52.000, θα προέλθουν κυρίως από την πολιτική αεροδιαστημική επιχείρηση της Rolls, η οποία παράγει πάνω από το ήμισυ των 15 δισεκατομμυρίων λιρών (18 δισεκατομμύρια δολάρια) των ετήσιων εσόδων της.


Η εταιρεία δηλώνει ότι στοχεύει 1,3 δισεκατομμύρια λίρες ετήσιας εξοικονόμησης κόστους, με περίπου 700 εκατομμύρια να προέρχονται από απολύσεις συν άλλες περικοπές που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το κλείσιμο εργοστασίων.

Με έδρα στο Ντέρμπι, στην κεντρική Αγγλία, περίπου τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας της Rolls πολιτικής αεροδιαστημικής βασίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ο κ. East, προσθέτοντας ότι από την συγκεκριμένη περιοχή ενδέχεται αρχικά να χαθούν οι θέσεις εργασίας.

Ο κ. East δήλωσε ότι η Rolls είχε 16 έως 17 μεγάλες μονάδες κατασκευής αεροδιαστημικής σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων μονάδων στη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη.
Οι διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα θα ξεκινήσουν άμεσα, με αναμενόμενες απώλειες θέσεων εργασίας σε λειτουργίες υποστήριξης γραφείου. Ωστόσο, οι απολύσεις στην μονάδα αμυντικών κατασκευών της Rolls Royce θα αποφευχθεί, καθώς η στρατιωτική ζήτηση παραμένει ισχυρή.


Η πρόβλεψη των αεροπορικών ταξιδιών δεν θα ανακάμψει για τρία έως πέντε χρόνια, ανέφερε o Warren East, ενώ δήλωσε πως η Rolls εκτιμά πως η αεροπορική δραστηριότητα θα είναι περίπου το ένα τρίτο μικρότερη από ό, τι το 2019.

Οι περικοπές ακολουθούν ένα πρόγραμμα του 2018 για να πετύχουν 4.600 θέσεις εργασίας, αν και 1.000 απώλειες θέσεων εργασίας που εκκρεμούν από αυτόν τον γύρο περιλαμβάνονται στις 9.000 απολύσεις. 
Να σημειώσουμε πως οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν τελευταία 2%, έχοντας υποχωρήσει 62% φέτος σε χαμηλά 11 ετών.

 

Πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters

Διαβάστε επίσης

Πλανήτης Γη: Εξασθενεί το μαγνητικό πεδίο μεταξύ Αφρικής και Νότιας ΑμερικήςΠεριβάλλον

  Σάββας Μιχάλαρος   Το ολοκληρωτικά καταστροφικό σενάριο της αντιστροφής των Πόλων δεν είναι πλέον... επιστημονική φαντασία - Ποιες είναι οι διαπιστώσεις της επιστημονικής κοινότη...

Μιναρέδες της Σμύρνης έπαιξαν το Bella Ciao αντί για κάλεσμα σε προσευχή (βίντεο)Κόσμος

Δεν πίστευαν στα αυτιά του οι κάτοικοι της Σμύρνης όταν από τα μεγάφωνα σε τζαμιά της πόλης αντί για το κάλεσμα προσευχής άρχισε να παίζει το… Bella Ciao. Οι τουρκικές αρχές άρχισα...

Πολύ πιθανό ένα δεύτερο κύμα Covid-19 έως το τέλος του έτους εκτιμούν σε ΗΠΑ και ΕΕΚόσμος

Τόσο ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, όσο και η διευθύντρια του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC...

Κορωνοϊός: Τι είναι ο επιδημιολογικός δείκτης διασποράς «k» -Πώς σχετίζεται με τις εστίες υπερμετάδοσης Υγεία

  Διάσημος έχει γίνει πια -και στην Ελλάδα- ο δείκτης αναπαραγωγής/μετάδοσης R0 που δείχνει πόσο γρήγορα μια επιδημική νόσος όπως η Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνετ...

Κορωνοϊός: Αβοήθητοι πεθαίνουν οι ηλικιωμένοι στα γηροκομεία της Σουηδίας - Η άλλη όψη του Σουηδικού μοντέλουΚόσμος

Περίπου μισοί από τους νεκρούς του κορωνοϊού στη Σουηδία είναι κάτοικοι οίκων ευγηρίας, με τις καταγγελίες για ολιγωρία των αρχών σε βάρος των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού να πληθα...

Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία θα προτείνουν δικό τους σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας της ΕΕΚόσμος

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες θα αντιπροτείνουν μια εναλλακτική λύση στο ευρύ γαλλο-γερμανικό σχέδιο για την ανάκαμψη, που στόχο έχει να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει την κ...

Νέα Υόρκη: Οι φτωχές συνοικίες καταγράφουν υψηλότερα θετικά ποσοστά κορωνοϊούΚόσμος

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, δήλωσε νωρίτερα ότι οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να διανεμηθεί δίκαια χωρίς να ληφθεί υπόψη ο πλούτος   Οι κάτοικοι ...