ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το καθημερινό δελτίο ενημέρωσης του Gurdian για τον Covid 19

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερβαίνουν τα 3,6 εκατομμύρια

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins λένε ότι τουλάχιστον 3.610.006 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από την έναρξη της επιδημίας, ενώ τουλάχιστον 252.346 είναι γνωστό ότι έχουν πεθάνει. Οι αριθμοί, οι οποίοι βασίζονται σε επίσημες εκθέσεις και στα μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να υποεκτιμούν σημαντικά τα πραγματικά στοιχεία της επιδημίας.

 

Η Ιταλία σημειώνει τη χαμηλότερη αύξηση των τελευταίων δύο μηνών

Οι θάνατοι στην Ιταλία αυξάνονται κατά 236 την Τρίτη , έναντι 195 την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.075, έναντι 1.221 τη Δευτέρα. Είναι ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων των τελευταίων 2 μηνών.

 

Ο ΠΟΥ προτρέπει για τη διερεύνηση πιθανών πρώιμων κρουσμάτων

Η πρόσφατη ανακάλυψη ότι ένας άνδρας στη Γαλλία είχε πιθανώς μολυνθεί πριν ακόμη αναφερθεί ο ιός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) από τις κινεζικές αρχές ώθησε τον οργανισμό να διερευνήσει άλλες ύποπτες περιπτώσεις .

 

Ο ΠΟΥ είπε ότι τα ευρήματα δεν ήταν εκπληκτικά, αλλά έδωσαν μια «εντελώς νέα εικόνα για τα πάντα».

 

Γαλλία: Τα μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό θα περιοριστούν αυτό το καλοκαίρι λέει ο Macron

Είναι απίθανο οι Γάλλοι να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι και ακόμη και τα ταξίδια εντός της Ευρώπης μπορεί να πρέπει να περιοριστούν για να μειώσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης της επιδημίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουήλ Μακρόν .

 

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν μπορούμε να κάνουμε διακοπές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα περιορίσουμε τα μεγάλα διεθνή ταξίδια, ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών », είπε.

 

Αυστρία: το άνοιγμα των καταστημάτων δεν έφερε αύξηση κρουσμάτων

Η πρώτη χαλάρωση των μέτρων κλειδώματος στην Αυστρία πριν από τρεις εβδομάδες, κατά την οποία άνοιξαν χιλιάδες καταστήματα, δεν οδήγησε σε νέα αύξηση των κρουσμάτων , δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

 

Η Αυστρία ενήργησε νωρίς και μείωσε την ημερήσια αύξηση των λοιμώξεων σε λιγότερο από 1%. Με την υποστήριξη αυτών των αριθμών, έγινε επίσης μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που χαλάρωσε το κλείδωμα.

 

Οι μάσκες προσώπου πρέπει να φοριούνται σε πτήσεις στο μέλλον

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, η οποία εκπροσωπεί παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες, λέει ότι συνιστά τη χρήση μάσκας στις πτήσεις , αν και μπορεί να διατηρηθεί η κανονική κατανομή θέσεων. Η υιοθέτηση της φυσικής απόστασης στις πτήσεις είχε απορριφθεί ως ανεφάρμοστη από το αφεντικό της Ryanair, Michael O'Leary.

Η Virgin Atlantic μειώνει τις θέσεις εργασίας και εγκαταλείπει το Gatwick

Η Virgin Atlantic σχεδιάζει να μειώσει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας και να κλείσει τις δραστηριότητές της στο αεροδρόμιο Gatwick.

Τα συνδικάτα και το προσωπικό ενημερώθηκαν για τις απολύσεις την Τρίτη το μεσημέρι, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, με αναμενόμενη εξωτερική ανακοίνωση αμέσως.

 

Η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία μεταξύ των ιατρών

Πάνω από το 70% των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, ανέφερε το υπουργείο Υγείας . Με την επιδημία να υποχωρεί αφού κορυφώθηκε πριν από περισσότερο από ένα μήνα, η Ισπανία έχει ξεκινήσει κινήσεις για να ξεκολλήσει από το κλείδωμα.

 

Μελέτες του Ισραήλ και της Ολλανδίας ισχυρίζονται ότι σημειώνεται πρόοδος στις δοκιμές αντισωμάτων
Ξεχωριστές μελέτες στο Ισραήλ και την Ολλανδία ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν αντισώματα που μπορούν να εμποδίσουν τη μόλυνση , μια πιθανή μελλοντική θεραπεία που ονομάζεται αλλαγή παιχνιδιού έως ότου γίνει διαθέσιμο ένα εμβόλιο.

 

Δεν υπάρχει εγγύηση για το Tour de France

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το Tour de France θα προχωρήσει φέτος , σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Αθλητισμού, Roxana Maracineanu. «Πολλοί άνθρωποι με ικετεύουν να κρατήσω την περιοδεία ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες», δήλωσε ο Maracineanu στην France Television. «Ελπίζω να γίνει αλλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η επιδημία μετά το κλείδωμα. "

 

Πηγή: Guardian.com/

Διαβάστε επίσης

Kόντε: Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να υπαγορεύει στην ΕΚΤ τι θα κάνειΚόσμος

  Αντίδραση του πρωθυπουργού της Ιταλίας στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας Η ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποτελεί κλειδί και θεμέλιο ...

Τρόμος: Ο μεγαλύτερος καρχαρίας του κόσμου επιτέθηκε σε ανθρώπους(pics)Κόσμος

  Ούτε σε εφιάλτη δεν φαντάζονταν οι ψαράδες αυτό που έζησαν! Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός καθώς ένας τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας όρμηξε κυριολεκτικά σε ψαράδες...

ΗΠΑ: Συνεχίζει να θερίζει ο κορανοϊός - Λουκέτο στο μετρό της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά στην ιστορία τουΚόσμος

  Με 2.333 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανοδική τροχιά έπειτα από τρεις ημέρες, δείχνουν τα δε...

Παγκόσμια έρευνα: Ο φόβος για την υγεία ξεπερνά την ανησυχία για την οικονομίαΚόσμος

Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών σε όλο τον κόσμο επιθυμεί οι κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στο να σώσουν ζωές παρά στις κινήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας που πλήτ...

Ρεπορτάζ του Guardian με τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid 19: 250.000 οι θάνατοι παγκοσμίωςΚόσμος

  Οι βασικές  επισημάνεις της ηλεκτρονική έκδοσης του The Guardian περιλαμβάνουν:   Ο επιβεβαιωμένος παγκόσμιος αριθμός θανάτων υπερβαίνει τα 250.000 Σύμφωνα με έρευνα τόσο από το ...

Η Μέρκελ διχάζει (πάλι) τους Γερμανούς - Άρθρο του Κώστα Αργυρού Κώστας Αργυρός

Κάποιοι θεωρούν ότι καλώς είναι διστακτική στο «άνοιγμα» μετά την καραντίνα, άλλοι όμως θέλουν πιο ραγδαία βήματα επιστροφής στην κανονικότητα.   Του Κώστα Αργυρού   Η βιασύνη δεν ...