ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορωνοϊός: Παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον – τα νεότερα για την υγεία του

 

Δεύτερη νύχτα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πέρασε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί για την εξέλιξη της υγείας του.

 

Η κυβέρνηση της χώρας από την πρώτη στιγμή έχει δείξει έντονη μυστικοπάθεια για το ζήτημα και οι πληροφορίες που φτάνουν στους πολίτες της χώρας είναι ελάχιστες και πολλές φορές αντικρουόμενες.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κατάσταση της υγείας του Τζόνσον είναι κρίσιμη, ενώ οι Times αναφέρουν ότι ο πυρετός έχει πέσει και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι.

 

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του το βράδυ της Τρίτης, επεσήμανε πως είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική όπου παρακολουθείται στενά. «Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Reuters.

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Μπόρις Τζόνσον έχει οποιαδήποτε μορφής επικοινωνίας είτε με το συγγενικό του περιβάλλον είτε με κάποιο από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς όλες οι πλευρές διατηρούν πολύ χαμηλούς τόνους και οι πληροφορίες που βγαίνουν είναι με το σταγονόμετρο.

 

Αισιόδοξος ο Ντομικίν Ράαμπ

 

Στην κατάσταση της υγείας του βρετανού πρωθυπουργού, καθώς και στο «κενό» σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση του κράτους αναφέρθηκε ο εκτελών πλέον χρέη πρωθυπουργού, Ντομικίν Ράαμπ.

 

Όπως είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς άλλη βοήθεια. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο βρετανός πρωθυπουργός «λαμβάνει την καλύτερη φροντίδα από την εξαιρετική ιατρική ομάδα».

 

Ο Ράαμπ χαρακτήρισε την εισαγωγή του Τζόνσον στη ΜΕΘ ως «σοκ για όλους, καθώς δεν είναι απλώς πρωθυπουργός, ούτε μόνο προϊστάμενός μας, αλλά συνάδελφος και φίλος μας».

 

«Είμαι βέβαιος ότι θα το ξεπεράσει γιατί, εάν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω γι’ αυτόν τον πρωθυπουργό, είναι ότι πρόκειται για μαχητή και αυτός θα μας οδηγήσει ξανά έξω από αυτή την κρίση σε σύντομο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε.

 

«Αναβάθμιση» για τον ΥΠΕΞ

 

Στο μεταξύ, οι παραπάνω εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει και πολιτικές διεργασίες, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, να αναλαμβάνει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, όπου «αυτό κρίνεται απαραίτητο».

 

«Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί» δήλωσε ο ίδιος, διαβεβαιώνοντας ότι ο βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται σε «ασφαλή χέρια». «Η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι το σχέδιο του πρωθυπουργού μπορεί να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό» συνέχισε ο Ράαμπ.

 

Ερωτηθείς αν υπάρξει διαφωνία στο υπουργικό συμβούλιο, ποιος θα λάβει την απόφαση, ο Ράαμπ απάντησε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά στο υπουργικό συμβούλιο, όπως ίσχυε δηλαδή και πριν από την εισαγωγή του Τζόνσον στο νοσοκομείο. Υποστήριξε δε, πως όλοι έχουν «σαφή κατεύθυνση» από τον πρωθυπουργό.

 

Πηγή: tovima.gr

Διαβάστε επίσης

Παρατείνεται η καραντίνα πέραν της 15ης Απριλίου - Νέο διάγγελμα του Γάλλου προέδρουΚόσμος

Τα μέτρα καραντίνας των Γάλλων «θα παραταθούν» πέραν της 15ης Απριλίου και ο πρόεδρος της χώρας θα απευθύνει διάγγελμα την προσεχή Δευτέρα λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδας, προκειμέ...

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των ΔημοκρατικώνΚόσμος

Ο Μπέρνι Σάντερς υποσχέθηκε να «συνεργαστεί» με τον Τζο Μπάιντεν «έναν πολύ αξιοσέβαστο άνθρωπο», προκειμένου να προωθήσει το πρόγραμμά του, λίγο μετά την ανακοίνωση του τερματισμο...

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής επιστήμονας της ΕΕ «άκρως απογοητευμένος» λόγω κορονοϊούΚόσμος

  Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), Ιταλός καθηγητής Μάουρο Φεράρι, θεωρούμενος ως εκ της θέσης του ο επικεφαλής επιστήμονας της Ευρώπης, υπέβαλε την παραίτησή το...

 Καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον - Παραμένει στην εντατικήΚόσμος

  Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες στον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος την Κυριακή εισήχθη στην εντατική έπ...

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στο νοσοκομείο με επίμονα συμπτώματα κορωνοϊούΚόσμος

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός των Συντηρητικών παρέμενε ακόμη στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, καθώς παρουσιάζει επίμονα συμπτώματα της μόλυνσης από τον κορονοϊό, δέκα ημέ...